Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Ja nie wiem czy chce to ściągac nawet w GP. Gameplay wyglada biednie.

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 83
  • Wyświetleń 46,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

@Shen nazywało się to Challenger Edition i była to potężnie okrojona wersja podstawki. Gracz nie miał dostępu do .... kampanii. Zgadzam się z tym, co C1REX napisał. Godfall nie jest żadną rewelacją

Opublikowano
W dniu 24.03.2022 o 10:51, pawelgr5 napisał:

Ja nie wiem czy chce to ściągac nawet w GP. Gameplay wyglada biednie.

Można się miło zaskoczyć. Sam spodziewałem się biednego systemu walki, a ten okazał się rozbudowany i grywalny. Nie jest też za łatwo. 

Nie będę wciskał, że to dzieło sztuki, ale wielu ludziom gra podeszła bardzo. Dla mnie to była jedna z najmilszych niespodzianek w zeszłym roku. 

Opublikowano

Ja chyba przetestuje, w plusie dawali jakas edycje. To jakies demko czy co?

Opublikowano

@Shen nazywało się to Challenger Edition i była to potężnie okrojona wersja podstawki. Gracz nie miał dostępu do .... kampanii. :shok:
Zgadzam się z tym, co C1REX napisał. Godfall nie jest żadną rewelacją. Tytuł ma sporo wad i niemało jest tu do poprawienia.

W każdym razie zakupiłem w okolicy premiery i bardzo dobrze bawiłem się przez kilkadziesiąt godzin. Można ponarzekać na recykling, odtwórczą fabułę, ale jego creme de la creme, czyli system walki broni się bezproblemowo. :starwars:

Jest całkiem złożony, a oś zabawy, czyli Ascended Tower of Trials, to dla graczy lubiących wyzwanie będzie istną gratka. :yahoo:
Ukończyłem ponad setkę poziomów i miło wspominam spędzony tam czas. Zasadniczo od 14 piętra wieży jeden błąd może kosztować nas 3/4 paska, więc trzeba uważać. Skill wymagany, doskonała znajomość mechaniki rządzącej grą, jak i przeciwników, to absolutna podstawa.

FjImQ9c.jpg

Gra obecnie kosztuje (nowa w sklepie) 80 zł. Machnąć w te kilka godzin kampanię, a następnie udać się na prawdziwe wyzwania i dobrze się bawić. :touche:

To może jeszcze kilka zrzutów.

H9MXe1b.jpg
7Ak6LLf.jpg
kga7CaY.jpg
5jsYMq7.jpg
L2MhhUo.jpg
Y6pRiiQ.jpg

Edytowane przez Sylvan Wielki

Opublikowano
19 minut temu, Sylvan Wielki napisał:

Machnąć w te kilka godzin kampanię, a następnie udać się na prawdziwe wyzwania i dobrze się bawić.

A to nie właśnie to jest w tym Challenger Edition? Czy endgame w tym wydaniu jest też okrojony?

Opublikowano

Gra teraz jest tańsza i oferuje znacznie więcej od wersji premierowej. Teraz ma więcej trybów i bardzo przyjemny coop, którego nie było na premierę. 

Nie chcę nikomu tej gry przereklamować, ale dla mnie osobiście to była jedna z lepszych gier w jakie ostatnio grałem. Oprawa też robi wrażenie. Rozbudowany system walki z najfajniejszym parry bardzo mnie zaskoczył. Naprawdę sporo rzeczy zrobili niezwykle dobrze i inni mogą brać przykład. 

@Shen - moim zdaniem gra może Ci mocno podejść. Mi przypominało to połączenie DarkSouls z Diablo w takim niby zamkniętym open world. 

@Square - challenger edition daje wersję bez kampanii i DLC. Kampania to fajny tutorial, by nauczyć się gry i zdobyć kilka punktów umiejętności. Start od endgame jest dziwny i nie polecam. Będzie chaotycznie, trudno i nasza postać będzie słabsza z brakującymi punktami umiejętności za kampanię. 

Opublikowano

@Square samo Challenger Edition, oferowało zabawę w kilku trybach (wspomniane wieże, dodatkowo Dreamstones plus Lightbringer). Można było od razu wskoczyć sobie na pięćdziesiąty poziom i dość soczyście bawić się z grą. Więc to takie mocno rozbudowane demo. Jeżeli komuś zabawa się spodobała, to sięgał po portfel i rozbudowywał tytuł do edycji Deluxe, która oferuje wspomnianą kampanię (klasyczne ubij złego) i o ile się nie mylę, łączy się to również z dodatkiem Fire & Darkness, w którym otrzymujemy nowe przedmioty, zbroję, przeciwników, głównego bossa i kolejną historię do poznania.
Quest System dostępny jest dla darmowej i płatnej wersji, więc jeżeli ktoś dobrze bawi się w CE, niech sypnie groszem i rozbuduje sobie grę o minimum kilkanaście godzin chlastania stworów. :diablo:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Gra obecnie kosztuje 34 zł na PC i w końcu ją nadrabiam, choć już nie raz miałem kupić.

Wersja z Plusa była porażką, bo jak w taką grę się wkręcić przechodząc od razu do EndGamu. Zgadzam się ze wszystkim, co napisaliście, gierka jest przemiodna, a świetne walki, różnorodne bronie zachęcają do rozgrywki.

Do tego looter slasher sprawdza się idealnie - jak ktoś nie miał okazji, to tymbardziej warto w cenie schabowego z frytkami.