Tomek P. 61 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Wezmę chyba tego oleda. Tylko teraz 55 czy 65 cali? Odległość to około 2.5m Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 689 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Ja mam 55" i dwa i pół metra to dla mnie zbyt duża odległość by widzieć wszystko tak jak pan buk przykazał w 4K. Bardzo żałuję, że nie wziąłem większego modelu. Jak masz pieniądze to oczywiście 65", Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Ostatnio ten temat to odpowiednik pierwszych edycji CW, tylko inny rodzaj plastiku Niemniej posty niektórych fanatyków czyta się fajnie. Co do 55'' vs 65'' to jak wspomniał Ins, jak tylko masz kasę to bierz większy rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kyokushinman 38 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 No na 65 calach z odleglosci 2,5 m w grach 720p, 900p, 1080p czy nawet 1440p może być paćka i zęby na lg. Ale aby nie było ja tylko ostrzegam i żadnej dyskusji już nie zamierzam podejmować z fanami swoich tv itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomek P. 61 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Boję się tylko, żeby przy 65 kablówka mi paćki z mózgu nie zrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 689 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Wiadomo, tylko BRAVIA neutralizuję aliasing. Dziękujemy, że tu jesteś. Gmeru musi wywalić Maćka i wciąć ciebie w obroty. Taki talent nie może się zmarnować. Jesteś takim nieogarem w kwestii TV, że szkoda gadać. Nie masz ani wiedzy empirycznej, ani teoretycznej ... Cytuj Odnośnik do komentarza
Kyokushinman 38 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 (edytowane) @ Tomek No może być grubo. @ Ins Za dobry jestem aby tam pracować. Podobnie jak digital foundry to pseudo znawcy. A ja ciemnoty nie zamierzam nikomu wrzucać za żadne skarby. Sorry nie ten adres. Edytowane 9 Grudnia 2017 przez Kyokushinman Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 34 minuty temu, Kyokushinman napisał: No na 65 calach z odleglosci 2,5 m w grach 720p, 900p, 1080p czy nawet 1440p może być paćka i zęby na lg. Ale aby nie było ja tylko ostrzegam i żadnej dyskusji już nie zamierzam podejmować z fanami swoich tv itd. Ale podziel się w koncu tymi ustawieniami, pokaż może jakieś foty jak te Bravie zaje,biście ząbki likwidują. Zgaś tych wszystkich posiadaczy LG czy Samsungów jak pety twardymi dowodami. @Square to jest aktualnie jakieś 10x lepsze od CW Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 689 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 (edytowane) Za dobry jestem xD CV w najlepszej odsłonie Ja bym rozważył zmianę tematu na "Display Wars", a w tagach wrzucił "Uzyskał HDR na każdym telewizorze, korporacje go nienawidzą". A teraz tak na poważnie. Jak tam kruku B7. Może jakaś recka/opinia ? Edytowane 9 Grudnia 2017 przez Ins 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kultywator 2 083 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 23 godziny temu, Ins napisał: Ktoś pytał o porównanie na żywo tych dwóch modeli, wrzuciłeś dauniarski filmik z YT, zostałeś wyśmiany. Deal with it. Pisałem wcześniej, ale dalej upierasz się przy swoim. 23 godziny temu, Ins napisał: Jakby ktoś spytał czy jest osoba która widziała na żywo B6 i KS8000 to pewnie wrzuciłbyś ten filmik zadowolony z siebie, że wyszukałeś porównanie i opinie w komentarzach. Kolejny raz nieprawda. Insynuujesz mi coś co w ogóle nie było i nie jest moim zamiartem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aphromo Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 17 godzin temu, Tomek P. napisał: Boję się tylko, żeby przy 65 kablówka mi paćki z mózgu nie zrobiła Ogladanie TV na 4K bez pakietu kanalow HD mija sie z celem. I tak, rozmiar ma najwieksze znaczenie, bierz 65. 17 godzin temu, Kyokushinman napisał: No na 65 calach z odleglosci 2,5 m w grach 720p W celach empirycznych odpalilem cos na YT w 720p i z 2+metra moge policzyc zabki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomek P. 61 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Niby upc ma hd ale jest to chyba 1080i nie p Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aphromo Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 u mnie to niby HD jest zdatne do ogladania, reszta do zaorania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sig 395 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 (edytowane) jednak szukam czegoś do 3tysi żeby był hdr i 4k. Co polecacie ? głównie gierki i netflix. Ważne żeby się nie zacinał i płynnie wszystko śmigało. Co tam macie ? np ten https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/telewizor-philips-43pus6501-12 