Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
Teraz, messer33 napisał(a):

ciekawe to jest teraz z Oblivionem że puszczają gamekeypłytkę po 159 a cyfrowo 3bomby bo to jednak dość świeża gierka(remaster) a taka różnica cenowa

Właśnie nie wiadomo o co im kaman, może najpierw wydoili najwierniejszych fanów marki co musieli mieć na premierę i kupili digitala, a teraz edycja dla plebsu w ludzkiej cenie. Zero logiki w tej cenie.

• Odpowiedzi 36,5 tys.
  • Wyświetleń 2,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
5 minutes ago, wojtas011 said:

2008 rok to wejście NXE który dalej był bardzo ładny, Metro czyli brzydkie kafle weszły w 2011

CDN media

Mnie się NXE nie podobał. MS promował wówczas te durne avatary, do tego był to początek zawalania dasha reklamami. Blades było piękną bazą na prosty i czytelny system, gdzie łatwo wszystko znaleźć i nastawiony na czyste granie, ale oczywiście miał za mało miejsca na promowanie tego i owego, dlatego mamy dzisiaj bilbord reklamowy.

Opublikowano
2 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Właśnie nie wiadomo o co im kaman, może najpierw wydoili najwierniejszych fanów marki co musieli mieć na premierę i kupili digitala, a teraz edycja dla plebsu w ludzkiej cenie. Zero logiki w tej cenie.

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie - gra miała premierę w kwietniu więc nie będą doić jak za tytuł day1. Zaś cyfry to tak tanieją jak pudełka Nintendo, więc IMO no-brainer jak nie zależy komuś na PA.

Chyba, że to jakiś eksperyment społeczny na ile upodlić się może gracz to wtedy git.

Opublikowano
  • Autor

jak wprawadzali cyfrę to miała być tansza, bo bo odchodzą koszty tłoczenia, plastiku, magazynowania, dostaw, a przykład ceny Obliviona pokazuje że jest na odwrót

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie - gra miała premierę w kwietniu więc nie będą doić jak za tytuł day1. Zaś cyfry to tak tanieją jak pudełka Nintendo, więc IMO no-brainer jak nie zależy komuś na PA.

Chyba, że to jakiś eksperyment społeczny na ile upodlić się może gracz to wtedy git.

No dobrze, ale dysproporcja cen o niemal 50% to nie jest normalna sytuacja, z którą mieliśmy do czynienia.

Opublikowano
1 minutę temu, Bzduras napisał(a):

No dobrze, ale dysproporcja cen o niemal 50% to nie jest normalna sytuacja, z którą mieliśmy do czynienia.

W ostatnich ruchach MS-u nic nie wydaje się być normalne, a ratuje ich tylko to, że jeszcze robią dobre gry. dunno

Opublikowano

Niech oni już skoczą w przepaść, bo żal patrzeć.

Opublikowano
2 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Niech oni już skoczą w przepaść, bo żal patrzeć.

Powiem tyle, jak się bawić to do końca - IMO to jest najlepszy moment na branie gier na płytach, bo tanie są jak barszcz. Za lat 5-10 pewnie będzie powtórka z Vity gdzie obecnie największe średniaki kosztować potrafią 150-200zl za sam kartridż.

Zaś sam XSX? Jak najwięksi w historii doceniony zostanie dopiero po śmierci, klasyk. ;)

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Zaś sam XSX? Jak najwięksi w historii doceniony zostanie dopiero po śmierci, klasyk. ;)

Nie pierdol misiek, doceniony to on był jak na początku generacji MS wydawał się być pro-konsumencki (technicznie świetny sprzęt w ludzkiej cenie, Game Pass w ludzkiej cenie, cały program wsteki z gierkami w lepszej rozdziałce i z FPS Boostem, quick resume, szmery i bajery), teraz firma matka usilnie stara się to wszystko wywalić do śmieci i zasypać popiołem. Jak widać ich upór procentuje.

Opublikowano

Żadnej powtórki nie będzie, bo jest druga stacjonarna konsola mająca takie same gry

Opublikowano
Teraz, wojtas011 napisał(a):

Żadnej powtórki nie będzie, bo jest druga stacjonarna konsola mająca takie same gry

Praktycznie każdą grę z Vity można dostać gdzieś indziej i to sporo taniej - tutaj płaci się za wartość kolekcjonerą.

