Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Black Myth: Wu Kong

Featured Replies

Opublikowano
23 minuty temu, iluck85 napisał(a):

Na Steam jest 81 osiągnieć :D A nie 36. 

Na bank pominąłem 

Ukryj zawartość

Barona Skorpiona

I taka sama sytuacja była w 2 akcie gdzie tego kamiennego rozwalił drugi którego ożywiłem, więc podejrzewam że już te 2 postacie zabrakną w kompendium. 

Z tymi kamiennymi bossami to przecież jak jeden zabija drugiego masz na ekranie komunikat Defeated więc powinno zaliczyć tak jak ty byś go ubił imo

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 117,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Myślałem że dłużej mi zejdzie na bossie z 4 aktu. 

5 akt. 

Anyway, brakuję mi przedmiotu który widuje u innych, a ja go nie mam, a podoba mi się. 

Spoiler

Nakrycie głowy- takie długie czujki jak miał nasz wybraniec na początku gry- ten tutorial. 

Gdzie to zdobyć? 

I zaraz idę zrobić legendarna broń 

Opublikowano

Platyne to zjebali koncertowo. Brakuje mi tylko i aż, trzech dodatków do tykwy, 2 lecą z roślinek i 1 z mobka - enta. Niemalże dwa pełne przejścia gry, w ekwipunku licorice i jade lotus sporo ponad 200, ale tych dodatków nie mogę wyfarmić:balon:

Edytowane przez Lochu

Opublikowano

Kilka zmian godziny na konsoli i wpadną xD 

Opublikowano

Narazie przerwę robię. Wieczorem po kombinuje ze zmianą czasu. Amuletów i pancerza nie musiałem farmić, oprócz rękawic za venom daoist które na ng+ robiłem, wszystko wpadło podczas normalnej rozgrywki. Ale te dodatki to jakieś gówno jest.

Opublikowano

Ten % dropów nawet najrzadszych itemów nie jest zły, z nasion mi po ng brakło tylko dwóch. Mind Core też lecą jak poyebane

image.jpeg.9083830317c4cad79a91e0e8a4fa8cb5.jpeg

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

Do tych co przeszli

Minąłem Shigandang w 6 chapterze, najpierw poszedłem po kostur i chciałem wrócić, widzę że się nie odpala. Rozumiem, że dopiero zaś na ng+ będę mógł go zrobić?

Opublikowano
17 minut temu, Lipa napisał(a):
Spoiler

Minąłem Shigandang w 6 chapterze, najpierw poszedłem po kostur i chciałem wrócić, widzę że się nie odpala. Rozumiem, że dopiero zaś na ng+ będę mógł go zrobić?

Spoiler

Żeby go obudzić musisz mieć mieć 4 skandhas (skupisko w PL) w ekwipunku z 4 pierwszych rozdziałów. Najleepiej go zrobić teraz bo dosteajemy niezłą nagrodę od xu doga, przyda się na finał. Ja też go pokonałem po skompletowaniu seta wukonga, bo o wiele szybciej go bijesz wtedy.

Edytowane przez Lochu

Opublikowano
Spoiler

Żeby go obudzić musisz mieć mieć 4 skandhas w ekwipunku z 4 pierwszych rozdziałów. Najleepiej go zrobić teraz bo dosteajemy niezłą nagrodę od xu doga, przyda się na finał. Ja też go pokonałem po skompletowaniu seta wukonga, bo o wiele szybciej go bijesz wtedy.

Dzięki za info!
Opublikowano
Godzinę temu, GearsUp napisał(a):

Ten % dropów nawet najrzadszych itemów nie jest zły, z nasion mi po ng brakło tylko dwóch. Mind Core też lecą jak poyebane

image.jpeg.9083830317c4cad79a91e0e8a4fa8cb5.jpeg

U mnie to tak wygląda

191d1fcb1c660-screenshotUrl.thumb.jpg.6126f839ec2837008d8bce035169abef.jpg

Bawiłem się tutaj ile mogę mieć maks crit chance.

Opublikowano
38 minut temu, Lochu napisał(a):

U mnie to tak wygląda

191d1fcb1c660-screenshotUrl.thumb.jpg.6126f839ec2837008d8bce035169abef.jpg

Bawiłem się tutaj ile mogę mieć maks crit chance.

