Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Napisał śmieć, któremu znów pękło dupsko i lata z minusami. Wielki kurwa orędownik pokoju i dyskusji się znalazł :yao:

Screenshot_2021-09-15-06-52-50-50_2c9606bce337650a539aceea20c7df58.jpg

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 941,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

https://planetagracza.pl/deathloop-na-pc-ponoc-w-oplakanym-stanie-wysyp-negatywnych-recenzji-na-steam/

Cytat

Nie będę ukrywał, że w mojej opinii sytuacja jest dość przykra. Omawiana w newsie gra dopiero dziś ma swoją premierę, więc być może najbliższe patche poprawią sytuację związaną ze spadkami FPS-ów na PC. Wygląda na to, że wersja na PS5 jest pozbawiona tego defektu. Zresztą recenzje największych growych redakcji okrzyknęły tytuł jedną z najlepszych produkcji tego roku.

PC gaming... :yao:

Opublikowano

Arkane Studio chyba jednak chce zostać na Sonce. Biedne te studia od Bethesdy - siłą sprzedane jak niewolnicy i terasz musza w okowach pracować dla Xboxa. Współczuje devom i ich rodzinom. :/

Opublikowano

Przecież ta gra się nie sprzeda na PS5, więc co ich ciągnie? xdd Ludzie liczą, że na PS5 zrobią jakieś pieniądze, ale tam trzeba robić pod tabelkę w excelu:

• otwarty świat
  • TPP
  • najlepiej super-bohater/furry

Więc nikt już nie robi pełnych exów na PS5, tym bardziej wyłamujących się ze schematów, bo zwyczajnie się to nie opłaca.

Opublikowano
7 godzin temu, Jordanensis napisał:

Ja nie mam problemu z ładowaniem, bo gram sam, a mam dwa pady. Do tego driftowanie dotyczy tak samo padów od Xboxa. Wystarczy sprawdzić w necie. 

No i nie każdy pad driftuje czy to ten od Sony czy od Microsoftu. Ja mam widocznie farta chociaż wydaje się, że problem jest mały i zdarza się mniejszości. 

A co mają począć ci, co mają jednego pada do PS5  jak np ja? Czas grania na jednym ładowaniu, znaczy się jego krótkość jest niebywałym skandalem i żeby tego bronić trzeba być upośledzonym obłąkańcem. Jeden dzień grania (JEDEN!) i pada trzeba brać na smycz. Alkoholik Jimbo wyciąga swoje lepkie paluchy po dodatkowy hajs od graczy, żeby kupili stację ładującą. Inaczej nie mogę racjonalnie wytłumaczyć tej spierdoliny.

Dla porównania na jednym ładowaniu akumulatorkami pada na xboxie potrafiłem grać nawet 14 dni.

14:1 - czujecie proporcje klapeusze?

Opublikowano

Akumulatorki i bateryjki odpustowe XD Jeden dzień, ale jaki! Zresztą każdy szanujący się fan ma dodaktowego pada i stację ładującą i może czerpać przyjemność bez przerwy. Nie musi wyciągać wylanych bateryjek czyścić środka i wkładać następne.

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Przecież ta gra się nie sprzeda na PS5, więc co ich ciągnie? xdd Ludzie liczą, że na PS5 zrobią jakieś pieniądze, ale tam trzeba robić pod tabelkę w excelu:

• otwarty świat
  • TPP
  • najlepiej super-bohater/furry

Więc nikt już nie robi pełnych exów na PS5, tym bardziej wyłamujących się ze schematów, bo zwyczajnie się to nie opłaca.

Przecież ta gra się nie sprzeda na Xboxie, więc co ich ciągnie? xdd Ludzie liczą, że na game passie za 4PLN zrobią jakieś pieniądze niczym devi Outriders, ale tam trzeba robić pod tabelkę w excelu:

• reskin samochodów
  • gra-obietnica w ciągłej produkcji
  • puste i nudne open worldy

Więc nikt już nie robi pełnych czy też jakichkolwiek exów na XSX, tym bardziej wyłamujących się z 75 na Metacritic, bo zwyczajnie się to nie opłaca.