Opublikowano
  • Autor

Może z punktu widzenia kolekcjonera jest teraz sens teraz kupować pudełka na Xboxa, bo to najpewniej ostatnich ich konsola z napędem i kwestią czasu pozostaje zanim ostatecznie znikną.

Ale patrząc przyszłościowo to lepiej brać cyfrę, ewentualnie kupować gry na innych platformach

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Praktycznie każdą grę z Vity można dostać gdzieś indziej i to sporo taniej - tutaj płaci się za wartość kolekcjonerą.

Może można, ale nie na takim nośniku + sprzedaż vity była marna więc gier również.

Series X aż nie ma takich problemów + zaraz nie będzie miał żadnych exów przyciągających do tej platformy po latach.

Jeszcze bym dodał to, że ta konsola to ulepszenie xbox one, ten sam pad, ten sam system z ulepszeniami, nikt nie bedzie do tego wzdychał po latach jak odpalając windowsa 11 czujesz to samo, korpo dashboard wyprany z konsolowej duszy.

Opublikowano
7 minutes ago, Bzduras said:

Nie pierdol misiek, doceniony to on był jak na początku generacji MS wydawał się być pro-konsumencki (technicznie świetny sprzęt w ludzkiej cenie, Game Pass w ludzkiej cenie, cały program wsteki z gierkami w lepszej rozdziałce i z FPS Boostem, quick resume, szmery i bajery), teraz firma matka usilnie stara się to wszystko wywalić do śmieci i zasypać popiołem. Jak widać ich upór procentuje.

Dokładnie, hardware zrobili imo najlepszy w historii gamingu, do tego game pass był na początku rewelacyjnym dealem dla graczy po latach płacenia za samo online. Mój XSX ma 5 lat, dalej działa bezszelestnie, to był świetny sprzęt i super baza do wygrania generacji. Poniekąd wyszło odwrotnie niż z 360, kiedy mimo początkowo koszmarnie awaryjnej i głośnej konsoli, dowieźli na wszystkich innych polach.

Opublikowano
24 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Powiem tyle, jak się bawić to do końca - IMO to jest najlepszy moment na branie gier na płytach, bo tanie są jak barszcz. Za lat 5-10 pewnie będzie powtórka z Vity gdzie obecnie największe średniaki kosztować potrafią 150-200zl za sam kartridż.

Różnica taka, że na Vita wychodziły kompletne gry na cartridgu a na Xboxa często brakuje pełni danych na płycie.

Opublikowano
  • Autor

Ta generacja nigdy nie była do wygrania, nie mieli szans w rywalizacji na sprzedaż konsol, mogli co najwyżej zatrzymać u siebie starych konsolowych graczy . A po ostatnich decyzjach trudno nie odnieść wrażenia że i to im się może nie udać.

Opublikowano
1 minutę temu, wojtas011 napisał(a):

Może można, ale nie na takim nośniku + sprzedaż vity była marna więc gier również.

Series X aż nie ma takich problemów + zaraz nie będzie miał żadnych exów przyciągających do tej platformy po latach.

Jeszcze bym dodał to, że ta konsola to ulepszenie xbox one, ten sam pad, ten sam system z ulepszeniami, nikt nie bedzie do tego wzdychał po latach jak odpalając windowsa 11 czujesz to samo, korpo dashboard wyprany z konsolowej duszy.

Jeszcze raz - wartość kolekcjonerska. Mogę ograć Blasphemous 1 na pewnie 5 różnych urządzeniach, ale zawsze znajdzie się ktoś kto będzie chciał ją mieć na Xboxie. To samo dotyczy mnóstwa innych gier jak chociażby DMC Collection, w przyszłości pewnie COE33.

XSX to będzie po prostu taki kombajn do retro itp.

Opublikowano

Oho znów czytamy o tym jak nas będą doić, kiedy to MS ma na dzień dzisiejszy zapuszczoną największą golarkę i ograniczenia. Co tu się odpierdala xd

Opublikowano
3 minutes ago, ASX said:

Ta generacja nigdy nie była do wygrania, nie mieli szans w rywalizacji na sprzedaż konsol, mogli co najwyżej zatrzymać u siebie starych konsolowych graczy . A po ostatnich decyzjach trudno nie odnieść wrażenia że i to im się może nie udać.

