mav2002 1 Posted February 9, 2020 Posted February 9, 2020 (edited) Witam wszystkich. Jestem tu nowy, ale widzę że to fajne forum Moje PS2 Slim po uruchomieniu zgłasza się po Włosku. Masakra. Włoskie to lubię dziewczyny, wino i makaron, ale nie koniecznie menu w ps2. Przez to niektóre gry (kilkujęzyczne) od razu z automatu odpalają sie po włosku. Czy tego nie da się jakoś zmienić? Chciałem pograć sobie w kod da vinci, ale nic nie kumam. Po angielsku już by dało się pograć. Edited February 9, 2020 by mav2002 Quote
Plugawy 3735 Posted February 9, 2020 Posted February 9, 2020 3 godziny temu, mav2002 napisał: Witam wszystkich. Jestem tu nowy, ale widzę że to fajne forum Moje PS2 Slim po uruchomieniu zgłasza się po Włosku. Masakra. Włoskie to lubię dziewczyny, wino i makaron, ale nie koniecznie menu w ps2. Przez to niektóre gry (kilkujęzyczne) od razu z automatu odpalają sie po włosku. Czy tego nie da się jakoś zmienić? Chciałem pograć sobie w kod da vinci, ale nic nie kumam. Po angielsku już by dało się pograć. Takie cos znalazlem w necie Musisz zrobić następujące kroki: 1) Włączasz PS2 przyciskiem Power/Reset bez płyty w napędzie DVD, tak, żeby uruchomił się sam BIOS. 2) Następnie wciskasz na padzie: strzałka w dół i następnie X (wchodzenie w System Configuration). 3) Teraz dusisz 5x strzałkę w dół i już widzisz okienko do zmiany języka. 4) Przyciskasz X i strzałkami w bok wybierasz interesujący cię język. 1 Quote
mav2002 1 Posted February 10, 2020 Author Posted February 10, 2020 Dziękuję, faktycznie, moja wina że nie napisałem o tym szczególe. To akurat robiłem, lecz ta konsola nie ma w tym wyborze angielskiego. Są jakieś inne języki, ale nie ten. Quote
czapa 687 Posted February 10, 2020 Posted February 10, 2020 od włoskiego tylko hiszpański jest lepszy Quote
grzybiarz 10381 Posted February 10, 2020 Posted February 10, 2020 W dniu 9.02.2020 o 20:13, mav2002 napisał: Włoskie to lubię dziewczyny, wino i makaron, ale nie koniecznie menu w ps2. Witamy na forum 15 godzin temu, mav2002 napisał: Dziękuję, faktycznie, moja wina że nie napisałem o tym szczególe. To akurat robiłem, lecz ta konsola nie ma w tym wyborze angielskiego. Są jakieś inne języki, ale nie ten. To już może lepiej daj po niemiecku? Nie wierzę, ze jest kilka języków i nie ma angielskiego. Quote
darkos 4365 Posted February 10, 2020 Posted February 10, 2020 Konsola bez angielskiego języka? Dziwne, bo nawet japońskie konsole mają opcje ustawienia angielskiego. Quote
mav2002 1 Posted February 11, 2020 Author Posted February 11, 2020 Jest, udało się! Ale to dzięki Wam że nie wierzyliście w to że nie ma angielskiego. Mały szczegół polegał na tym że trzeba było wybrać INGLESE. Ze też wcześniej na to nie wpadłem że w konsoli jest nazwa danego języka wyświetlana w obecnym już wybranym języku, czyli w tym przypadku po włosku. Nie spotkałem się do tej pory z czymś takim; wybór języka jest zawsze w języku w którym wybieramy, czyli powinien być napis ENGLISH i tego tak na prawdę szukałem, nie zwracając uwagi na inne dziwne nazwy. Często nawet w danym sprzęcie przy wyborze języka jak jest język chiński to po prostu są jakieś krzaczki. Człowiek się całe życie uczy na błędach. Jeszcze raz dziękuję! 1 1 Quote
grzybiarz 10381 Posted February 11, 2020 Posted February 11, 2020 I ten nazwy Ci nic nie mówiły? ok, nieważne Quote
Berion 207 Posted February 11, 2020 Posted February 11, 2020 (edited) 17 godzin temu, mav2002 napisał: (...) Ze też wcześniej na to nie wpadłem że w konsoli jest nazwa danego języka wyświetlana w obecnym już wybranym języku, czyli w tym przypadku po włosku. Nie spotkałem się do tej pory z czymś takim; wybór języka jest zawsze w języku w którym wybieramy, czyli powinien być napis ENGLISH (...) Są dwie szkoły na to w UX i obie równie popularne. Nie zawsze nazwa języka jest w tymże języku, bywa że w aktualnie wybranym właśnie. Edited February 11, 2020 by Berion Quote
Recommended Posts