Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano
8 minut temu, SlimShady napisał:

To ma do zawartości, że to będzie ich największa/najambitniejsza gra w historii. I chodzi, tylko o sam singiel(tym bardziej robi wrażenie, jedyna taka sytuacja w branży).

Jak myślisz geniuszu, po co im kolejne 50GB? Wrzucą tam filmiki z aktorami czy to będzie miało coś wspólnego z grą?

szkoda że na multiplayer zabrakło ambicji i  gigabajtów :pechowiec:

Edytowane przez ASX

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 360,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

jak zrobią z tego open worlda to chyba się zrzygam :pechowiec: 

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał:

szkoda że na multiplayer zabrakła ambicji i  gigabajtów :pechowiec:

Przecież możesz sobie pływać w nieskończoność łódeczką w piracikach, sam sobie nawet zorganizujesz questy. Wszystkie gry nie mogą być takie same.

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał:

szkoda że na multiplayer zabrakła ambicji i  gigabajtów :pechowiec:

Szkoda że na xboxa zabrakło przez całą generację wartych uwagi exow. 

Poza tym na multiplayer maja tyle ambicji, że będzie to coś znacznie większego niż w pierwszej cześć :lapka:

2 minuty temu, suteq napisał:

jak zrobią z tego open worlda to chyba się zrzygam :pechowiec: 

Wystarczy poczytać wczorajsze teksty dziennikarzy czy wypowiedzi ND. 

Opublikowano
29 minut temu, YETI napisał:
40 minut temu, Square napisał:

No tak (pipi)a, weź płać dwa razy za coś co powinno być dostępne w całości.

Kto powiedział, że to będzie płatne?

A kto powiedział że będzie bezpłatne? Sobie przypomnij co w tym Multi było płatne. No własnie.

Opublikowano
12 minut temu, SlimShady napisał:

Przecież możesz sobie pływać w nieskończoność łódeczką w piracikach, sam sobie nawet zorganizujesz questy. Wszystkie gry nie mogą być takie same.

Fajny pocisk, ale co to ma do rzeczy?

Opublikowano

Mmm znowu brońki niszczące gre za prawdziwe pieniążki? Naughty gods <3

Opublikowano
8 minut temu, Kyo napisał:

A kto powiedział że będzie bezpłatne? Sobie przypomnij co w tym Multi było płatne. No własnie.

Wszystkie bronię są za darmo, poza tym podstawowe są równie skuteczne co te, które pojawiły się jako dlc. 

Opublikowano

627086006243295232.png?v=1

Opublikowano
8 minut temu, ASX napisał:

Fajny pocisk, ale co to ma do rzeczy?

Nie grałem nawet sekundy w multi TloU, więc z mojej perspektywy to świetna wiadomość. Liczę, że to będzie nowy standard w branży. Dzięki żydkowi z 2k i sukcesowi GTA Online nie dostaliśmy dużych dodatków na wzrór tych z GTA IV. Nie, dzięki, nie ma w tym nic fajnego.

Opublikowano

O (pipi). Dzbaniarnia over 9000

Opublikowano

Ja je,bię, jak czytam te wysrywy, że gry powinne mieć tylko single player to przypomina mi się retoryka NSDAP o rasowo czystej Europie. Już dzisiaj jest ogromny dobrobyt singla i multi, każdy może bawić się jak chce, ale niektórym dupsko pęka, że ludzie dobrze bawią się w multiplayerze.

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Ja je,bię, jak czytam te wysrywy, że gry powinne mieć tylko single player to przypomina mi się retoryka NSDAP o rasowo czystej Europie.

Dzisiaj w CW lot nad kukułczym gniazdem. Ktoś woli single od multi? NAZISTA!

Edytowane przez Observer

Opublikowano
13 minut temu, YETI napisał:

Wszystkie bronię są za darmo, poza tym podstawowe są równie skuteczne co te, które pojawiły się jako dlc. 

Yeti sorry ale ja nie wierzę że Ty jesteś tak naiwny i przekonany o tym że sony da Ci taką markę od takiego studia za darmo. Troling i CW jedna strona ale bronienie tego w jakiejkolwiek formie to już nie mój poziom pojmowania.

A i jeszcze jedno - tak, ta branża jest rakowa ale gracze co rusz sami tez pokazują że są frajerami i można ich golić bez końca. Były już online passy, były już DLC dla konia, były próby za(pipi)ania używek jednym ciachnięciem - opamiętali się i robią to powoli - nie wrzucają żaby do wrzątku, tylko powoli podgrzewają wodę (cyfra).  Było wiele pomysłów i są jak widać nowe. Wycieli multi? A (pipi) - kupie osobną gierkę. Następny stopień został pokonany. Aż się boję co będzie dalej. Nie interesuje mnie multi - więc się nie przejmuje :frog: No ale pewnie - lepiej nie mieć wyboru niż go mieć. A co tam. Dajmy się dalej golić. No ale czemu się dziwić - dupy wypięte i nasmarowane - to sobie wydawcy i korpo korzystają. A broń boże to to krytykuj - łola boga już biegnę na pomoc korpo!

Dlatego też od pewnego czasu jak kupuję jakieś edycje limitowane to po kilka sztuk - zawsze ale to zawsze znajdzie się chętny

P.S. Gierkę i tak kupie na premierę ale nie mam zamiaru siedzieć cicho.

