Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 978,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja też nie rozumiem a na dodatek dostałem  dzisiaj od żony, która oczywiście nie jest zbytnio świadoma że potajemnie wymieniłem PS5 na wersję Pro- Stellar Blade w wersji pudełkowej. Zamiast cieszyć si

• https://www.mediaexpert.pl/gaming/playstation-5/konsole-ps5/konsola-sony-playstation-5-pro-ea-sports-fc-25-gra-ps5    Polecam! Konsola bez napędu w zestawie z grą na płycie  

Opublikowano

Ale w ten dzisiejszy black frajer to mogli zrobić lepszą promke na prosiaka sapek

Opublikowano
7 godzin temu, oFi napisał(a):

Ale w ten dzisiejszy black frajer to mogli zrobić lepszą promke na prosiaka sapek

Przecież w Euro RTV zajebista promka jest

Opublikowano
3 minuty temu, izon napisał(a):

Przecież w Euro RTV zajebista promka jest

Właśnie wyklikuje te raty red

Opublikowano
On 11/28/2025 at 8:29 AM, messer33 said:

No właśnie muszę zrobić zwiad na olx jakie ceny ale nie ma pośpiechu.

Obnizka sony na pro ladnie ustawila januszy olx typu pogwarancyjne pro za 3300, teraz widze ze za 2500, oczywiscie prosze Pana )

poluje w tej cenie z napedem, media markt wrzucil pro + horizons + naped za 3500, wiec uzywka za wiecej niz 2500 to teraz scam

Opublikowano

Zwykłe faty też wiszą 1600 1800 więc ludzi trochę pojebało gdzie teraz nowiutkie slimki po 2k czy nawet taniej w ratach.

Opublikowano
37 minut temu, Bielik napisał(a):

https://www.pepper.pl/share-deal-from-app/1173012 prosiak taniej niż w blek frajer, tyle warte są te czarno piątkowe promocje w polsce.

Dzięki dużo lepsza promocja niż na black frajer. Slimka z napędem po ratach wychodzi ok 1680zł prawie 200zł taniej niż w piątek.

Opublikowano

Ta oficjalna podstawka do slim i pro będzie pasować do konsoli w wersji pro, po zamontowaniu napędu?

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

FF7 Rebirth było warte każdej złotówki za PROsiaka. Generalnie pierwsze wrażenia mega pozytywne, w kilku grach czuję się jakbym dopiero co wsiadł na nową generację :)

Opublikowano

True, true, a samych gier, które wyglądają znacznie lepiej na Prosiaku jest jak na lekarstwo, kompletnie niepotrzebna konsola.

Opublikowano

Oho już się zebrały narzekacze. Może dla kogoś niepotrzebna, ja tylko wyrażam swoją opinię, jestem mega zadowolony ;)

Opublikowano

Racjonalizowanie zakupu to tworzenie uzasadnień dla decyzji zakupowej, często po jej podjęciu, aby stała się ona bardziej akceptowalna dla samego siebie, zwłaszcza jeśli jest ona niezgodna z pierwotnymi oczekiwaniami lub innymi motywami.

Opublikowano

Sracjonalizowanie. Fakty są takie, że odpalam sobie Alan Wake 2 w trybie Balanced w 40fps na TV 120Hz z VRR z ustawieniami graficznymi takimi jak na bazowej PS5 w trybie Quality i z RT. To są fakty, a nie racjonalizowanie zakupu. Tak samo wydane kilka miesięcy temu Death Stranding 2 - na Pro płynne 60 klatek z ustawieniami jak Quality na bazowej. Takich gier jest więcej. Dla mnie przesiadka z bazowej na Pro była warta dodatkowych pieniędzy i też jestem zadowolony.

Opublikowano
13 minut temu, BRY@N napisał(a):

Racjonalizowanie zakupu to tworzenie uzasadnień dla decyzji zakupowej, często po jej podjęciu, aby stała się ona bardziej akceptowalna dla samego siebie, zwłaszcza jeśli jest ona niezgodna z pierwotnymi oczekiwaniami lub innymi motywami.

aha czyli nie można się cieszyć z nowej konsoli..a jeszcze dodam, że moje oczekiwania były dużo niższe. Siedzę całą generację na XSX i z grubsza gardziłem PS5, a tu wszystko jest totalnie na plus.

Edytowane przez izon

Opublikowano

Ale macie kij w dupie. Oczywiście, że można się cieszyć a ja tylko żartowałem. Prosiak jest mocniejszy to lepsze możliwości. Ja wziąłem Slimkę bo to co tam dostanę mi wystarczy.

Niestety nie będzie już takich przeskoków między generacjami jaki kiedyś.

Opublikowano
55 minut temu, Tomek P. napisał(a):

Ta oficjalna podstawka do slim i pro będzie pasować do konsoli w wersji pro, po zamontowaniu napędu?

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Tak ale konsola stabilne stoi i bez a masz też pełno zamienników za mniej hajsu

Opublikowano
19 minut temu, BRY@N napisał(a):

Ale macie kij w dupie. Oczywiście, że można się cieszyć a ja tylko żartowałem. Prosiak jest mocniejszy to lepsze możliwości. Ja wziąłem Slimkę bo to co tam dostanę mi wystarczy.

Niestety nie będzie już takich przeskoków między generacjami jaki kiedyś.

Czyli Ty racjonalizujesz sobie zakup Slimki ;););)

Opublikowano
16 minut temu, izon napisał(a):

Czyli Ty racjonalizujesz sobie zakup Slimki ;););)

Pewnie tak bo jeszcze mam w chuj do ogarnia gier na PS4 ale co zrobić była okazja i kupiłem pawel

Opublikowano

Starając się obiektywnie spojrzeć (wiem, nie ma czegoś takiego) to widzę, jako użytkownik prosiaka, że w prawie każdej grze na ps5 mniejszy lub większy benefit z tytułu większej mocy (w grach z ps4 trochę mniejszy ale też zauważalny), ale jednocześnie uważam, że różnica w cenie (ponad 1000zł) nie jest najlepszym dealem pod względem cena/jakość.

Ale...

Idąc tym tropem to żaden PeCet nie ma szans z żadną konsolą pod tym względem (cena/jakość), a mimo wszystko ludzie wolą przepłacić za możliwość pogrania w możliwie jak najlepszych ustawieniach itp. Nie stygmatyzujmy tak użytkowników Prosiaków, bo finalnie każdy gra jak mu się podoba )

Edit:

Stronka z benefitami:
https://www.resetera.com/threads/all-games-with-ps5-pro-enhancements.1026072/

Edytowane przez nightrunner