Z punktu widzenia gracza nie chodzi mi o zwycięstwo na sprzedaż konsol, tylko subiektywnie który sprzęt dał mi więcej frajdy. Nie boli mnie oddanie exów PlayStation, nie będę psem ogrodnika, ale MS mimo wydania miliardów na studia nie wydał ostatecznie prawie żadnych wybitnych gier poza Indianą, Forzami Horizon. Teraz game pass stał się dużo mniej ciekawą ofertą, a do tego znikają wersje fizyczne i nagle moje PS5 kupione w zamyśle tylko do exów z dwóch generacji, zaczyna stawać się moją główną konsolą. W tym miesiącu pierwszy raz opłaciłem online na PlayStation i pierwszy raz kupiłem nową multiplatformę na PlayStation zamiast na Xboxa.

Opublikowano
  • Autor

rozumiem, to uczciwe podejście

Opublikowano
3 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

Oho znów czytamy o tym jak nas będą doić, kiedy to MS ma na dzień dzisiejszy zapuszczoną największą golarkę i ograniczenia. Co tu się odpierdala xd

Drozdu widzę, że teraz w tag teamie z Czoperem będziesz siał propagandę, że skoro MS załadował boty po same bile to na w pół włożony chuj Sony to w sumie jak wczasy na Korfu. rotfl

Opublikowano
5 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Drozdu widzę, że teraz w tag teamie z Czoperem będziesz siał propagandę, że skoro MS załadował boty po same bile to na w pół włożony chuj Sony to w sumie jak wczasy na Korfu. rotfl

Korfu spoko, byłem tam na wakacjach 2 tygodnie temu. Co do XSX jako maszynki do grania w gry na płytach po latach to się nie zgodzę bo to też gorszy wybór niż PS5. Po pierwsze mniej gier na płytach, mniej danych na płytach, no i najważniejsze - jak padnie ci napęd to masz pizdę. W moim premierowym XSX napęd się zepsuł po pół roku i po dwóch serwisach dali mi nową konsolę, która działa elegancko do dziś ale niesmak pozostał. Na PS5 elegancko wymienisz sobie napęd na nowy, jak ktoś ma fanaberie to może sobie zrobić nawet zapas napędów.

Opublikowano
1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):

Korfu spoko, byłem tam na wakacjach 2 tygodnie temu. Co do XSX jako maszynki do grania w gry na płytach po latach to się nie zgodzę bo to też gorszy wybór niż PS5. Po pierwsze mniej gier na płytach, mniej danych na płytach, no i najważniejsze - jak padnie ci napęd to masz pizdę. W moim premierowym XSX napęd się zepsuł po pół roku i po dwóch serwisach dali mi nową konsolę, która działa elegancko do dziś ale niesmak pozostał. Na PS5 elegancko wymienisz sobie napęd na nowy, jak ktoś ma fanaberie to może sobie zrobić nawet zapas napędów.

lmao dobrze, że jeszcze nie napisałeś, że jak dysk padnie to w Xboxie wymiana trudna (jedynie kilkadziesiąt milionów konsol na rynku :/ ), a na Plejce to przecież NVMe i jazda

Opublikowano
1 minute ago, Paolo de Vesir said:

lmao dobrze, że jeszcze nie napisałeś, że jak dysk padnie to w Xboxie wymiana trudna (jedynie kilkadziesiąt milionów konsol na rynku :/ ), a na Plejce to przecież NVMe i jazda

No wymiana dysku w PS5 też jest prostsza. Nie każdy lubi kupować używane konsole.

Opublikowano
Godzinę temu, ASX napisał(a):

Jak znikną pudełka, to wybierzcie taki sprzęt który oferuje wam alternatywę, bo wybieranie konsoli na której panuje monopol jednego sklepu i sposobu dystrybucji to skazywanie się na tego typu golenie

Wybierzcie konsolę z kilkoma sklepami bo zamiast dawać się dymać raz to można wielokrotnie!