Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
4 minuty temu, Lord Protector napisał:

Na sen 

20210916_232152.jpg

W końcu ktoś przyznał, ze Horizon 5 to nie jest nextgenowa produkcja i co najwyżej może stawać w szranki z grami z pastgenow :)

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 941 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Skoro nawet Control na PS5 (przypominam, że jest to stara gra na poprzednią generację) wygląda ultrachuyowo z RT to co dopiero nowa gra, rzekomo nextgenowa?:yao:

Opublikowano

Zarówno ps5 jak i SeriesX to maszynki za słabe to tego aby w pełni się cieszyć RT. W tej generacji go nie zobaczymy w pełnej krasie.

To co zrobili magicy z Insomniac Games to szczyt tej generacji jeżeli chodzi o RT. Lepszego przy 60fps na bank nie będzie.

Edytowane przez sajmon34

Opublikowano
19 minut temu, sajmon34 napisał:

Zarówno ps5 jak i SeriesX to maszynki za słabe to tego aby w pełni się cieszyć RT. W tej generacji go nie zobaczymy w pełnej krasie.

To co zrobili magicy z Insomniac Games to szczyt tej generacji jeżeli chodzi o RT. Lepszego przy 60fps na bank nie będzie.

W teorii Series X ma wydajniejszy hardware dla RT, ale poki co zadna gra (rowniez multiplatformowa) tej przewagi w praktyce nie pokazala. A wiec jeszcze warto czekac na druga generacje gier wydawanych na PS5 i Series X, by zobaczyc na co je naprawde stac.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano
22 minuty temu, sajmon34 napisał:

Bujda. Tam jest tylko odbijanie otoczenia przy wykorzystaniu ray-tracingu. Zjada to średnie ilości zasobów. Najgorsze jest zawsze światło rozproszone liczone przy pomocy RT. Coś jak w Metro Exodus Enhanced na ultra. Zamiast tych udawanych SSAO, HBAO, HDAO i innych półśrodków. Nie wiem czy na nowych konsolach to w ogóle było, ale na PC bez DLSS ciężko o sto klatek z ray tracingiem na max. No nie da się w tych czasach, niestety.

Opublikowano
5 godzin temu, MarekCol napisał:

Nie wiem czy na nowych konsolach to w ogóle było, ale na PC bez DLSS ciężko o sto klatek z ray tracingiem na max. No nie da się w tych czasach, niestety.

Lol, przecież nawet bez RT utrzymanie 100fps przy 4k we wszystkich grach to jest abstrakcja i taki komp ponad 20k trzeba liczyć, a gdzie tam dopiero RT :yao:. Sam teraz składam PC i żeby mieć 60fps na Ultra bez RT w każdej grze przy 1440p to 7.5k wyjęte. Ceny kart to jest totalna abstrakcja, RTX 3070 w jakiego celuję kosztuje 4200 (każdego dnia śledzę sklepowe ceny i wczoraj pojawił Zotac za takie pieniądze i chyba kupię), ale to wciąż 60fps. 

Swoją drogą ile prądu będzie zżerał taki PC przy 100 fps RT? 1200 wat? :yao:. Ogólnie to czas zejść na ziemię z wymaganiami od nowych konsol, RT jest totalnie nie potrzebne.

Opublikowano

No ale nie ma też co prownywac gry 4k Ultra odpalonej na PC do gier z konsol - nawet nowej generacji.

Dwa że MSRP tej karty 2300 zł, a to że kosztuje 4k, to inna sprawa ^^

Opublikowano

7 i pół koła aby grać na ultra w 1440p. Podziwiam. Nie lepiej zostać już przy tym klocku za 2300?

Opublikowano

No niestety, Shago sklada komputer w naprawde slabym okresie, okno do zakupow bylo jakos w lipcu/sierpniu, gdzie zestawy z RTX 3070 byly do kupienia za 5499 zl, a na tej karcie spokojnie człowiek pogra w wiele gier w 4k. Rynek PC od ponad roku tak wygląda, albo się wstrzelisz, albo przepłacasz.

Opublikowano
8 minut temu, easye napisał:

No ale nie ma też co prownywac gry 4k Ultra odpalonej na PC do gier z konsol 

Oczywiście, że nie, to jest zupełnie inny poziom detali, ostrości itp. Dlatego śmieszy mnie takie parcie na 4k w konsolach zamiast celować w 1440p bez jakiś udziwnień i 60fps.

8 minut temu, Jakim napisał:

7 i pół koła aby grać na ultra w 1440p. Podziwiam. Nie lepiej zostać już przy tym klocku za 2300?

Zostaje przy klocku. Chodzi o to, że chcę pod nowe mieszkanie komputer do pokoju biurowego, które odbieram za 2-3 miesiące. Obecnie nawet GTX 1660t, które nawet do FullHD średnio się nadaje kosztuje chore pieniądze :/. A sytuacja z półprzewodnikami i kopaczami nie zwiastuje żadnej poprawy w 2022r :frog:. No źle trafiłem :yao:

Opublikowano
10 godzin temu, Shago napisał:

Żaden klap nie ma odwagi tego skomentować? :yao:. Karma wraca niebieskie przegrywy. Ciekaw jestem jakie teraz fikoły whisker będzie odwalał :pawel:

Czasami jak się napierdole to mam Ray Tracing w każdej grze więc :xboxssie:

a tak całkiem na serio to szkoda ale dobrze że w wielu innych grach ta technologia funkcjonuje i jest ich więcej niż na XSX nad czym ubolewam bo bardzo liczyłem na Halo Infinite z RT

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

lepsze halo w 4k i 60 fps niż rozmazańce w 1080p z rt

Opublikowano
1 minutę temu, 20inchDT napisał:

lepsze halo w 4k i 60 fps niż rozmazańce w 1080p z rt

No ale aż taki problem zaimplementować RT? Nawet na 4k i 60fps? Ta konsola ma ponoć 12 teraflopow a ludzie tu się jaraja 12 minutes i Hadesem co idzie na

switchu :/ 

Opublikowano

Nie problem, ale nie chcieli zawstydzac insomniac dodajac jeszcze rt

Opublikowano
6 minut temu, 20inchDT napisał:

Nie problem, ale nie chcieli zawstydzac insomniac dodajac jeszcze rt

Insomniac i Naughty Gods to zupełnie inna liga nie porównujmy, oni spokojnie przeskoczyli kilka lat do przodu z technologiami w swoich grach

Opublikowano

ktory bohater marvela po spajdermenie i wolverine będzie biegał po nowym jorku?

Opublikowano

Jak oni maja zamiar tak wykorzystywac assety ze starych gier, to niedługo będą klepac te gry jak RGG yakuzy co rok.

Opublikowano

MS już ma pieniądze, więc pozwolić sobie może na ambicje. U Sony zostaje chłodna kalkulacja i najpierw były różne open-worldy, a teraz będą pewnie doić Insomniac w super-hero open-worldy od excela aż im posoka pocieknie. Sony: będzie WipEout, ale na komórki. xddd

Pięknie się zmieniły role - MS się rozwija, a Sony sie uwsteczna.

Opublikowano

Jak ktoś lubi dlc do resorakow i pifpaf z gamplayem, ktory nie zmienił się od 15 lat to tylko Xbox. Cała reszta only on PlayStation.

Patrzac na poprzednia generacje to różnorodność gatunkowa na ps4 vs to co dostał Xbox to nie była dominacja, to było ZMIAŻDŻENIE konkurencji..

Edytowane przez izon

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.