Podobno z max upgrade pilgrim setem można 1 hitować niektórych bossów tyle ataku przybywa po 10 sekundowym sprincie. Ten spirit wilka fajny bo aż 5% crt daje, całą grę go używałem tylko ten jego atak nie jest aż tak OP jak niektórych co potrafią zestanować itp,  z tych co sprawdzałem to bardzo silny atak ma spirit skorpiona jak wymaksujemy sobie dodatkowe bonusy do poison ataku, na ng+ można mieć 4 bransoletki na moderate increase poison atk i jak przywali tym ogonem to aż miło

Opublikowano
5 minut temu, GearsUp napisał(a):

Podobno z max upgrade pilgrim setem można 1 hitować niektórych bossów tyle ataku przybywa po 10 sekundowym sprincie. Ten spirit wilka fajny bo aż 5% crt daje, całą grę go używałem tylko ten jego atak nie jest aż tak OP jak niektórych co potrafią zestanować itp,  z tych co sprawdzałem to bardzo silny atak ma spirit skorpiona jak wymaksujemy sobie dodatkowe bonusy do poison ataku, na ng+ można mieć 4 bransoletki na moderate increase poison atk i jak przywali tym ogonem to aż miło

Jak ci się odblokowało to 4 miejsce na amulet?

Opublikowano
5 minut temu, Lochu napisał(a):

Jak ci się odblokowało to 4 miejsce na amulet?

Kurde nie pamiętam już w którym momencie, na pewno nie po skończeniu bo się zatrzymałem w 6 chapterze ale all sekrety robiłem jeszcze raz

Podobno limit to 5

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
1 minutę temu, GearsUp napisał(a):

Kurde nie pamiętam już w którym momencie, na pewno nie po skończeniu bo się zatrzymałem w 6 chapterze ale all sekrety robiłem jeszcze raz

No ja też w 6 się zatrzymałem i farmie do platyny teraz. Ominąłem sekret z czwartego, znaczy odblokowałem ale żadnego bossa tam nie zabiłem.

Opublikowano
Teraz, Lochu napisał(a):

No ja też w 6 się zatrzymałem i farmie do platyny teraz. Ominąłem sekret z czwartego, znaczy odblokowałem ale żadnego bossa tam nie zabiłem.

Na reddicie piszą, że za pokonanie Yin Tigera

Opublikowano
7 minut temu, GearsUp napisał(a):

Na reddicie piszą, że za pokonanie Yin Tigera

Aż pójdę sparwdzę.

Jakaś lipa bo nie mogę go teraz wyzwać na pojedynek nawet.

Edytowane przez Lochu

Opublikowano
6 minut temu, Lochu napisał(a):

Aż pójdę sparwdzę.

Jakaś lipa bo nie mogę go teraz wyzwać na pojedynek nawet.

Sprawdziłem u siebie i mam tę opcję nadal w ng+

Opublikowano
1 minutę temu, GearsUp napisał(a):

Sprawdziłem u siebie i mam tę opcję nadal w ng+

Wydaje mi się że poknałem go 2 razy pod rząd jak byłem w 3cim rozdziale, ale ręki se nie dam uciąć.

Opublikowano

Ja wróciłem do 2 chaptera i ubiłem bossa ukrytego- wpadły 2 osiągnięcia. 

Ja nie wiem jak Ci ludzie to ogarniają :newell: 

5 godzin temu, GearsUp napisał(a):

Z tymi kamiennymi bossami to przecież jak jeden zabija drugiego masz na ekranie komunikat Defeated więc powinno zaliczyć tak jak ty byś go ubił imo

Ale jak w przypadku akcji z 4 chaptera. Nie wpada POSTAĆ w kompendium i będzie znak zapytania. 

Opublikowano
Godzinę temu, iluck85 napisał(a):

Ja wróciłem do 2 chaptera i ubiłem bossa ukrytego- wpadły 2 osiągnięcia. 

Ja nie wiem jak Ci ludzie to ogarniają :newell: 

Ale jak w przypadku akcji z 4 chaptera. Nie wpada POSTAĆ w kompendium i będzie znak zapytania. 

Spoiler

Trochę inna sytuacja bo tam to był wątek fabularny a w drugim po prostu 2 bossy obok siebie no ale nie widziałem tej akcji ze skorpionem, jak go tam duskveil ubija to chbya nie ma ekranu jak w 2 chapterze, że defeated i itemów z niego. Zresztą ja wrzucałem w tym temacie filmik z walki tych 2 bossów kamiennych i temu komuś wpadł portret za pierwszego

W dniu 25.08.2024 o 15:34, GearsUp napisał(a):
  Ukryj zawartość

:xboss:

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

Wyzwanie Tigera na każdym NG+ daje slot na amulet, maks do 5 slotów. Ale może @Lochu jak się jest w 6 akcie to już nie ma tej opcji.
Rzeczy za skorpiona wypadają tylko jak się go pokona one on one, jak się dotrze do walki z Duskveil przed pokonaniem go to już przepada, bo już go nie będzie na dachu chatki ;)