Opublikowano
3 minuty temu, Mendrek napisał:

Przecież ta gra się nie sprzeda na Xboxie, więc co ich ciągnie? xdd Ludzie liczą, że na game passie za 4PLN zrobią jakieś pieniądze niczym devi Outriders, ale tam trzeba robić pod tabelkę w excelu:

• reskin samochodów
  • gra-obietnica w ciągłej produkcji
  • puste i nudne open worldy

Więc nikt już nie robi pełnych czy też jakichkolwiek exów na XSX, tym bardziej wyłamujących się z 75 na Metacritic, bo zwyczajnie się to nie opłaca.

Niezły try-hard, ale to na Xboxie powstają gry taktyczne, najlepsze platformówki nie będące reskinem Mariana, symulatory czy nietuzinkowe produkcje jak 12 Minutes. Jeśli ktoś chce puścić wodzę fantazji i kreatywności to trzyma się z Xboxem, na rynku nie ma poprostu alternatyw. :) 

Na rynku jest tylko jedno 1st party w stanie dostarczyć pełne spektrum gatunkowe dla swojej platformy i jest to Xbox Game Studios. 

Opublikowano
6 minut temu, Donatello1991 napisał:

Akumulatorki i bateryjki odpustowe XD Jeden dzień, ale jaki! Zresztą każdy szanujący się fan ma dodaktowego pada i stację ładującą i może czerpać przyjemność bez przerwy. Nie musi wyciągać wylanych bateryjek czyścić środka i wkładać następne.

Nie szanujący się gracz tylko wydymaniec Jimbo Rajana.

Wymiana akumulatorków - 10 sekund roboty raz na dwa tygodnie

Garbienie się przy podłączaniu kabla ładującego do konsoli - 10 sekund raz na dobę

Handluj z tym klapie.

Opublikowano

Nie mówiąc już o tym, że baterie wymieniasz i od razu wracasz do grania bezprzewodowego. W przypadku baterii wbudowanej siedzisz na kablu jak zwierze albo nie grasz.

Chociaż to ostatnie to akurat norma wśród klapów, oni się tylko pałują do cyferek na MC i statusu exa. :) 

Opublikowano

Odkładasz pada na stację i bierzesz drugiego. Trwa to znacznie krócej niż wymiana bateryjek w padzie. Dodatkowo czujesz świeżość i szorstkość nowo naładowanego pada. Gdyż sobie fajnie ostygnie na stacji. A ten od Xszczura jeszcze podczas zmiany baterii potrafi wypaść z rąk, to samo bateryjki. Jednym słowem niewygoda.

Opublikowano

Zdradzę wam sekret, bo nie wiem czy wiecie, ale do Xboxa też możecie kupić drugiego pada xd

to jest chyba ten słynny wybór :asax:

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Nie mówiąc już o tym, że baterie wymieniasz i od razu wracasz do grania bezprzewodowego. W przypadku baterii wbudowanej siedzisz na kablu jak zwierze albo nie grasz.

Słuszna uwaga. Jedyny plus dla tego pijaka Jimbo jest taki, że pewnie po długich bataliach z żółtymi księgowymi dał zielone światło i kabel ładujący został trochę przedłużony w stosunku do tego z PS4. Tam to dopiero można było nabawić się skoliozy!:obama:

Opublikowano

Słaba bateria, to kup drugiego pada xddd Najgorsze, ze niektorzy z nich tak na serio mysla, bo takie pierdy poza cw widzialem.

Opublikowano
14 minut temu, Mendrek napisał:

Przecież ta gra się nie sprzeda na Xboxie, więc co ich ciągnie? xdd Ludzie liczą, że na game passie za 4PLN zrobią jakieś pieniądze niczym devi Outriders [..]

Wyjaśnianie Mendrka na tym forum to złoto, bo ciężko o prostszą rzecz, jak obalanie jego slinotoku, którego nikt nie traktuje poważnie. Wyjaśnij wszystkim geniuszu:

a) Jak studio będące własnością MS i częścią Xbox Game Studios ma nie zarobić na XGP?

b) Jaka jest wina MS w tym, że wydawca Outriders, którym jest Square Enix nie zapłacił devom?

