Opublikowano poniedziałek o 10:482 dni No ale porównaj podobne specyfikacje. Np. dyski 2TB.1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a):to już trzeba zaczynać palcem pokazywać (powiem też, że naprawdę nie trzeba dopłacać kafla za dodatkowy TB)To teraz zestaw to z ceną PS5 Digital.Serio nie wiem co chcesz teraz udowodnić. Chyba tylko że nie masz racji. Edytowane poniedziałek o 10:492 dni przez nikt
Opublikowano poniedziałek o 10:502 dni Ale ludzie nie chcą większych dysków, bo nawet Sony posłuchało fanów i zmniejszyło pojemność.
Opublikowano poniedziałek o 10:512 dni Teraz, nikt napisał(a):No ale porównaj podobne specyfikacje. Np. dyski 2TB.XSX to można porównać co najwyżej do bazowego PS5, gdzie wypada gorzej niż niebieski konkurent.Serio, nie musisz się starać stawiać Xboxa w złym świetle - nie napiszesz niczego czego sam nie napisałbym już wcześniej.
Opublikowano poniedziałek o 10:522 dni Ale ja mam Xboxa i smutno mi co MS wprawia z tą marką. Nie jesteśmy w CW.
Opublikowano poniedziałek o 10:532 dni 9 minut temu, krzysiek923 napisał(a):na PS liczy się platyna albo nic, nikogo nie obchodzi jakieś 30 brązowych trofeów,This. Trofea jeszcze bardzie pogłębiają moje ocd. W przypadku gs mogę odpuścić scalakowanie jeżeli np. trzeba przejść drugi raz, a gra ssie (jak plagues tale 2), ale na ps brak tego png jest bardziej odczuwalny. Fajnie gdyby bylo więcej statystyk na profilu, bo oni te dane i tak mają. Na trueachievements można przejrzeć ile gier jest scalakowanych z podziałem na platformy etc.
Opublikowano poniedziałek o 10:542 dni 2 minuty temu, nikt napisał(a):Ale ja mam Xboxa i smutno mi co MS wprawia z tą marką. Nie jesteśmy w CW.Jesteśmy. Wystarczy poczytać temat. Niektórym to już tak nerwy puściły na ukazanie Xboxa w jakkolwiek pozytywnym świetle, że już lecą prywatą.no ale na forum od zawsze niebieskim można więcej :)
Opublikowano poniedziałek o 11:002 dni 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):Niektórym to już tak nerwy puściły na ukazanie Xboxa w jakkolwiek pozytywnym świetle, że już lecą prywatą.Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał(a): więc SlimDebil już klaszcze jajami
Opublikowano poniedziałek o 11:012 dni Nie dość, że gracze przeciwko, cały świat, to jeszcze zmowa cenowa sklepów.
Opublikowano poniedziałek o 11:022 dni Dobra ludzie, bo generalnie temat i tak się zapętlił. Zapytam tylko czy porównanie oficjalnej ceny XSX i PS5 PRO w polskich sklepach, nie ukazując żadnej jako lepszej czy gorszej, to jest powód aby wyjeżdżać mi z prywatą. W CW moderuję się używając ogólników, a Ty tutaj odpierdalacie holenderski prześcigając się w prywacie tylko dlatego, że napisałem, że Sony też ma swoje za uszami.Pierdolnijcie się czasem w głowę, bo więcej przyzwoitości zdaje się mieć pies liżący sobie jaja przy gościach.
Opublikowano poniedziałek o 11:062 dni 31 minutes ago, krzysiek923 said:@ASX Trofea to pomysł, który Sony wykonało lepiej od MS? No nie zgodzę się. Obu systemom brakuje tego, co ma konkurencja, a Epic to ładnie połączył. Na Xboksie każdy acziwment wlicza się w ogólny GS, więc nawet nieskompletowanie gry ma jakiś sens, kiedy można wycisnąć te 600/1000, można się w to zaangażować. Z kolei na PS liczy się platyna albo nic, nikogo nie obchodzi jakieś 30 brązowych trofeów, czy ten poroninony pomysł ze zmianą poziomów, kiedy nie jesteś w stanie wycisnąć platyny.MS powinien wprowadzić coś na kształt platyny (w przeszłości mieli osobną zakładkę dla skompletowanych gier, na pewno na X360), a Sony powinno wprowadzić GS i przykładowo każde brązowe trofeum powinno dodatkowo dawać 15 punktów GS.Sony może i nie uśmierca pudełek, ale MS zrobi to za nich, ułatwiając zadanie innym wydawcom. Już zdarza się, że nie wydaje na płycie, albo zdecydowanie częściej wydaje token na płycie. Skoro na PS nie mogę mieć na płycie przykładowo Jedi Survivor, FH5, Hogwart Legacy, które chcę, to co mi z tego, że mam na tej platformie inną grę na płycie? Takich płyt z tokenem w generacji PS6 będzie coraz więcej, bo nie zmieszczą plików na płytę, a nikt już nie pracuje nad większym nośnikiem.No nie, trofea są lepsze, co z tego, że na Xboxie wbijesz 1000 na 1000 czyli calaka jak wyjdzie DLC i już calaka nie ma. Poza kolorem pucharków na PS nadal masz procent zdobycia pucharków w danej grze więc wygląda to tak samo jak procent zebranego GS. Najlepiej i tak rozwiązane ma to scenowe Retroachievements gdzie ukończona gra (przejście fabuły itd) daje znaczek Beaten przy danym tytule. Mam po ponad 40 platyn i calaków na obu ekosystemach żeby nie było że coś faworyzuję szczególnie.
