Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
Godzinę temu, Symeon_88 napisał(a):

Gdzie to moge znaleźć w opcjach bo albo jestem ślepy, albo niekumaty XD

settings -> general -> personalization -> games & apps -> trzy checkboxy na koncu mozna odznaczyc gdzie ma sie nie wlaczac game hub

• Odpowiedzi 34,1 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
1 hour ago, Sven Froost said:

Panowie, mam mnostwo nagranych filmikow na swoim XSX. Jak Je wszystkie latwo wrzucic na swoj kanal na Youtube?

A kto to będzie oglądał?

Opublikowano

Tom Warren: "I’ve heard from sources that Turn 10, the studio behind Forza Motorsport, is bracing for cuts"

wspaniała firma

Opublikowano

Compulsion, ninja theory i turn10 na bruk. Potrzebne są ofiary, żeby pozostali zaczeli w koncu przykładać się do pracy. Te studia od kilku lat w chuja sobie lecą.

Opublikowano

Trafiłem gdzieś na informacje, że te redukcje są cykliczne, bo MS (chcąc uniknąć płacenia większych podatków) regularnie zwalania kontraktorów którzy pracują tam od 1.5 roku. Na ich miejsce zatrudni się nowych w miarę potrzeby i tak to się kręci.

Opublikowano

1 minutę temu, Ukukuki napisał(a):

U nas ogólnie jest to już nielegalne. Jednak jest omijane agencjami.

Gdzie mogę poczytać coś na ten temat? B2B to wciąż standard w polskim IT i nie znam nikogo kto byłby z tego układu niezadowolony.

Opublikowano
55 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Gdzie mogę poczytać coś na ten temat? B2B to wciąż standard w polskim IT i nie znam nikogo kto byłby z tego układu niezadowolony.

A nie mówiłem o B2B tylko zleceniówce. Zleceniówka powinna przejść na umowę o pracę gdy charakter tej pracy jest ciągły i niezmienny.

W temacie body leasing b2b się nie wypowiem.

Opublikowano

Będą zwolnienia w Turn 10? Ja się pytam - czemu tak późno?

Opublikowano
  • Autor

Pozno, bo jednak wcześniej pozwolili wyprowadzić grę na prostą, chociaż wiadomo że mała część ludzi do niej wróci.

Ogólnie Halo Infinite i Forza Motorsport to chyba dwie vgry co do których MS miał bardzo dużo nadzieję, dał czas, budżet, a które ostatecznie choć nie były to złe, to okazały się największymi rozczarowaniami jeśli chodzi o model GAASowy i przyciągnięcie graczy na dłużej.

343 Industries teraz Halo Studios już przezło głeboką restrukturyzację, gdzie sporą część ludzi poszła na bruk. Teraz pewnie coś podobnego czego Turn10, i choć studia pewnie nie zamkną, bo jednak sporo zainwestowali w rozwoj Motorsporta (ostatnio dodane Fujimi Kaido) a samo studio i silnik ForzaTech stanowi bazę technologiczną dla Horizona, MFS i Fable, to jednak pewnie sporo osób podobnie jak w wcześniej w przypadku 343 zostanie zwolnionych.

Opublikowano

A teraz jak wygląda ten Forza Motorsport? Jest sens wrócić po tylu łatkach i nowościach, co tam wrzucili?

Opublikowano
  • Autor

Przede wszystkim nowe tory i auta jak to w grze wyścigowych, ale były tez dużo mniejszy zmian, poprawiona grafika, dźwięki aut, sztuczną inteligencję SI, system kar, czy krytykowany na premiere system levelowania samochodu.

Opublikowano

Ahahah kierwa donatello gdyby przeszukać całe forum to tylko Ty pisałeś o tym jako o Goty gierce ;)

Opublikowano

Nie zmienia to faktu, że gra to dwa kroki do tyłu jeśli chodzi o serie. Świetny gameplay, dźwięk. To wszystko.

13 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Ahahah kierwa donatello gdyby przeszukać całe forum to tylko Ty pisałeś o tym jako o Goty gierce ;)

Proszę, nawet znalazłemD

image.png

Opublikowano
39 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Mogliby zrobić remake Forza Motorsport 1 albo 2 i byłoby zajebiście a nie się silą na jakieś zmiany.

Jest wiecej racerow, ktorych remake chetnie bym ujrzal. Burnout 3 pierwszy na liscie. Niestety ze wzgledu na licencje nawet remasterow nie ma.

Opublikowano
3 minutes ago, Lukas_AT said:

Jest wiecej racerow, ktorych remake chetnie bym ujrzal. Burnout 3 pierwszy na liscie. Niestety ze wzgledu na licencje nawet remasterow nie ma.

Z Burnoutem nie powinien być problem wystarczy zmienić soundtrack jeśli nie chcą przedłużać licencji na obecny. Samochody i trasy w grze są fikcyjne więc problem licencji odpada.

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, Donatello1991 napisał(a):

Nie zmienia to faktu, że gra to dwa kroki do tyłu jeśli chodzi o serie. Świetny gameplay, dźwięk. To wszystko

W sensie co dokładnie jest tymi dwoma krokami wstecz?

FM z 2023, ma lepszą oprawe, fizykę, gameplay, powtórki, multi i tak samo nudną karierę dla jednego gracza jak w FM7. Więc w czym cofnęła się o dwa kroki?

Mam wrażenie że to często spotykane takie populistyczne gadanie, że kiedyś było lepiej. Ale ja grałem w FM7 i nie przypominam sobie co dokładnie było lepsze.

Podobnie, tak jak widzę jeszcze sens rimejkowania klasycznych Burnoutów bo to jest seria która zostawiła za sobą do dziś nie wypełnioną pustkę. Tak, nie bardzo wiem co mogłaby zaoferować odniowiona Forza Motorsport 2 czego nie ma FM2023, oprócz innego interfejsu czy muzyki w menusach (która faktycznie była fajniejsza niż ta w nowejodsłonie).

A tak poza tym nie ma specjalnych różnic, a nawet pod wieloma względami taki remake byłby gorszy niż dzisiejsza część. Ten gatunek racerów udających symulacje to gatunek który praktycznie nie zmienił się od lat, nowsze odsłony mają ładniejszą grafikę, lepszą fizykę czy model jazdy, bardziej rozbudowany tryb multiplayer, ale cała reszta to jest praktycznie to samo. To wciąż gra na której ścigamy się w kółko, na kilku fikcyjnych i prawdziwych torach, a tryb kariery to seria wyścigów, w których możemy ulepszać swoje auta.

Opublikowano

Napisałem 2 kroki wstecz jeśli chodzi o serię.

Napisałem, że tylko gameplay i dźwięk dowiózł, więc logiczne że cała reszta gorsza niż to co było w poprzednich częściach.

Grafika lepsza? No shit, dziwne by było gdyby było inaczej po tylu latach. Tyle, że żadnego wrażenia nie robiła. Jak choćby fm6 czy f7 na premierę.

Opublikowano
  • Autor

No to jak w końcu jest?

Bo w pierwszym akapicie piszesz że poza gameplayem i dźwiękiem cała reszta gorsza, a w drugim że grafika jest jednak lepsza.

Dla mnie na przykład, multiplayer jest również lepszy w FM2023. W 7 i poprzednich czesciach był on dla mnie niegrywalne, a w 2023 spędziłem kilkadziesiąt godzin przyjemnego ścigania. I chyba znowu sobie zainstaluje.