Kompromituj się bardziej marny człowieczku, któryś nawet zakupił PS5 :D

Opublikowano
7 minut temu, Donatello1991 napisał:

Odkładasz pada na stację i bierzesz drugiego. Trwa to znacznie krócej niż wymiana bateryjek w padzie. Dodatkowo czujesz świeżość i szorstkość nowo naładowanego pada. Gdyż sobie fajnie ostygnie na stacji. A ten od Xszczura jeszcze podczas zmiany baterii potrafi wypaść z rąk, to samo bateryjki. Jednym słowem niewygoda.

Stacja dokująca Sony - 130 zł piękny kawalerze

Drugi pad - Trzy i pół bomby przystojny padawanie

Opublikowano

Nawet nie macie pojęcia ile osób, którzy kupili XSX byli w szoku jak znaleźli w środku baterie. Każdy się zastanawiał do czego to. Przecież nextgen, więc po co mi jakieś baterie mówili. Nawet w konsole próbowali wkładać, bo myśleli że może jest na bateryjki. Potem zobaczyli, że pad taki sam i może od niego? Ale nie no przecież to niemożliwe, już po odpuście. A jednak. 

Opublikowano
1 minutę temu, Shago napisał:

Wyjaśnianie Mendrka na tym forum to złoto, bo ciężko o prostszą rzecz, jak obalanie jego slinotoku, którego nikt nie traktuje poważnie. Wyjaśnij wszystkim geniuszu:

a) Jak studio będące własnością MS i częścią Xbox Game Studios ma nie zarobić na XGP?

b) Jaka jest wina MS w tym, że wydawca Outriders, którym jest Square Enix nie zapłacił devom?

Kompromituj się bardziej marny człowieczku, któryś nawet zakupił PS5 :D

Jak zwykle Shago strzela we mnie z kapiszonów, niczym najnowsze gry dodane do trial passa.

a) https://segmentnext.com/xbox-game-pass-profits/

Bo XGP po 4 latach wciąż nie zarabia na siebie. MS jedzie na kredyt wierząc, że armia cebulaków co kupili promkę za 4 PLN zostanie w usłudze za 7 bomb rocznie.

Jasne, pewnie coś tam MS swoim odpala.

b) bo zysków widocznie nie było na tyle, by się podzielić. Zyskał MS, zyskał coś tam SE, na devów nie starczyło. Ale daleki jestem od twierdzenia, że tak duża i długoletnia firma jak SE zarobiła kokosy i okradła devów niczym januszex z Krzakowic.

Chybiaj dalej ;)

Opublikowano

Po co niebieskim januszom większa bateria w padzie? Przecież meczyk w Coda albo fifke wytrzyma a oni wjecrj nie graja bo to nie są prawdziwi gracze  ;)

Opublikowano
6 minut temu, Mendrek napisał:

Ale daleki jestem od twierdzenia, że tak duża i długoletnia firma jak SE zarobiła kokosy i okradła devów niczym januszex z Krzakowic.

:banderas:ONI BY TAK NIE MOGLI, TRADYCJA I HONOR

oj mendruś mendruś, stoszyłeś się, dawno nie było posta w którym byś się nie ośmieszył/nie został wyjaśniony

ale najczęściej dwie na raz :pawel: Niepotrzebnie kupowałeś to Nintendo, zniszczyło Cię. :( 

Opublikowano
13 minut temu, Mendrek napisał:

MS jedzie na kredyt

:yao:

Jak wypadł Microsoft w tym kwartale? Sprawdzamy raport finansowy z FY21 Q3 (centrumxp.pl)

Cytat

Microsoft przedstawił też podsumowanie całego minionego kwartału:

• Przychód wyniósł 41,7 mld USD i wzrósł o 19%.
  • Przychód operacyjny wyniósł 17,0 mld USD i wzrósł o 31%.
  • Dochód netto wyniósł 15,5 mld USD i wzrósł o 44%.
  • Zysk rozwodniony na jedną akcję wyniósł 2,03 USD i wzrósł o 45%.

Opublikowano
54 minuty temu, Donatello1991 napisał:

Zresztą każdy szanujący się fan ma dodaktowego pada i stację ładującą i może czerpać przyjemność bez przerwy.

Szkoda że jako szanujący sie fan nie masz dwóch PS5. Przynajmniej odpaliłbyś tego Deathloopa który nie działa ci na twojej spierdolonej PS5 . I jak ty teraz będziesz czerpał nieprzerwaną przyjemność z nowo zakupionej gry?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.