Opublikowano poniedziałek o 11:062 dni 5 minut temu, czarek250885 napisał(a):Sony jeszcze ma do czego równać 😀2350 zł za XSX Digital i 2550 za XSX z napędem, 2900 za tego z foto w niemieckim sklepie Xbox. Bez problemu można zamówić do Polski. Wciąz więcej niż powinny, ale nie tyle, ile tutaj podajecie. MS zrezygnował z casuali na polskim rynku, ale tutaj na forum nikt nie powinien mieć problemu, żeby kupić taniej. Skoro ucięli nam dostepność, to nasze polskie rekiny biznesu wykorzystują sytuację, ale realnie to nie problem.
Opublikowano poniedziałek o 11:092 dni Teraz, Czoperrr napisał(a):No nie, trofea są lepsze, co z tego, że na Xboxie wbijesz 1000 na 1000 czyli calaka jak wyjdzie DLC i już calaka nie ma.Calak i tak nie odznacza się osobno, a jak MS wprowadzi wyróżnienie, to zapewne będzie ono działać tak jak na PS. Ale na PS po premierze DLC też już nie ma 100%. Każdy wie, że platyna to nie 100%, kiedy do gry wyjdzie DLC. Tak samo jak każdy wie, że platyna platynie nierówna i można ich nabić dużo w gówniogierkach.
Opublikowano poniedziałek o 11:112 dni 1 minute ago, krzysiek923 said:Calak i tak nie odznacza się osobno, a jak MS wprowadzi wyróżnienie, to zapewne będzie ono działać tak jak na PS. Ale na PS po premierze DLC też już nie ma 100%. Każdy wie, że platyna to nie 100%, kiedy do gry wyjdzie DLC. Tak samo jak każdy wie, że platyna platynie nierówna i można ich nabić dużo w gówniogierkach.No platyna bez DLC to nadal platyna, mimo że bez 100% więc oznaczenie jakieś jest. "a jak MS wprowadzi oznaczenie" - no raczej na pewno nie wprowadzi.
Opublikowano poniedziałek o 11:162 dni 2 minuty temu, Czoperrr napisał(a):a jak MS wprowadzi oznaczenie" - no raczej na pewno nie wprowadzi.Jak to całe zamieszanie się skończy i skupią się na ofercie, to na pewno wprowadzą. Było już zapowiadane w przeszłości, ale w międzyczasie wyszło to wszystko, co teraz mamy. Przestali nawet modyfikować wygląd interfejsu po raz 2138, więc sprawa jest poważna i priorytety są gdzie indziej.
Opublikowano poniedziałek o 11:172 dni Autor Ja ogólnie nic nie mam przeciwko krytyce xboxa. Sam to robiłem gdy podnosili cen konsol i game passa. Ale odkąd moderacja przyzwala na wyzwiska i prywtatne pojazdy rodem z CW w normalnym temacie?
Opublikowano poniedziałek o 11:182 dni 3 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):2350 zł za XSX Digital i 2550 za XSX z napędem, 2900 za tego z foto w niemieckim sklepie Xbox. Bez problemu można zamówić do Polski. Wciąz więcej niż powinny, ale nie tyle, ile tutaj podajecie. MS zrezygnował z casuali na polskim rynku, ale tutaj na forum nikt nie powinien mieć problemu, żeby kupić taniej. Skoro ucięli nam dostepność, to nasze polskie rekiny biznesu wykorzystują sytuację, ale realnie to nie problem.Ja to humorystycznie wrzuciłem, nikt za taką cenę tego nie kupi, niestety często ludzie wykorzystują sytuację choćby tak jak przy premierze ps5, gdzie ceny były kosmiczne, a i sklepy się pod to podpięły oferując zestawy z dwoma padami, kamerą i uj wie z czym. Sam korzystam z konsoli Sony, ale w głowie mi się nie mieści by ktoś chciał upadku xboxa, jeśli są tacy to muszą być chorzy, jeśli myślą, że to wyjdzie im na dobre. Jeśli Sony zostanie monopolistą to macie pewne że gry na start to będzie 400 zł, a za 350 to będziecie dziękować jacy oni są wspaniali. Póki jest jakaś równowaga to nikomu do głowy nie przyjdzie takich haraczy ściągać.
Opublikowano poniedziałek o 11:232 dni 5 minut temu, ASX napisał(a):Ja ogólnie nic nie mam przeciwko krytyce xboxa. Sam to robiłem gdy podnosili cen konsol i game passa. Ale odkąd moderacja przyzwala na wyzwiska i prywtatne pojazdy rodem z CW w normalnym temacie?Moderacja pozwala na wiele odpowiednim osobom.
Opublikowano poniedziałek o 11:242 dni Jakieś nowe pady z autografem Spencera albo Nadelli by się przydały na rozładowanie nerwowej atmosfery
Opublikowano poniedziałek o 11:312 dni Myślicie, że w MS plują sobie teraz w brody, że nie podłapali pomysłu z odczepianym napędem za którego teraz mogliby podnieść cenę?
Opublikowano poniedziałek o 11:352 dni 2 minuty temu, GearsUp napisał(a):Myślicie, że w MS plują sobie teraz w brody, że nie podłapali pomysłu z odczepianym napędem za którego teraz mogliby podnieść cenę?Myślisz, że Nintendo nie pluje sobie teraz w brodę, że nie zdecydowali się wydawać każdej gry w formie game-key cardów? Bo przecież udało się, gracze Nintendo wybaczyli i zaakceptowali zmianę.