Jump to content

Sega Mega Drive Mini

Frantik

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Frantik napisał:

Mega Drive Mini jeszcze w tym roku :lapka:

To będzie jak miniNES/SNES, z wbudowanymi grami? Czy po prostu będzie obsługiwało oryginalne gry? Bo sprzęty Segi są dostępne (te odnawialne), ale dość biednie jakościowo.

Posted

Kompletnie nic o grach nie wiadomo. Tyle, że premiera w tym roku i to w Japonii, acz wszędzie w artykułach podnoszą też kwestię, że Sega pozazdrościła Nintendo sukcesu SNES-a Mini, więc może celują w coś podobnego

DatS3S7UMAAOgO_.0.jpg

• Upvote 1
Posted

No ja zawsze kupowałem te kolekcje Segi. Ostatnio wkurza mnie, że nie ma jedynki Phantasy Star w kolekcji Steam i będę musiał grać na PS3. Jak nie przegną z ceną to pewnie kupię. Jak wszystkie kompilacje do tej pory.

• 2 months later...
  • 9 months later...
  • 1 month later...
Posted

Może warto wydzielić temat dla SMD mini? @Square @Rayos

Sprzęt zapowiada się świetnie, z emulacją nie będzie problemu bo motorola 68000. Fajnie jakby się pokusili o wsadzenie tego procka do tej konsolki. Jest dalej dostępny i tani jak barszcz. Wsparcie tego jakimś prockiem ARM do wyświetlania fajnego menu i dodatkowych funkcji. 

Dla mnie zakup obowiązkowy bo wychowywałem się z tą konsolą, fajnie będzie powspominać. 

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Pixel testuje Sege Mega Drive Mini, Psx Extreme także mieli okazję testować przedpremierowo. W dobie minikonsol i ich przeróbek, ktoś wydał kasę na reklamę, chyba niepotrzebnie:)

Ze strony archona przeczytać możemy:

Europejski oddział Segi ogłosił dziś, iż w naszym regionie została opóźniona premiera SEGA Mega Drive Mini. Datę przesunięto dokładnie z 19 września na 4 października tego roku. Decyzja jest argumentowana zaistniałymi problemami logistycznymi.

Miniaturowa konsola ma być dostępna w cenie £69.99 (ok. 350 zł) z dwoma kontrolerami USB. Urządzenie będzie zasilane tym samym interfejsem, a obraz przesyłany standardem HDMI. Więcej możecie przeczytać na oficjalnej stronie miniaturki.

Edited by grzybiarz
  • 2 months later...
Posted (edited)

Ktoś bierze? Jakbym nie miał już Mini SNESa i PSC, to może bym i wziął, ale szkoda mi już miejsca w mieszkaniu na te wszystkie graty.

Edited by Butt
  • Upvote 1
Posted (edited)

Ja biorę bo miałem ten sprzęt w latach 90 i sentyment mocno. Od taty na urodziny dostałem w 1995 Rise of the Robots, akurat gierka miała premierę na SMD w tym samym miesiącu co moje urodziny. Kiepski tytuł ale wtedy mi to nie przeszkadzało, fajna grafika i roboty. Miałem wtedy 5 lat więc nic więcej mi do szczęścia nie było potrzebne. 

Edited by Ukukuki
  • 1 year later...