Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Ja ci powiem, dlaczego nie kupiłem FFXVI na Xboxa, powody są dwa. Raz, że wcześniej wydano wersję PC którą łyknąłem i nie uśmiecha mi się płacić drugi raz za to samo. Dwa - ten port jest chujowy i gorszy od wersji PS5. Gierka w 720p w pełnej cenie? Nie, dzięki, to nie Nintendo Switch tylko Series X i takiego partactwa nie będę wspierać. W to miejsce wziąłem sobie kolekcję Pixel Remasterów, które wspierają Play Anywhere i czuję, że to lepiej wydana kasa.

• Odpowiedzi 35 tys.
  • Wyświetleń 2,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
10 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Grę wydano po fali największego hype’u, kiedy w 2025 są gry bez porównania lepsze od tego Finala. Na sprzedaż na poziomie PS5 nie ma co liczyć, chyba że w proporcji do ilości konsol, ale timegating tych gier to zło i działanie na własną szkodę.

Forza Horizon 5 potrzymaj mi piwo?

Opublikowano
2 minuty temu, Donatello1991 napisał(a):

Powiedziałbym, że Godrizon 5 to jedyne faktycznie dobre arcade na rynku, topka overall generacji i znacznie większe wydarzenie niż port FF16 które zostawiło niedosyt.

Opublikowano
5 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Tylko, że Forza Horizon 5 to prawdopodobnie najlepszy arcade dostępny na rynku, a FFXVI to ponoć RPG (chyba) a tych na rynku jest sporo, znacznie lepszych które są dostępnych na Xboxie. Jak ktoś wydaje pieniądze, to oczywiste, że woli wydać je na lepszą grę, zwłaszcza, że port FFXVI na Xboxie jest zjebany.

Opublikowano
  • Autor
21 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Square też miało taką nadzieję jak czytało błagania użytkowników Xboxa o Final Fantasy a później zobaczyli 22 tysiące sprzedanych kopii. Wynik wykręcony jak na konsoli Tiger COM.

Ja bym jednak poczekał na jakieś oficjalne dane, a najlepiej będzie patrzyeć na to co robi Square Enix, bo czyny są droższe słowa. Jeśli Square Enix będzie wciąż wydawało FF VII Remake i Rebirth na Xboxa, to widocznie nie uznają tego jako kasy wywalonej w błoto i musi im się to jakoś opłacać.

Podobnie z Helldivers 2, jeśli sprzedaż będzie dla Sony dobra, to pójdą za tym następne gry, nawet kosztem utraconej "tożsamości" własnej konsoli.

Opublikowano
13 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Powiedziałbym, że Godrizon 5 to jedyne faktycznie dobre arcade na rynku, topka overall generacji i znacznie większe wydarzenie niż port FF16 które zostawiło niedosyt.

Oczywiście. Jak najbardziej, ale no jasny chuj 22 tyś?

7 minut temu, tedi007 napisał(a):

Tylko, że Forza Horizon 5 to prawdopodobnie najlepszy arcade dostępny na rynku, a FFXVI to ponoć RPG (chyba) a tych na rynku jest sporo, znacznie lepszych które są dostępnych na Xboxie. Jak ktoś wydaje pieniądze, to oczywiste, że woli wydać je na lepszą grę, zwłaszcza, że port FFXVI na Xboxie jest zjebany.

Zjebany port to w tych czasach żaden argument patrząc na to jak sie optymalizacyjne crapy w tych czasach sprzedają ( patrz MHW, tak wiem tez nie ta liga co ff16) sprzedają.

Opublikowano
1 minutę temu, Donatello1991 napisał(a):

Oczywiście. Jak najbardziej, ale no jasny chuj 22 tyś?

Zobaczymy jak wjadą tuzy jak Silent Hill 2, WuKong czy jakby nie patrzeć bardzo udane HD2. Mi się FF XVI bardzo podobał, bo był najmniej finalowym finałem w jakiego grałem, ale opinie o samej grze jakieś rewelacyjne wśród graczy nie były.

Opublikowano

Słaba sprzedaż FFXVI to akurat żadna tajemnica, ludzie czekają na wersję S2

Opublikowano
8 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Zobaczymy jak wjadą tuzy jak Silent Hill 2, WuKong czy jakby nie patrzeć bardzo udane HD2. Mi się FF XVI bardzo podobał, bo był najmniej finalowym finałem w jakiego grałem, ale opinie o samej grze jakieś rewelacyjne wśród graczy nie były.

SH2 obstawiam maksymalnie 100 tysięcy jak dobrze pójdzie. Kto chciał to już zagrał.

Opublikowano
7 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Zjebany port to w tych czasach żaden argument

Ten argument podałem później (choć uważam, że trzeba głośno mówić o takim partactwie), o tym znacznie ważniejszy był wcześniej, że na rynku są lepsze, znacznie lepsze gry w tym gatunku.

Opublikowano
19 minut temu, Czoperrr napisał(a):

SH2 obstawiam maksymalnie 100 tysięcy jak dobrze pójdzie. Kto chciał to już zagrał.

Wciąż lepsze niż 22K, a i oczekiwania znacznie mniejsze. Jak SH2R poszło w bańce to pewnie i tak już duży sukces.

