Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):Nie wiem o co Ci do końca chodzi. W ogóle ktoś postawił jakąś tezę, że jak ma się Xboxa to trzeba ogrywać wszystko w XGP i koniecznie od razu jak wyjdzie? Kończę średnio 18-20 gier rocznie, mnie ten wynik satysfakcjonuje.Nom, lepiej podawać Patapony 2007 i remastery jRPGów z PSXa. Napisałem, że odnoszę takie wrażenie, że wszystko macie ograne na bieżąco, tyle zaangażowania widać w Waszych postach, gdy piszecie o tych wszystkich grach i bronicie Xboxa.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):Kończę średnio 18-20 gier rocznie, mnie ten wynik satysfakcjonuje.to chyba na psp, bo na pewno nie na xboxie, tam już przeprowadziłem analizę i ukończonych jest może z 5 gier
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 3 minutes ago, ASX said:faktem jest że Xbox to jedyna konsola na której na przykład można bedzie zagrać w każdą odsłonę Final Fantasy.Czytam i nie bardzo rozumiem. Może ktoś wyjaśnić?
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Autor No ja też nie mam wszystkiego na bieżąco, ale gram regularnie i na ile mogę sobie pozwolić (aktualnie Maxa Payne 3)Z pisaniem na forum jest łatwiej bo mogę to robić na przykład w pracy z doskoku. Więc nie za bardzo rozumiem zarzuty. A na discorda, nie jestem obrażony. Wręcz przeciwnie wydaje mi że jest raczej odwrotnie. Bo odkąd wyszedłem to devilbot wyłącznie mnie atakuje i wyzywa.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Na razie final fantasy 7 rebirth nie ma nawet daty premiery, wiec do tego czasu xbox może już umrzeć
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 1 minutę temu, ASX napisał(a):No ja też nie mam wszystkiego na bieżąco, ale gram regularnie i na ile mogę sobie pozwolić (aktualnie Maxa Payne 3)Z pisaniem na forum jest łatwiej bo mogę to robić na przykład w pracy z doskoku. Więc nie za bardzo rozumiem zarzuty.A na discorda, nie jestem obrażony. Wręcz przeciwnie wydaje mi że jest raczej odwrotnie. Bo odkąd wyszedłem to devilbot wyłącznie mnie atakuje i wyzywa.On też wyszedł, ale wrócił.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Autor Teraz, MYSZa7 napisał(a):On też wyszedł, ale wrócił. no to spoko, trzymajcie go sobie tam w jakieś izolacji albo coś
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Parafrazując Andrzeja Dudę to stan tego działu jest smutnym odzwierciedleniem kondycji konsoli Xbox
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Bo jak odpalam apkę xbox to pisze, że uruchamia konsolę xbox, czemu te cwele z microsoftu chcą zmieniać definicję konsoli?
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 4 minutes ago, wojtas011 said:Bo jak odpalam apkę xbox to pisze, że uruchamia konsolę xbox, czemu te cwele z microsoftu chcą zmieniać definicję konsoli?Jak w grach na kompa na klawiaturze wciśniesz ~ to też otwiera się konsola
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):Jak w grach na kompa na klawiaturze wciśniesz ~ to też otwiera się konsolato ja teraz
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Autor 31 minut temu, wojtas011 napisał(a):Bo jak odpalam apkę xbox to pisze, że uruchamia konsolę xbox, czemu te cwele z microsoftu chcą zmieniać definicję konsoli?to ulomne polskie tlumacznie. W oryginale jest "Launching Xbox"
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Zabawniejszy jest źle przetłumaczony interfejs konsoli, nikomu nie chce się tego poprawić. Po instalacji gry "użytkownik Doom The Dark Ages jest gotowy do gry" xd druga najbogatsza firma świata nie potrafi od lat zadbać o poprawnie przetłumaczony interfejs konsoli.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Sytuacja Xboksa jest bardzo podobna do sytuacji KONAMI i PES-a.PES to ten mniejszy gracz, bez szans z FIFA.KONAMI w końcu postanowiło wypiąć się na swoich bazowych graczy, którzy przez lata tę markę trzymali na rynku, m.in. przygotowując OF z licencjami na drużyny, stroje itd. za które KONAMI nie płaciło, regularnie kupująć kolejne odsłony, ale KONAMI podobnie jak MS uznało, że przynosi to za mało hajsu. Czasy się zmieniły, pieniądze sągdzie indziej.KONAMI obiecywało pełnoprawną next-genową piłkę na nowym silniku, nowy level, a jak jak ostatecznie wyszło - pamiętamy.Okazało się, że od teraz gra wydawana będzie w formie f2p, ale wciąż okłamywali graczy, wydając roadmapy (kilkukrotnie modyfikowane pod względem terminów) z funkcjami, które dodadzą w przyszłości, jako opcjonale DLC do zakupu obiecywali Master League, Edit Mode i zwykłe tryby offline. Nie dotrzymali słowa, po 4 latach wciąż jest to kastrat, ale chyba ma się dobrze jak PES nigdy, nawet mniejszym wysiłkiem, bo gameplay uproszczony nawet w porównaniu do PES-a z 2021 roku. Gra przynosi dużo większe pieniądze i pomimo ogromnego hejtu, żałosnego startu, fali negatywnych komentarzy, obecnie wyszli na swoje. Część dawnych graczy PES-a po czasie przywykła do sytuacji, zyskali wielu nowych graczy o innym profilu, jedni kupują w ramach mikrotransakcji, a inni nawet nic nie kupująć, ale grając w ramach f2p, stanowią bazę graczy dla tych, którzy wydają te pieniądze.Tak że jeszcze nie wiemy, czy MS nie wyjdzie na swoje. Może kwestia tego, czy wytrzymają ciśnienie na początku i będą konsekwentni w tym, co robią.