Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
1 hour ago, krzysiek923 said:

XSX ma tę zaletę, że to jest po prostu świetny sprzęt do grania. Cicha, jakościowo wykonana konsola, szybki i czytelny dash, quick resume, dowolne akcesoria - no TOP.

I w dupie mam eksy, dymy wokół strategii MS, czy cenę GP, bo przypominam, że GP to tylko opcja i można po prostu kupować gry. Nikt wam ich nie zabierze w ciągu najbliższych 20 lat, a dla mnie to wystarczające.

Gdyby Series S kosztowała 800-900 zł, wciąż byłaby świetna dla ludzi kupujących cyfrowe gry, no ale te podwyżki zmieniają sporo.

Jeśli gra sieciowa będzie darmowa na nowym Xboksie, to na starych też zniosą opłaty w przyszłości.

Latami grałem na XSX, w zeszłym roku więcej na PS5 bo sobie gierek nakupowałem i w sumie konsole też dopiero rok temu, ale cały grudzień przeleciałem znowu na XSX bo miałem GPU i przyjemnie było na niego wrócić bo kultura pracy jest nieporównywalnie lepsza, szczególnie jeśli chodzi o kompletną ciszę i napęd bo w PS5 jak włączam z płytą w środku to mam wrażenie, że zaraz odleci. No i Quick Resume. Na PS5 długo trwa zanim odpalę grę, przejdę menusy, wczytam zapis. Zaraz ktoś napisze, że hej przecież jest tryb uśpienia. Tak. Ale trzeba konsole dać w tryb uśpienia i działa to tylko z jedną grą, a na XSX gram w kilka gier na zmianę i nie martwię się o to czy zapisałem grę czy nie bo wracam do niej w kilka sekund. No bajka. Patrzę na Allegro i sporo pudełek jest tańszych niż na PS5 i takiego Dying Light 2 chyba sobie zakupię na XSX pomimo utraty ficzera w postaci Dual Sense.

• Odpowiedzi 37,3 tys.
  • Wyświetleń 2,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):

pomimo utraty ficzera w postaci Dual Sense.

No ktoś może lubić, ale przez to pad jest droższy. I to też nie byłoby problemem, gdyby był wytrzymały. A nie jest ani tani, ani wytrzymały.

Opublikowano
32 minutes ago, krzysiek923 said:

No ktoś może lubić, ale przez to pad jest droższy. I to też nie byłoby problemem, gdyby był wytrzymały. A nie jest ani tani, ani wytrzymały.

Na XSX gram teraz na 8bitdo Ultimate z Hallem i jest spoko, ten z zestawu z konsolą już ma trochę wymęczone analogi po ograniu 200 gier w parę lat.

Opublikowano

Wiadomo, jaką opinię ma pad Elite od Xboksa pod względem wykonania.

Ale poniższy ma analogi na TMR, czyli rozwiązaniu lepszym od Halla:

• większa precyzja odczytu ruchów

• niższe zużycie energii = dłuższa żywotność baterii

• jeszcze dłuższa żywotność analogów (drift - a już hall jest wytrzymały)

• a przy tym... łączy się BEZPRZEWODOWO (2,4 Ghz, czyli nie ma problemu z opóźnieniami) z konsolą.

https://www.8bitdo.com/ultimate-3e-controller-xbox/

Cena chyba w okolicy 600-650 zł.

Opublikowano

No plus tego pada jest taki, że działa bezprzewodowo z Xboxem bo mój 8bitdo działa tylko po kablu. Ale tyle hajsu za pada i tak bym nie dał.

Opublikowano
1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):

No plus tego pada jest taki, że działa bezprzewodowo z Xboxem bo mój 8bitdo działa tylko po kablu. Ale tyle hajsu za pada i tak bym nie dał.

To znaczy ile? Pod względem jakość/cena jest bardzo OK. DualSense to 300 zł, a drift analogów to kwestia czasu - czasami naprawdę krótkiego.

Opublikowano
8 minutes ago, krzysiek923 said:

To znaczy ile? Pod względem jakość/cena jest bardzo OK. DualSense to 300 zł, a drift analogów to kwestia czasu - czasami naprawdę krótkiego.

Tyle co pisałeś, 600-650 zł.

Opublikowano

I znowu tylko dwa przyciski z tyłu, to samo co gamesir wuchang. Nie wiem co ich hamuje żeby dawać cztery jak w elite, patentu żadnego na to ms nie ma, bo nawet Power A ma takie pady.
Ja póki co siedzę na Elite 1. Chciałem kiedyś kupić 2 do kompletu, ale są strasznie awaryjne i odpuściłem. Driftu nie ma, wszystko śmiga lux, cztery łopatki z tyłu, pad idealny.

Opublikowano

W zestawie masz jeszcze Dock - to tak w ramach uzupełnienia.

A jak padną ci analogi w DualSense, to kupisz nowego, bo alternatywy nie masz, albo i tak dopłacisz minimum 140-150 zł.