Opublikowano
  • Autor

Mam wrażenie że martwicie się bardziej o tę sprzedaż niż developerzy, którzy nie mają problemów z wydawaniem gier na Xboxa.

Kilkadziesiąt milionów użytkowników na konsolach to nie są liczby w stylu Nintendo czy PlayStation, ale wciąż na tyle duże, że z jakiegoś powodu mało który wydawca third party olewa Xboxa, a nawet pojawiają się nowi jak PlayStation Studios.

Opublikowano

Konsola schrodingera - żywa i martwa jednocześnie, chłopaki mają zgrzyt i mówią sprawdzam. Niestety, wciąż bardziej żywa niż martwa, więc szukają wbrew wszystkiemu dowodow, ze jednak martwa.

Choroba trochę, ale OK.

1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):

Pełne doświadczenie SH2R to PS5 z haptyką i radyjkiem trzeszczącym z głośniczka Dual Sense.

Granie bez słuchawek w Silent Hill 2? No jest w tym jakiś heroizm.

Opublikowano

Od Awoved też są znacznie lepsze gry, a jednak forumkowi gamepassowicze zagrali.

IMG_5039.jpeg

Opublikowano
12 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Konsola schrodingera - żywa i martwa jednocześnie, chłopaki mają zgrzyt i mówią sprawdzam. Niestety, wciąż bardziej żywa niż martwa, więc szukają wbrew wszystkiemu dowodow, ze jednak martwa.

Choroba trochę, ale OK.

Granie bez słuchawek w Silent Hill 2? No jest w tym jakiś heroizm.

Na PC ograłem w słuchawkach i tylko nocami (może być dla Ciebie zbyt mocne), na PS5 zagram bez :)

Opublikowano
Teraz, Czoperrr napisał(a):

Na PC ograłem w słuchawkach i tylko nocami (może być dla Ciebie zbyt mocne), na PS5 zagram bez :)

Byczku, (prawie) wszystkie Silent Hille skończone przy premierze na oryginalnych konsolach nim Ty dowiedziałeś się o istnieniu serii, więc mi tu nie kozacz, bo nie robi to na mnie wrażenia. :)

Opublikowano
13 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Byczku, (prawie) wszystkie Silent Hille skończone przy premierze na oryginalnych konsolach nim Ty dowiedziałeś się o istnieniu serii, więc mi tu nie kozacz, bo nie robi to na mnie wrażenia. :)

A skąd taki wniosek? Pierwszy raz SH przechodziłem w roku 2000 mająć 10 lat, seria ograna setki razy, w kolekcji mam większość odsłon a na bicku tatuaż Halo of the Sun, a ty się wymądrzasz. Nie ze mną te numery boomer

Opublikowano
1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):

A skąd taki wniosek? Pierwszy raz SH przechodziłem w roku 2000 mająć 10 lat, seria ograna setki razy, w kolekcji mam większość odsłon a na bicku tatuaż Halo of the Sun, a ty się wymądrzasz. Nie ze mną te numery boomer

O cholera, nie wymiękasz.

Zawsze miło porozmawiać z koneserem najwspanialszej serii horrorów w historii. lapka

Spoiler

Opublikowano

Kurde Silent Hill F na Xboxa też się nie sprzeda, ale to będzie wina prywaciarzy co nie chcą gier sprowadzać, a nie Xboxa.

image.png

image.png

Opublikowano

Xboxiarze zabulą (albo nie) 299 za cyfrę SH2R kiedy nowe pudełka na PS5 latają już po 190 zł, a na Steam jeszcze mniej w kluczykowniach...

Opublikowano

Ograło się tyle gierek day one w GP za 4zł, za które inni musieli płacić po trzy i pół bomby to teraz ten jeden raz można będzie kupić SH2 (o ile nie będzie chodzić w 540p, no bo porcik to tak po łebkach jako tako i fajrant).

Opublikowano

22 tys FF na Xboxie znów wraca. Polecam zaczerpnąć wiedzy, jak ta słynna Alinea to "wyliczyła". Nawet pomimo że gra była w topce sprzedażowej ms Store.

Zresztą ta sama firma wyliczyła ostatnio że dzieło Kojimy, wielki ex Sony sprzedał się w 667tys. To dopiero ananasy ;)

Homelander dalej prowadzi krucjate przeciw Awoved bo go tęcza uwiera i te słynne widelce. Jest milion gorszych gier i milion lepszych.

Prowadzi też krucjatę anty Xbox, chociaz sam gra na sprzęcie który sprzedał się w 4 mln, a mimo to twórcy zadaja sobie trud by optymalizować pod niego gry. Dla garstki osób ;)

Opublikowano
42 minutes ago, Bzduras said:

Ograło się tyle gierek day one w GP za 4zł, za które inni musieli płacić po trzy i pół bomby to teraz ten jeden raz można będzie kupić SH2 (o ile nie będzie chodzić w 540p, no bo porcik to tak po łebkach jako tako i fajrant).

Może tak być bo to dość słabo zoptymalizowana gra. Ale jak na PS5 była wyższa rozdzielczość niż 540p to spodziewam się identycznej oprawy.