Edytowane 10 Grudnia 2017 przez Sig Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 W dniu 9.12.2017 o 20:56, Ins napisał: A teraz tak na poważnie. Jak tam kruku B7. Może jakaś recka/opinia ? Żebym ja jeszcze w te gierki grał... No tak na serio to TV wciąż nie jest odpowiednio ustawiony, bo nie chciało mi się w to bawić i nawet się nie znam, a ostatnie kilka dni w domu mnie w ogóle nie było. Nie chcę, żeby to brzmiało jak recenzja gry 5 minut po kliknięciu "NEW GAME", więc póki co staram się za mocno nie uderzać szczęką o podłogę przy każdym włączeniu i jak już pogram ciut dłużej w różnego rodzaju tytuły (720p, 1080p, 4K, z HDR i bez) a także włączę stary TV dla przypomnienia jak to w ogóle wcześniej wyglądało to skrobnę coś więcej, nie zapomnę ;). Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomek P. 61 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Większość z Was ma oleda więc powiedzcie mi czy u Was też po tym jak pogracie pozostają powidoki? Brat ma c7 od około miesiąca i wczoraj zauważył, że po wyłączeniu tv zostają powidoki. Dużo nie gra. Gdzieś kilka razy w tyg po 2-3godz. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Nie znam się jeszcze na tym, ale czy nie musi odczekać parę minut po wyłączeniu do wyczyszczenia się matrycy? Ktoś mi o czymś takim mówił. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomek P. 61 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Włącza ręcznie to czyszczenie ale czy takie powidoki pojawiają się u innych? Cytuj Odnośnik do komentarza
Royal 620 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Na B6 nie mam żadnych powidoków. W co gra? I czy te powidoki na pewno po grze? Chociaż to bez sensu, skoro 2-3h dziennie. Mam odpalonego Chroma po grubo ponad 5h dziennie, pasek zakładek ma dużo jaskrawych ikonek na jasnym tle, taskbar windowsa 10 ma dużo jaskrawych ikonek na ciemnym tle. Nic nie zostaje. Sprawdzałem dokładnie, przyglądałem się z bliska przy jednolitych tłach - żółtym i czerwonym na youtube, tak jak zalecają. Ale Ty piszesz, że widać jakieś powidowki po wyłączeniu, co już w ogóle jest dla mnie mindfuckiem. Zapytaj go czy nie ma podświetlenia oled ustawionego na max, to może być trochę overkill, niech zmniejszy na 40-60 jeśli tak. Nie wpływa na kolory i przydaje się jedynie do treści HDR. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomek P. 61 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Gra w gt sport, wolfenstain i crasha. Do tego tv ma podłączona tylko konsole. A z tym podświetleniem to muszę jego zapytać bo nie wiem ile ma ustawione. A jak je zmniejszy to hdr będzie wtedy słabszy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kyokushinman 38 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomek P. 61 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 To o kant dupy z takim tv gdzie żeby sie nic nie wypaliło to trzeba podświetlenie zmniejszyć i stracić efekt hdr, który daje największą radoche Cytuj Odnośnik do komentarza
Royal 620 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Co? xd Godzinę temu, Tomek P. napisał: Gra w gt sport, wolfenstain i crasha. Do tego tv ma podłączona tylko konsole. A z tym podświetleniem to muszę jego zapytać bo nie wiem ile ma ustawione. A jak je zmniejszy to hdr będzie wtedy słabszy? Raz, po co się przejmować poświatą, która zostaje po wyłączeniu telewizora. Dwa, a zresztą, bez wyliczanek... Jeśli po czyszczeniu matrycy zostaje mu (pipi) na ekranie to musi zgłosić TV na gwarancje, bo ekran ma być czarny jak czarna dziura. 25 minut temu, Tomek P. napisał: To o kant dupy z takim tv gdzie żeby sie nic nie wypaliło to trzeba podświetlenie zmniejszyć i stracić efekt hdr, który daje największą radoche Ty nie jesteś alterem człowieka ziarno? Wiesz na czym HDR polega w ogóle? Czy tylko pier.dolisz głupoty bo Janusze w Euro RTV AGD Ci powiedzieli, że tak jest... Nie, to nie jest jasność matrycy, przynajmniej nie tylko... Masz, kur.wa, doucz się: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kyokushinman 38 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Hehe. Tomek z każdym zmniejszeniem podświetlenia będzie spadać ilość nitów. Dlatego też należy ustawić ten współczynnik na najwyższą jego wartość i to każda osoba Ci powie od ustawień pod HDR. Z kontrastem podobnie. Ja tak mam nawet w SDR. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
malin1976 109 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 (edytowane) A na lcdkach 4k z z hdr też macie kontrast i podświetlenie na maxa ? Co z czernią w takim przypadku ? Mleko ? Ja już z tematu lcd wypadłem i czekam na ps5 i oledy w zestawach Edytowane 12 Grudnia 2017 przez malin1976 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi