Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
Godzinę temu, Daddy napisał:

Witam, XBOX was zajebie nowymi exami w 2022

:kekw:

• Odpowiedzi 35,1 tys.
  • Wyświetleń 2,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
W dniu 16.05.2022 o 19:10, MaLeKrSkr napisał:

Ja poczekam do tego 12 czerwca i zobaczę co tam złotousty Phil planuje na ten rok. To przesunięcie Starfield to jednak trochę strzał w kolano, bo ukaże się dopiero za rok jak dobrze pójdzie. Redfall też mnie interesowało, a tak na ten rok nie ma nic. Kolekcja Gyrosów, która tam w tle gdzieś się przebija? Musieliby chyba zrobić porządny remaster dwójki (coś jak Halo 2), żeby miało to sens. Bardziej chodzi tutaj pewnie o wydanie wszystkiego na PC. No właśnie, PC/laptop. Jakiś miesiąc temu kupiłem sobie nowego lapka na którym wszystko śmiga aż miło i zacząłem się zastanawiać nad sensem trzymania X-klocka. Owszem, to dobry sprzęt, ale samych exów na obie konsole konkurencji mam chyba na dobre 5 lat. No i RTSy na PC jeszcze są. Ostatnimi czasy zwyczajnie brak mi czasu, a nawet trochę chęci, na ogrywanie tytułów multiplatformowych. Nie mówię, że są to złe gry, nie, ale aktualnie wolę zwiedzać Tsushimę niż grać w Strażników Galaktyki chociażby. Owszem, bardzo czekam chociażby na Avowed, Perfect Dark, Fable, czy też Indianę Jonesa, jednak mam wrażenie, że nawet jak pokażą gameplay w czerwcu, to w te gry zagramy dopiero za jakieś 3-4 lata. Oczywiście jeżeli nie przesuną, albo nie anulują. Tak więc coraz bardziej przymierzam się do sprzedania X-klocka i skupieniu się na tytułach ekskluzywnych konkurencji, bo i tak człowiek wszystkiego za życia nie jest w stanie ograć. A gry od Microsoftu jak wyjdą (jeżeli wyjdą), to kupię na Steama i tyle. No albo za te 5 lat kupię X-klocka raz jeszcze. Może już wtedy następca Series X będzie? No ale te 4 tygodnie jeszcze poczekam :)

Zaczynam dochodzić do ponownych wniosków. Człowiek myślał rok temu biorąc za zdrapki abonament na 3 lata, że Pana Boga za złote jaja chwycił, a okazuje się, że w tym roku skończę backlog i nie będzie w co grać. Grafika nie jest dla mnie najważniejsza ale ile można grać w starocie mając nextgena pod TV :/ Nie jestem zawiedziony bo przeszedłem chociażby genialne Psychonauts 2 ale z drugiej strony ta gra jeszcze bardziej pokazuje, jak dobry miał M$ zeszły rok, a jak uszło powietrze z balona od kilku miesięcy..

Opublikowano

No ja skończyłem backlog 3 Mc temu i serio nie odpaliłem konsoli, liczyłem na SCORN No i też lipa, chociaż DLC do Halo Infinite :/ Spencer ogarnij się 

Opublikowano

Trochę lipa, bo zawsze sie śmiałem z casuali  którzy kupują konsole tylko do Fify albo coda, a teraz xsx sam mi służy tylko do Fify od kilku miechów. Backloga też nie mam.

Liczę na bombę,  że jednak FM wjedzie w lipcu albo sierpniu. Chociaż szanse malutkie, wręcz niemożliwe. 

Dodatku do fh5 też ni widu ni słychu.

Opublikowano
5 minut temu, Czoperrr napisał:

Ciekawe co to mieliście w backlogach, że wszyscy już skończyli 

Obstawiam, że nie mają backlogów, bo mają bardzo wąskie zainteresowania jeżeli chodzi o gatunek gierek. Nie każdy musi lubić wszystko, ale i tak dziwne, bo jesteśmy na forum graczy.

Opublikowano

Staram się grać codziennie, a nie wiem czy backlog dostępny na Xboxie ogram do końca roku :notbad:

Oczywiście nie jest to wymówką by cieszyć się z tego, że nie wychodzą żadne gry 1st Party w tym roku.

Edytowane przez Czoperrr

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Jeśli na chwilę obecną PS5 prezentuje lepszą wydajność w multiplatformach to zostają im tylko gry 1st party.