Opublikowano

Kyo, nie wiem w jakiej to będzie formie, bedzie płatne, trudno, kupię bo w jedynkę gram do tej pory, będzie za free, też fajnie, bo grę sprawdzi więcej ludzi. Może równie dobrze być to zupełnie nową gra, z mechanika z TLoU o tytule Frakcje. Zobaczymy. 

Opublikowano
6 minut temu, Kyo napisał:

Yeti sorry ale ja nie wierzę że Ty jesteś tak naiwny i przekonany o tym że sony da Ci taką markę od takiego studia za darmo. Troling i CW jedna strona ale bronienie tego w jakiejkolwiek formie to już nie mój poziom pojmowania.

A i jeszcze jedno - tak, ta branża jest rakowa ale gracze co rusz sami tez pokazują że są frajerami i można ich golić bez końca. Były już online passy, były już DLC dla konia, były próby za(pipi)ania używek jednym ciachnięciem - opamiętali się i robią to powoli - nie wrzucają żaby do wrzątku, tylko powoli podgrzewają wodę (cyfra).  Było wiele pomysłów i są jak widać nowe. Wycieli multi? A (pipi) - kupie osobną gierkę. Następny stopień został pokonany. Aż się boję co będzie dalej. Nie interesuje mnie multi - więc się nie przejmuje :frog: No ale pewnie - lepiej nie mieć wyboru niż go mieć. A co tam. Dajmy się dalej golić. No ale czemu się dziwić - dupy wypięte i nasmarowane - to sobie wydawcy i korpo korzystają. 

Dlatego też od pewnego czasu jak kupuję jakieś edycje limitowane to po kilka sztuk - zawsze ale to zawsze znajdzie się chętny

Dobry i potrzebny post.

W biznesie nie wierze w żadne rzeczy "za darmo", nawet jeżeli gra okaże się jakąś produkcją free2play to będzie tak zaprogramowana aby golić jak najbardziej na mikropłatnościach. Oby obeszło bez MTX wpływajacych na gameplay i balans rozgrywki

Opublikowano
47 minut temu, SlimShady napisał:

To ma do zawartości, że to będzie ich największa/najambitniejsza gra w historii. I chodzi, tylko o sam singiel(tym bardziej robi wrażenie, jedyna taka sytuacja w branży).

Jak myślisz geniuszu, po co im kolejne 50GB? Wrzucą tam filmiki z aktorami czy to będzie miało coś wspólnego z grą?

Może po prostu są zbyt kiepskimi programistami, żeby to porządnie skompresować :notbad:

Opublikowano
1 minutę temu, 20inchDT napisał:

Może po prostu są zbyt kiepskimi programistami, żeby to porządnie skompresować :notbad:

Może to tekstury w 16k.

Opublikowano
  • Autor

Wystarczy, ze filmiki nie będą w real time i od razu gra waży więcej.

Opublikowano
6 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Ja je,bię, jak czytam te wysrywy, że gry powinne mieć tylko single player to przypomina mi się retoryka NSDAP o rasowo czystej Europie. Już dzisiaj jest ogromny dobrobyt singla i multi, każdy może bawić się jak chce, ale niektórym dupsko pęka, że ludzie dobrze bawią się w multiplayerze.

Przecież i tak nie przechodzisz gier, a większość czasu spędzasz przy swoim ulubionym MMO WoW. Nie poczujesz różnicy.

I nie bój nic, dostaniesz coś w stylu GTA O, będzie można grać z ludźmi z całego świata, kupować ubranka i bronie za kasę. Będzie wspaniale, tak jak lubisz.

6 minut temu, Square napisał:

Wystarczy, ze filmiki nie będą w real time i od razu gra waży więcej.

ND chyba dąży do tego, żeby filmiki płynnie przechodziły w gameplay, przynajmniej tak było w serii Uncharted(od 2009).

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, SlimShady napisał:

ND chyba dąży do tego, żeby filmiki płynnie przechodziły w gameplay, przynajmniej tak było w serii Uncharted(od 2009).

Większość wstawek w U1-3 nie było w real-time. Nie wiem jak w U4, ale podejrzewam, że na podobnej zasadzie.

Opublikowano
27 minut temu, ASX napisał:

Dobry i potrzebny post.

W biznesie nie wierze w żadne rzeczy "za darmo", nawet jeżeli gra okaże się jakąś produkcją free2play to będzie tak zaprogramowana aby golić jak najbardziej na mikropłatnościach. Oby obeszło bez MTX wpływajacych na gameplay i balans rozgrywki

Sa gry f2p, które dają Ci takie same szansę nawet jeśli nie wydasz złotówki, np. Apex, a to że jest pełno ludzi którzy chętnie wydają kasę na nowe skiny do broni, to już inna bajka. 

Edytowane przez YETI

Opublikowano
25 minut temu, YETI napisał:

Sa gry f2p, które dają Ci takie same szansę nawet jeśli nie wydasz złotówki, np. Apex, a to że jest pełno ludzi którzy chętnie wydają kasę na nowe skiny do broni, to już inna bajka. 

to prawda, są gry f2p które opierają się na w miare akceptowalnych nieinwazyjnych mikrotransakcjach, ale jaka jest pewność że TLoU2 takie będzie, zwłaszcza po doświadczeniach z jedynki?

Nie ma takiej pewności, więc lepiej jako konsumenci dmuchać na zimne

Edytowane przez ASX

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.