Opublikowano
1 godzinę temu, grzybiarz napisał(a):

No eksy słabe: takie gearsy v na przykład. Coś tam strzelasz, chowasz się za ściana, boty pomagają. Potem klasycznie podchodzisz do komputera i aktywujesz bramę. Wchodzisz, pokonujecie wspólnie wrogów. Znowu to samo. Idziesz dalej, filmik, następny rozdział. No kurwa ekscytujące

O kurwa xd to ja mogę powiedzieć że Yotei to biegniesz ciachasz, potem biegniecie z inną postacią, coś gadają, jest walka i tak w kółko. No kurwa ekscytujące

2 godziny temu, grzybiarz napisał(a):

gamepassa raz na ruski rok wziąłem, ale tam czuje ta presję ze to tylko będzie działało miesiąc, trzy czy sześć. I przewijam te tytuły niczym filmy na netflixie.

Presja Gamepassa hahaha zaraz mi zabiora! Ale Plus pewnie opłacony co ? ;)

2 godziny temu, krzysiek923 napisał(a):

XSX ma tę zaletę, że to jest po prostu świetny sprzęt do grania. Cicha, jakościowo wykonana konsola, szybki i czytelny dash, quick resume, dowolne akcesoria - no TOP.

Ty chyba sprzedałeś nie, a potem wróciłeś do Xsx? Po prostu Krzysztof tu niektórzy nie potrafią zrozumieć że można woleć grać na Xboxie i to jeszcze teraz jak nie ma exów!

Opublikowano
33 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

Presja Gamepassa hahaha zaraz mi zabiora! Ale Plus pewnie opłacony co ? ;)

Człowieku, nie myśl ze jak coś złego napisałem na xboxa to pewnie uwielbiam PlayStation 5. Jedyna moja konsola Sony na styczeń 2026 to ps3 slim.

Opublikowano
48 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

W zestawie masz jeszcze Dock - to tak w ramach uzupełnienia.

A jak padną ci analogi w DualSense, to kupisz nowego, bo alternatywy nie masz, albo i tak dopłacisz minimum 140-150 zł.

Mi analogi się zaczęły "kończyć". Zostały wymienione na TMRy. Teoretycznie powinny wytrzymać znacznie dłużej. No ale.. to tak czy inaczej lipa ze standardowymi padami. Są drogie, a analogi padną po kilku latach (jak u mnie po 4) lub po kilku miesiącach (jak u mojego bratanka, który też wymienił na TMRy).

Opublikowano

Gratuluje dila grzybek. Szrota pogoniles, kase wziales, nic cie nie skasowali za prowizje i jeszcze paru akolitow marki wku.rwiles.

Opublikowano
Godzinę temu, drozdu7 napisał(a):

Ty chyba sprzedałeś nie, a potem wróciłeś do Xsx? Po prostu Krzysztof tu niektórzy nie potrafią zrozumieć że można woleć grać na Xboxie i to jeszcze teraz jak nie ma exów!

Tak, pierwszy raz miałem day one (miałem też S). Kupiłem ostatnio i już nie sprzedam, bo jak pomyślę, co mogę kupić za te pieniądze, a później pomyślę, ile ona oferuje jako sprzęt do grania (i będzie oferować), to tak naprawdę bardziej szkoda sprzedawać, niż szkoda pieniędzy. Jak się zdarzy, że wciągnie mnie coś na PC, to może i miesiąc stać nieruszana, co za problem, ale wiem już, że zawsze przychodzi taki czas, że chcę na nim pograć w konkretną grę. No i mam np. CTR-a, którego na PC nie ma, więc ex, bo bym nie pograł. I mogę grać w starsze gry sieciowe, które na PC już cziterami stoją.

Opublikowano
25 minutes ago, Mejm said:

Gratuluje dila grzybek. Szrota pogoniles, kase wziales, nic cie nie skasowali za prowizje i jeszcze paru akolitow marki wku.rwiles.

Po co ty się pucujesz w tym temacie? Wiemy, że nie lubisz Xboxa, nawet go na oczy pewnie nie widziałeś i odkrywasz PS4 w 2026.

Opublikowano

Paradoskalnie o tyle nietrafione są kolejne wrzutki na xboksa i jego użytkowników, że fanboje tej konsoli już dawno się wykruszyli, a zostali przy niej ludzie, którzy lubią na niej grać i tyle. Ależ to musi boleć, że MS oddał tyle atutów, Sony niby wszystko ma lepiej i więcej, a są ludzie, którzy i tak wolą tę amerykańską trumnę i wybierają ją ponad japońskiego chińczyka. )

Opublikowano
36 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Po co ty się pucujesz w tym temacie? Wiemy, że nie lubisz Xboxa, nawet go na oczy pewnie nie widziałeś i odkrywasz PS4 w 2026.

A ty w 2026 ps3 kekw

Opublikowano
5 minut temu, messer33 napisał(a):

No taki był jeszcze 2 lata temu

ale kto ci każe na głównej zjeżdżać w dół i po co?

Opublikowano

dlaczego nie? tej części równie odbrze mogłoby nie być i napisałbym tak samo. nie trzeba z tego korzystać i tyle.