Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

God of War: Ragnarok

Featured Replies

Opublikowano
Godzinę temu, Pupcio napisał(a):

W jedynce mnie irytował, ale w dwójce uważam że jest zwyczajnie słabo zagrany no i ta jego niezamykająca sie morda o tym jak mamy grać no myślałem że z siebie wyjde.

Jest na to rozwiązanie, opcja "Reduced Puzzle Hints".

Mi gra siadła bo system walki jest świetny i nadrabia (jak się robi wszystko) zamulone momenty. Największy problem tych sequeli jest ich rozwleczenie i okres produkcji. Wywalić 30% powtarzalnej zawartości, zbędne nic nie wnoszących cutscenki, główny wątek zrobić na max 20h i mamy sequel idealny możliwy do zrobienia w 3 lata a tak czeka się 4.5 roku na świetny ale bezpieczny sequel który w poprzednich generacjach był robiony w max 2 lata.

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 300,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• W sumie standardowo: do tematu w Graczpospolitej nie każdy zagląda, a może kogoś zainteresuje.   God of War: Ragnarok [PS5] Mocno ogólnie, bez Spoilerów, nawet screeny z początku przygo

• U mnie jeszcze więcej

• tak czytam w swoim zeszyciku walenia w chu ja w robocie i widze, ze dawno nie bylo sraczki.   rano za telefon do szefa i lecimy do midgardu.

Opublikowano
1 godzinę temu, drozdu7 napisał(a):

A to doszedłeś do Angrbody i podróży na mule? ;)

Nie doszedł do Afryki i festiwalu kolorów, a szkoda bo bym posłuchał co ma do powiedzenia )

Etapy Atreusem, etap Marry Jane w Spiderze, etap młodym Drejkiem najgorsze gówna w grach Sony. Srogie balasty chuj wie po co istniejące.

Opublikowano
2 godziny temu, Pupcio napisał(a):

Dobra, ja po 5 godzinach i dotarciu do tej elfiej krainy jednak odpuszczam bo nie jestem męczennikiem żeby grać w taką długą gre przy której źle sie bawie, ale jako wieloletni fan serii pozwole sobie na lekki rant, bo tak po prawdzie to mnie wkurwia ta gra lekko. Z pozytywów jedynie powiem że fundamenty gameplayu dla mnie dalej są dobre, walka jest satysfakcjonująca, eksploracja wciąga i jedynie znowu to ciągłe przeciskanie sie przez ściany mnie irytowało no, ale gra dalej wyszła na ps4 to niech im będzie, grafika też dalej piękna. No i to dla mnie na tyle z pozytywów.

Dużo ludzi już jojczyło przy jedynce że to nie gow bo zmiana wszystko zmienili, ale jak już wspominałem setki razy na tym forum ta zmiana była konieczna żeby ta seria mogła dalej istnieć po tylu grach w jednej slasherowej formie, mniejsza kameralna opowieść no mi to siadło, mimo że do wielu rzeczy sie doczepiłem swego czasu. Ale sequel? yao

Punktem zapalnym gdzie powiedziałem "dobra, c0rwa starczy" był Thyr i Atreus który w ciągu 30min powtórzyli ten sam żart w strone gracza że Kratos lubi zbaczać z trasy w poszukiwaniu skarbów. Ten rudy cwel to już wgl jest materiał na cały post wyzywania. W jedynce mnie irytował, ale w dwójce uważam że jest zwyczajnie słabo zagrany no i ta jego niezamykająca sie morda o tym jak mamy grać no myślałem że z siebie wyjde. Reszta obsady to też mi ręce opadały i po tych kilku godzinach jakiś potencjał zobaczyłem tylko w Odynie i Thorze no ale nie wiem jak z nimi dalej ja dostałem gadającą wiewiórke, wkurzające krasnale i dwóch wcześniej wspomnianych cweli. A, jest jeszcze mruczący Kratos, ale to akurat zaleta bo jak sie odzywa to stwierdziłem że wyszło by mu na lepiej gdyby wrócił do darcia mordy o wszystko i mordowania co popadnie bo nie jest to zbyt interesujący bohater. Imo ta gra nie ma nic, ale już tak totalnie nic wspólnego z god of warem. Baśniowy, wręcz disneyowski klimat, z żartami rzucanymi co minute, bohaterami kłapiącymi ozorami o dupie maryny w słabo napisanych dialogach, brutalność ograniczona do absolutnego minimum, epickość wyjebana do śmietnika ( Walka z Thorem to jakieś popłuczny przy tej z baldurem. Dwa tatuśki gadają sobie o dzieciakach w trakcie walki, niech mnie chuy) i w natłoku tych rzeczy nawet ta sekcja gdzie sterujemy Atreusem mnie jakoś nie bolała bo ta gra ma poważniejsze problemy.

To jest chyba moment gdzie sie żegnam z serią jeśli chodzi o nowe gry i zwyczajnie będę grał w klasyczne odsłony jak to stary człowiek i czekał na rimejki a później pewnie jęczał że je popsuli hehe

Całkiem spoko gra, ale nie dla mnie co szczerze powiedziawszy mnie smuci, bo mam nick pawciokratos smutas w tej formule bawiłem sie lepiej przy polskim evil west mimo że to nie jest ta sama półka w kwestii jakości

Jak już sterujesz Kratosem, to pyka się w to całkiem przyzwoicie. Wiadomo, że to taka typowa gra naszych czasów, gdzie koniecznie graczowi musi towarzyszyć jakaś postać, ale nie ukrywam, że śmiechłem jak się zorientowałem, że tym razem na pewnych etapach będzie ci towarzyszyć każda postać, którą spotkałeś w tej i poprzedniej grze pawel

Dyskwalifikujące dla mnie były jednak etapy Atreusa. Ja jeszcze jestem w stanie zrozumieć jakiś krótki fragment czy dwa, ale te tutaj wcale aż takie krótkie nie były i za każdym razem, gdy się pojawiały, to miałem ochotę wyłączyć grę (ten fragment ze wspinaczką to chyba najgorszy etap w grach wideo ever), a później z wielką niechęcią wracałem, aż w końcu kompletnie odpuściłem pewnie jakieś dwie godziny przed końcem.

No jak dla mnie to te gry w ogóle nie umywają się do oryginalnej trylogii. Normalnie nie mogę doczekać się tych rozwleczonych rimejków i etapów, w których towarzyszyć będzie ci Zeus kucający i przeciskający się między ścianami co dwie minuty 'gameplayu', hehe