Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sega Mega Drive Mini

Featured Replies

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 11,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
1 godzinę temu, Frantik napisał:

Mega Drive Mini jeszcze w tym roku :lapka:

To będzie jak miniNES/SNES, z wbudowanymi grami? Czy po prostu będzie obsługiwało oryginalne gry? Bo sprzęty Segi są dostępne (te odnawialne), ale dość biednie jakościowo.

Opublikowano
  • Autor

Kompletnie nic o grach nie wiadomo. Tyle, że premiera w tym roku i to w Japonii, acz wszędzie w artykułach podnoszą też kwestię, że Sega pozazdrościła Nintendo sukcesu SNES-a Mini, więc może celują w coś podobnego

DatS3S7UMAAOgO_.0.jpg

Opublikowano

Wiadomo ze Sonic, Ristar, moze Double Dragon solo lub z Battletoads i oby tez Mortal Kombat:banana: Zobaczymy na ile beda ograniczeni licencjami troche szkoda jezeli mialoby zabraknac Alladin cz NBA Jam:/

Opublikowano

No ja zawsze kupowałem te kolekcje Segi. Ostatnio wkurza mnie, że nie ma jedynki Phantasy Star w kolekcji Steam i będę musiał grać na PS3. Jak nie przegną z ceną to pewnie kupię. Jak wszystkie kompilacje do tej pory.

• 2 miesiące temu...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

http://genesismini.sega.com/

Premiera 19 września. Bierzecie?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Może warto wydzielić temat dla SMD mini? @Square @Rayos

Sprzęt zapowiada się świetnie, z emulacją nie będzie problemu bo motorola 68000. Fajnie jakby się pokusili o wsadzenie tego procka do tej konsolki. Jest dalej dostępny i tani jak barszcz. Wsparcie tego jakimś prockiem ARM do wyświetlania fajnego menu i dodatkowych funkcji. 

Dla mnie zakup obowiązkowy bo wychowywałem się z tą konsolą, fajnie będzie powspominać. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Gunstar Heroes, Dynamite heddy, Castlevania i padzik od smd :ohboy:. Bedzie grane, tym razem chyba sprzeciku nie spartola.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pixel testuje Sege Mega Drive Mini, Psx Extreme także mieli okazję testować przedpremierowo. W dobie minikonsol i ich przeróbek, ktoś wydał kasę na reklamę, chyba niepotrzebnie:)

Ze strony archona przeczytać możemy:

Europejski oddział Segi ogłosił dziś, iż w naszym regionie została opóźniona premiera SEGA Mega Drive Mini. Datę przesunięto dokładnie z 19 września na 4 października tego roku. Decyzja jest argumentowana zaistniałymi problemami logistycznymi.

Miniaturowa konsola ma być dostępna w cenie £69.99 (ok. 350 zł) z dwoma kontrolerami USB. Urządzenie będzie zasilane tym samym interfejsem, a obraz przesyłany standardem HDMI. Więcej możecie przeczytać na oficjalnej stronie miniaturki.

Edytowane przez grzybiarz

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ktoś bierze? Jakbym nie miał już Mini SNESa i PSC, to może bym i wziął, ale szkoda mi już miejsca w mieszkaniu na te wszystkie graty.

Edytowane przez Butt

Opublikowano

Ja biorę bo miałem ten sprzęt w latach 90 i sentyment mocno. Od taty na urodziny dostałem w 1995 Rise of the Robots, akurat gierka miała premierę na SMD w tym samym miesiącu co moje urodziny. Kiepski tytuł ale wtedy mi to nie przeszkadzało, fajna grafika i roboty. Miałem wtedy 5 lat więc nic więcej mi do szczęścia nie było potrzebne. 

Edytowane przez Ukukuki

• 1 rok później...