Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 836,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ktoś chciał abym podrzucił złożonego kompa oto i on:         Muszę ogarnąć sterowniki, rgb i inne duperele jeszcze. Tak świeci się bo to dziewczyny, ja mam swojego czar

• PiPoLiNiO
    PiPoLiNiO

• Przyszło, wydaje mi się że kiedyś pudełka były większe. Czekam tylko dzisiaj na obudowę i zacznę składać.    

Opublikowano
50 minut temu, creatinfreak napisał(a):

Syf z AMD dalej w naszych kompach pod postacią ryzenów.

Procki to dzieło sztuki. Karty to gówno na poziomie lcd ze switch 2.

Kurwa, ustalmy jedno, Radeon kupują ludzie pokroju @Rozi. To chyba wiele wyjaśnia...

Opublikowano

Ponad dekadę temu bawiłem się w komputery i modowałem, podkręcałem, zmieniałem części co chwile. Zacząłem od q8800, 8bg ram i GTX 9800 ft, a skończyłem z potworkiem na i5 2500k, 16gb ram i GTX 670. Później sprzedałem wszystko, poszedłem na swoje z narzeczoną i wytrzymałem rok bez grania. Dwanaście czy trzynaście lat temu wróciłem do grania i od tamtego czasu grałem tylko na konsolach i obleciałem wszystkie aktualne platformy: PS3, PS4, Vita, xone, wii u, PS4 pro, xone x, switch, ps5 i xsx. W międzyczasie Micro zaczął wydawać wszystko na pc, Sony też zaczęło wchodzić w pc, gry na nowych konsolach znowu zaczęły chodzić w 30 klatkach i w końcu postanowiłem wrócić na pc. W maju zeszłego roku złożyłem dobrego kompa z i5 14600k, 32gb 6000 cl32, rtx 4080s myśląc że na tym pogram przez kilka lat. Minął rok a mi z tego kompa został tylko dysk i zasilacz. Tak jak kiedyś się bawiłem, tak i teraz lubię pogrzebać i pozmieniać. Na dzień dzisiejszy chyba skończyłem i mój komp wygląda tak:

Ryzen 9800x3d/ Arctic Liquid Frezee 3 240/ Gigabyte B850 Aorus Elite Wifi 7/ 64gb Kingston Fury Beast 6000 cl30/ Gigabyte RTX 5080 Gaming OC / Kingston kc3000 2tb/ BQ! Straight Power 12 1000w/ Fractal Design North/ 6x BQ! Silent Wings 4 pro 120/ Endorfy Thock 75/ Endorfy Gem Plus/ Xbox Elite 2 controller/ Steelseries Arctis 7x/ LG B9 65

IMG20250706201104.jpg

No jest potworek banderas

Edytowane przez creatinfreak

Opublikowano
7 minut temu, creatinfreak napisał(a):

Na dzień dzisiejszy chyba skończyłem

Zesrałeś się. To po pierwsze. A po drugie, zapomniałeś o podziękowaniach dla mnie za to, że znowu możesz być szczęśliwy i wydawać hajs jak pojebany na kompiki sir

Opublikowano
24 minuty temu, creatinfreak napisał(a):

i obleciałem wszystkie aktualne platformy: PS3,

Przesiadki z 670 na PS3 to sobie nie wyobrażam xd

Opublikowano
34 minuty temu, creatinfreak napisał(a):

W międzyczasie Micro zaczął wydawać wszystko na pc, Sony też zaczęło wchodzić w pc, gry na nowych konsolach znowu zaczęły chodzić w 30 klatkach i w końcu postanowiłem wrócić na pc.

No mnie też dokładnie to przekonało. Dziś nie ma sensu włączać ps5/series X, bo downgrade jest potężny.

Gratuluję, piękna maszynka.

Opublikowano
6 minut temu, Kosmos napisał(a):

Dziś nie ma sensu włączać ps5/series X, bo downgrade jest potężny.

Kurwa, gdzie jest moderator, to zdanie powinno być przyklejone na głównej i ojebane w ramkę z kwiatkami i logiem PCMR w rogu tokar

Opublikowano

No niestety po przejściu na pc powrót do konsol byłby bolesny. Na handheldzie to jeszcze przejdzie, ale jakbym miał teraz odpalić na swoim tv jakąś grę w połowie rozdzielczości, bez detali i w 30 klatkach......bad

Opublikowano

Trochę FPS więcej. Ogólnie to miał być cały komp AMD. Sprzedałem 4080s, zamówiłem RX 9070 XT, ale sprawy się potoczyły tak że skończyłem z 5080. Dlaczego, a po co mnie to było? A na chuj drążyć temat xD

Opublikowano
23 minuty temu, creatinfreak napisał(a):

No niestety po przejściu na pc powrót do konsol byłby bolesny. Na handheldzie to jeszcze przejdzie, ale jakbym miał teraz odpalić na swoim tv jakąś grę w połowie rozdzielczości, bez detali i w 30 klatkach......bad

gdyby konsole były tym, czym były w generacji 360/ps3, ja bym nie miał problemu... ale jest jak jest i też siedzę na pc

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano
2 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):

gdyby konsole były tym, czym były w generacji 360/ps3

Dokładnie. Też wtedy porzuciłem pc i przeszedłem na konsole jak zobaczyłem FIFA nowej generacji. Ale teraz konsola to rzyg i tyle.

Opublikowano

Nom. Mnie Black Myth Wukong na ps5 i to, że Sony na Pro nie przygotowało żadnego killera na premierę sklonilo do zainwestowania w PC. Przepaść ogromna. Nie żałuję, że po ponad 15 latach wróciłem do PC. No i teraz na pstryknięcie kartą kredytową mogę sobie upgrade robić, a jak czytam ten temat to jestem bliżej niż dalej do tego xd bo wyskakują z tymi 5090 czy 5080 panowie xd

Opublikowano
21 minut temu, creatinfreak napisał(a):

Trochę FPS więcej. Ogólnie to miał być cały komp AMD. Sprzedałem 4080s, zamówiłem RX 9070 XT, ale sprawy się potoczyły tak że skończyłem z 5080. Dlaczego, a po co mnie to było? A na chuj drążyć temat xD

Pytam, bo np czytam:

https://www.x-kom.pl/poradniki/9670-rtx-5080-vs-rtx-4080-jaki-skok-wydajnosci-oferuje-karta-nvidia-blackwell.html

I też do końca nie kumam sensu :D Dlatego pytałem co dało Tobie taka wymiana.

Opublikowano

Ja mam 4080 i nie narzekam, ale ja FPS itp rzeczy nie liczę i nie sprawdzam- chodzi? Ładnie? I ok :D

Nie wywalę wszystkich pudełek na OLX żeby kupować ponownie na PC cyfry, na konsole coraz mniej kupuję i też dużo na PC ogrywam. Kiedyś ogarnę to co mam na konsolach i tyle.

Jedynie Switch dla exów N będę trzymać.