Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 2 minuty temu, devilbot napisał(a):Polecam gearsy 2 ale można też kupić Xbox one za 300zł i w ten sposób ograć.Meh, tam jest 30 fps. Najoptymalniejsza opcja taniego ogrania tych gier w fajnej jakości to Series S
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Autor Wyobraźcie sobie gdyby podobna sytuacja była z filmami i trwała podobna rozmowa na forum filmowym. Chcesz obejrzeć Park Jurajski? Kup sobie odtwarzacz VHS i obejrzyj w ten sposób. No niby można, nic oprócz konieczności kupowania dodatkowych sprzętów nie stoi na przeszkodzie, ale nie jest to najwygodniejsze rozwiązanie.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. To jest problem ludzi, ktorzy na premiere nowej konsoli maja juz umowionego kupca na stary model. Dla mnie zagranie w girsy 2 to jest 15min na kurs do piwnicy i podlaczenie sprzetu. Inni musza zyc sobie nadzieja ze im korpo wsteczna da. Albo nie da.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Albo po prostu mają tę wsteczną i mogą sobie zagrać w te Girsy 2 nadal, dodatkowo w 60fps i w 4K.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Autor Mam X360 może nie w piwncy ale na strychu, gdzieś obok starych odtwarzaczy DVD o VHS, ale i tak wygodniej i szybciej mi jest odpalić takie Gearsy 2 na aktualnym sprzęcie niż wchodzić na strych.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Ale my teraz mowimy o nadchodzacym sprzecie za 5000zl a nie obecnym.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Asax jak zwykle manipuluje pod siebie i pod swoją ulubioną korporacje.Porównuje gry do filmów tam gdzie to wygodne.Ale nie widzi, że streaming i abonament na filmy się sprawdził, natomiast wypożyczanie gier okazało się gwoździem do trumny Xboxa.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Autor Na przyszłym też to będzie prostsze i wygodniejsze, więc co to za różnica?
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Tak się czepiacie, ale prawda jest taka, że jakby wyszło PlayStation 1-5 (nazwijmy się roboczo PS15) odpalające gry z całego przekroju generacji to w dniu premiery zrobilibyście reinscenizację walki o karpia w LIDLu.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 9 minutes ago, devilbot said:Asax jak zwykle manipuluje pod siebie i pod swoją ulubioną korporacje.Porównuje gry do filmów tam gdzie to wygodne.Ale nie widzi, że streaming i abonament na filmy się sprawdził, natomiast wypożyczanie gier okazało się gwoździem do trumny Xboxa.VOD to też chuj bo jak chcesz obejrzeć wszystko to musisz wydać więcej niż 100 zł na te wszystkie abonamenty a i tak większości dobrych klasyków tam nie ma. Na szczęście jest Zatoka, najlepsza wypożyczalnia.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Sam bym się na takiego Plejstona rzucił jak cygan na darmowe Marlboro.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):Tak się czepiacie, ale prawda jest taka, że jakby wyszło PlayStation 1-5 (nazwijmy się roboczo PS15) odpalające gry z całego przekroju generacji to w dniu premiery zrobilibyście reinscenizację walki o karpia w LIDLu.Mnie to nie dotyczy bo wyciagam z szafy kazde ps jakie istnialo i sobie ogrywam zebrana kolekcje. No ale jak ktos nie traktuje swojego hobby powaznie to musi liczyc na laske korposow
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Dodajmy do tego, że metody poprawy obrazu pozwolą korzystać ze starszych gier także na nowych telewizorach bez konieczności korzystania ze sprzętowych upscallerów (film z AutoSR).Dziwne, że na forum gdzie były afery który sprzęt wspiera albo nie wspiera wstecznej, ciągle mówi się o nowych metodach upscallingu i rosnących cenach mieszkań trzeba jeszcze tłumaczyć, że dobrze jest mieć opcję aniżeli ich nie mieć.3 minuty temu, Mejm napisał(a):Mnie to nie dotyczy bo wyciagam z szafy kazde ps jakie istnialo i sobie ogrywam zebrana kolekcje. No ale jak ktos nie traktuje swojego hobby powaznie to musi liczyc na laske korposow Zazdroszczę miejsca w jaskini, bo ja na 40m^2 nie zmieszczę dwóch Xboxów, dwóch Plejek i CRTka z plazmą FHD. a chciałbym, uwierz
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 9 minut temu, Mejm napisał(a):Mnie to nie dotyczy bo wyciagam z szafy kazde ps jakie istnialo i sobie ogrywam zebrana kolekcje. No ale jak ktos nie traktuje swojego hobby powaznie to musi liczyc na laske korposow PS5 też wyciągasz?