Większość gier oferuje bardzo zbliżoną wydajność na obu platformach, a różnice między konsolami jeszcze nigdy nie były tak małe i często ograniczają się do minimalnie wyższej rozdziałki lub miminalnie lepszym framerate'm na drugiej.

Lepsza wydajność w multiplatformach mogła być argumentem w poprzedniej generacji gdzie gry na bazowym Xboxie One często chodziły jak rozmazane gówno w porównaniu do PS4, ale dzisiaj nikt nie zauważy  różnicy między dwoma konsolami  w działaniu zdecydowanej większości multiplatform.

Opublikowano

Jedne działają lepiej tu, inne tam. Głośniej słyszymy tylko o tych, które działają lepiej na ps, bo tam jest większy fan(boy)base

Opublikowano
Teraz, ASX napisał:

Większość gier oferuje bardzo zbliżoną wydajność na obu platformach, a różnice między konsolami jeszcze nigdy nie były tak małe i często ograniczają się do minimalnie wyższej rozdziałki lub miminalnie lepszym framerate'm na drugiej.

Lepsza wydajność w multiplatformach mogła być argumentem w poprzedniej generacji gdzie gry na bazowym Xboxie One często chodziły jak rozmazane gówno w porównaniu do PS4, ale dzisiaj nikt nie zauważy  różnicy między dwoma konsolami  w działaniu zdecydowanej większości multiplatform.

Jest podobnie, ale ciutkę lepiej. Dodaj do tego większy rynek twórny i DualSense'a na PS i wychodzi, że warto jednak zainteresować się wersją na konsolę niebieskich. Gdybym posiadał XSX i PS5 wrodzone cebulactwo kazałoby mi szukać tańszej wersji, ale nie sądzę żeby chłopaki mieli takie rozkminy - przyzwyczajenia robią swoje.

Opublikowano
  • Autor
Teraz, 20inchDT napisał:

Jedne działają lepiej tu, inne tam. Głośniej słyszymy tylko o tych, które działają lepiej na ps, bo tam jest większy fan(boy)base

czy ja wiem czy to kwestia fanbase

podobnie było w poprzedniej generacji, wtedy też przypadki gdzie słabsza konsola dawała sobie radę lepiej w multiplatformach były mocno nagłaśniane np. Assassin's Creed Unity na Xboxie One i w sumie dobrze, bo jeśli dev nie dał sobie rady z mocniejszą konsolą to trzeba to nagłaśniać i krytykować by następnym razem nie olał optymalizacji.

Opublikowano

oj ja jednak przegladajac neogafa i co tam wklejaja myśle ze to chodzi o twiiterowe " W for playstation" ;)

Opublikowano
5 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Jest podobnie, ale ciutkę lepiej. Dodaj do tego większy rynek twórny i DualSense'a na PS i wychodzi, że warto jednak zainteresować się wersją na konsolę niebieskich. Gdybym posiadał XSX i PS5 wrodzone cebulactwo kazałoby mi szukać tańszej wersji, ale nie sądzę żeby chłopaki mieli takie rozkminy - przyzwyczajenia robią swoje.

Rynek wtórny? No nieźle, chcesz wykańczać developerów. 

Opublikowano
  • Autor

informatyczków z M$ akurat nie ma co żałować, bo ostatnio mocno podnieśli im budżet na podwyżki

tak się żyje za nasze 4 zł z game passa

Opublikowano

Dajcie jakieś przykłady tych multiplatform lepiej działajacych na ps bo któryś raz już to czytam a nikt nie podał tytułów no ale to w cw, może tutaj będzie konkretniej. 

Opublikowano

Taka tabelka wystarczy? Trzeba pamiętać że po patchach różnice mogą być mniejsze.

Opublikowano

Czyli brak większych różnic. Obie konsole są bardzo podobne i sytuacja wygląda o wiele lepiej niż miało to miejsce w poprzedniej generacji.

Opublikowano

Patrząc na to, że gier które na PS5 działają lepiej niż na Xboxie jest więcej niż tych w odwrotnym układzie to troszkę rozczarowujące. Zwłaszcza patrząc na to, że XSX ma być tym znacznie mocniejszym sprzętem.

Opublikowano

control, dirt 5 i valhalla na pewno były spatchowane, pozostałe nie wiem