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 1 minute ago, krzysiek923 said:Sytuacja Xboksa jest bardzo podobna do sytuacji KONAMI i PES-a.PES to ten mniejszy gracz, bez szans z FIFA.KONAMI w końcu postanowiło wypiąć się na swoich bazowych graczy, którzy przez lata tę markę trzymali na rynku, m.in. przygotowując OF z licencjami na drużyny, stroje itd. za które KONAMI nie płaciło, regularnie kupująć kolejne odsłony, ale KONAMI podobnie jak MS uznało, że przynosi to za mało hajsu. Czasy się zmieniły, pieniądze sągdzie indziej.KONAMI obiecywało pełnoprawną next-genową piłkę na nowym silniku, nowy level, a jak jak ostatecznie wyszło - pamiętamy.Okazało się, że od teraz gra wydawana będzie w formie f2p, ale wciąż okłamywali graczy, wydając roadmapy (kilkukrotnie modyfikowane pod względem terminów) z funkcjami, które dodadzą w przyszłości, jako opcjonale DLC do zakupu obiecywali Master League, Edit Mode i zwykłe tryby offline.Nie dotrzymali słowa, po 4 latach wciąż jest to kastrat, ale chyba ma się dobrze jak PES nigdy, nawet mniejszym wysiłkiem, bo gameplay uproszczony nawet w porównaniu do PES-a z 2021 roku. Gra przynosi dużo większe pieniądze i pomimo ogromnego hejtu, żałosnego startu, fali negatywnych komentarzy, obecnie wyszli na swoje. Część dawnych graczy PES-a po czasie przywykła do sytuacji, zyskali wielu nowych graczy o innym profilu, jedni kupują w ramach mikrotransakcji, a inni nawet nic nie kupująć, ale grając w ramach f2p, stanowią bazę graczy dla tych, którzy wydają te pieniądze.Tak że jeszcze nie wiemy, czy MS nie wyjdzie na swoje. Może kwestia tego, czy wytrzymają ciśnienie na początku i będą konsekwentni w tym, co robią.MS pewnie wyjdzie na swoje, ale co mnie to obchodzi jako gracza corowego? Obiecywali mi coś innego, ja im zaufałem, kupiłem konsolę na premierę i kupowałem na nią gry w pudełku oraz opłacałem abonament. Miały być potężne gry, miały być exy, miał być opłacalny abonament.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 8 minut temu, Czoperrr napisał(a):MS pewnie wyjdzie na swojeI tylko to jest obecnie przedmiotem sporu.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Gry wychodzą i nadal będą wychodzić, jest play anywhere. Ogólnie sporo można xboxowi zarzucić, ale akurat na brak gier czy to first party czy third party trudno w ostatnich latach narzekać. Zwłaszcza jeśli chodzi wsparcie z Japonii, jest bardzo duży postęp względem xboxa one. Xbox to jedyna konsola na której na przykład można bedzie zagrać w każdą odsłonę Final Fantasy. Co do abonamentu to jedną z największych zmian będzie to ze niedługo niższe Tiery Game Passa też dostaną możliwość grania w chmurze, co znaczaco obniża barierę wejścia, bo są one znacznie tańsze niż Ultimate.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 11 minutes ago, Czoperrr said:MS pewnie wyjdzie na swoje, ale co mnie to obchodzi jako gracza corowego? Obiecywali mi coś innego, ja im zaufałem, kupiłem konsolę na premierę i kupowałem na nią gry w pudełku oraz opłacałem abonament. Miały być potężne gry, miały być exy, miał być opłacalny abonament.No dobra, ale przecież gier w pudełkach niktCi nie zabiera. Konsola działa. Z abonamentu korzystałeś. Gry nadal wychodzą i są dobre. Jeżeli chodzi o exy to co za różnica, czy grasz w exa czy nie. A abonament jak za drogi to przestań opłacać. Ostatecznie jak czujesz się aż tak źle to masz przecież alternatywy. Nie ma co w drugą stronę przesadzać
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor Na transformacji PESa starzy core'owi gracze stracili bo dostali biedniejszą uboższą wersję, a w przypadku tego co robi Xbox jest jeszcze za wcześnie żeby mówić żeby starzy gracze będą na tym stratni, być może faktycznie coś stracą, ale mogą również na tym zyskać jeśli MS zrobi to dobrzeTak jak Greg pisze, jak na razie kupione konsole działają jak dotychczas, gier też nikt nie zabrał i cały czas wychodzą nowe. Jedyna co ich mogło dotknąć to podwyżka Ultimate, ale nie był on obowiązkowy.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Teraz, ASX napisał(a):Na transformacji PESa starzy core'owi gracze stracili bo dostali biedniejszą uboższą wersjęNo ale przecież wciąż mają PES-a 2021 i mogą w niego grać.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 31 minutes ago, krzysiek923 said:No ale przecież wciąż mają PES-a 2021 i mogą w niego grać.Ale w nowego nie. A w nowe gry od Xboxa grać możemy
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor mogą, ale stracili na tym że nowa odsłona jest słabsza od poprzednich. Jeśli nowe urządzenia xboxa okażą się pod jakimiś względami gorsze od XSX i XSS, to będzie można mówić o trafnym porównaniu