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 9 minutes ago, Paolo de Vesir said:Dodajmy do tego, że metody poprawy obrazu pozwolą korzystać ze starszych gier także na nowych telewizorach bez konieczności korzystania ze sprzętowych upscallerów (film z AutoSR).Dziwne, że na forum gdzie były afery który sprzęt wspiera albo nie wspiera wstecznej, ciągle mówi się o nowych metodach upscallingu i rosnących cenach mieszkań trzeba jeszcze tłumaczyć, że dobrze jest mieć opcję aniżeli ich nie mieć.Zazdroszczę miejsca w jaskini, bo ja na 40m^2 nie zmieszczę dwóch Xboxów, dwóch Plejek i CRTka z plazmą FHD.a chciałbym, uwierzMyślę, że upchnięcie gdzieś paru kartonów nie jest problemem. W mieszkaniu mam 4 konsole aktualnie, dwie podpięte + Steam Deck i lapka z UW 34 cale. Pozostałe 8 konsol mam nadal u rodziców pochowane bo boje się trzymać to w piwnicy :) Sprzedałem tylko SNESa za dwie stówki kuzynowi po przejściu na PSX czego żałuję, no ale przeszłości nie zmienię. Nie ma sensu opychać teraz konsol dla paru stówek przecież to cena kilku zakupów spożywki. A potem jeden z drugim wspomina jak to fajnie było mieć taką a taką konsolę i kupuje i sprzedaje na przemian przez lata jakieś uzywane szroty bo nostalgia wzywa.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. I właśnie dlatego parcie na wsteczną jest ważne dla mnie jako dla odbiorcy, żebym mógł sobie postawić jedno pudełko pod telewizorem i mieć dostęp do wszystkiego zamiast upychać po rodzinie i znajomych 30 kartonów i 5 różnych TV żeby to podłączyć
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Co kto woli, dla mnie odbiór tych gier jest inny na oryginalnym sprzęcie. Lubie sobie nawet czasem wyciągnąć taki sprzęt z oryginalnego kartonu, odpakować, pooglądać i po paru godzinach schować z powrotem na lata. No i mam motywację by dorobić się domu i mieć to wszystko na co dzień podłączone do telewizorków :)
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 52 minuty temu, Czoperrr napisał(a):Myślę, że upchnięcie gdzieś paru kartonów nie jest problemem. W mieszkaniu mam 4 konsole aktualnie, dwie podpięte + Steam Deck i lapka z UW 34 cale. Pozostałe 8 konsol mam nadal u rodziców pochowane bo boje się trzymać to w piwnicy :)Miałbym problem, a znalezienie miejsca dla kolejnego telewizora (nie mówiąc już o CRT) jest po prostu nie możliwe. Wsteczna to po prostu zbawienie dla takich ludzi jak ja.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Pokażcie mi pecetowca który to kupi żeby ogrywać gierki z X360. Jedyne co może przyciągnąć to cena. Jak będę miał do wyboru modularnego PCta o podobnej cenie i mocy to po co mi zamknięta skrzynia na ewentualną rozbudowę. Obecną płytę główną mam już 5 lat, przeżyła już wymiany 3 procków, pamięci i 3 karty graficzne. To jest w tym fajne, raz wydajesz dużo a później dostosowujesz swój sprzęt do oczekiwań i portfela.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 11 minutes ago, Ukukuki said:Pokażcie mi pecetowca który to kupi żeby ogrywać gierki z X360. Jedyne co może przyciągnąć to cena. Jak będę miał do wyboru modularnego PCta o podobnej cenie i mocy to po co mi zamknięta skrzynia na ewentualną rozbudowę.Obecną płytę główną mam już 5 lat, przeżyła już wymiany 3 procków, pamięci i 3 karty graficzne. To jest w tym fajne, raz wydajesz dużo a później dostosowujesz swój sprzęt do oczekiwań i portfela.3 upgrady w ciągu 5 lat? Fajnie się tam bawicie na PC :)
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Autor Pecetowcy mimo iż to też zamknięte skrzynię niezdolne do rozbudowy kupują Steam Decki, Asus ROG Ally i inne podobne sprzety. Także ktoś tam może się skusi również na xboxa. Chociaż jeszcze nie jest przesądzone że jego nie będzie można rozbudowywać.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. No i takiemu Xbox PC za 1000$+ można wróżyć podobny sukces co Asus ROG Ally. Specyficzny sprzęt dla bardzo wąskiej grupy odbiorców.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Ale to konsolki sprzedają sie w zaledwie kilku milionów. Raczej MS nie liczy na to, ze pojdzie tylko 5 mln nowego xboxa.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 1 minute ago, Donatello1991 said:Ale to konsolki sprzedają sie w zaledwie kilku milionów. Raczej MS nie liczy na to, ze pojdzie tylko 5 mln nowego xboxa.Dokładnie, MS liczy się ze sprzedażą miliona lub dwóch