Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Nic nie ma o platformie na jakiej dokonano tego wyczynu, ale myślę, że to jakiś klap który postanowił wychustać konkurencję

Schowek01.jpg

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 926 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
29 minut temu, LiŚciu napisał:

Konsola jest spoko nawet super. Boty wręcz przeciwnie. Z kolei gracze którzy grają na Xboxie (czyt. nie boty) - super ludzie

Ale wszyscy grający na xboxie to boty tak jak na sonce to klapy. Dziwne fikoły tutaj stosujesz. 

I jeszcze to pisanie o zielonym śmieciu a za chwilę konsola super. Mocne rozdwojenie jaźni. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano
15 minut temu, LiŚciu napisał:

Konsola jest spoko nawet super. Boty wręcz przeciwnie. Z kolei gracze którzy grają na Xboxie (czyt. nie boty) - super ludzie

:dafuq: Whisker już mu wystarczy. Nie polewaj więcej. 

Opublikowano
10 godzin temu, lpcl napisał:

Ale wszyscy grający na xboxie to boty tak jak na sonce to klapy. Dziwne fikoły tutaj stosujesz. 

I jeszcze to pisanie o zielonym śmieciu a za chwilę konsola super. Mocne rozdwojenie jaźni. 

Ty czasem wydajesz się taki zmyślny chłopak a czasem piszesz tak jakbyś łeb zostawił na półce pod padem. 

A tymczasem, jak tam profity z zakupu bethesdy? MS chwali się wynikami a nowych - dobrych gier jak nie było tak nie ma. Nie mówiąc o już o tym że w GP nawet się nie pojawiły te wielkie sztosy z tamtej stajni. Ja zaczynam się czuć wyruchany obietnicami. Napierw kupno B. żeby przekonac do zakupu xboxa a po prawie kwartale jakiś tam Doom wpadł do GP. A gdzie Prey? Tew? Wolfy? - puste obietnice wielkiej korporacji. Na Sonce to przynajmniej nowe gry wychodzą, ludzie odzyskują fun z dziecińswa grająć w Astro czy Sackboya.

1 do 0 po q1:/ wiadomo dla kogo...

Opublikowano
22 minuty temu, LiŚciu napisał:

A tymczasem, jak tam profity z zakupu bethesdy? MS chwali się wynikami a nowych - dobrych gier jak nie było tak nie ma. Nie mówiąc o już o tym że w GP nawet się nie pojawiły te wielkie sztosy z tamtej stajni. Ja zaczynam się czuć wyruchany obietnicami. Napierw kupno B. żeby przekonac do zakupu xboxa a po prawie kwartale jakiś tam Doom wpadł do GP. A gdzie Prey? Tew? Wolfy? - puste obietnice wielkiej korporacji. Na Sonce to przynajmniej nowe gry wychodzą, ludzie odzyskują fun z dziecińswa grająć w Astro czy Sackboya.

ale wiesz o  tym że jeszcze nie kupili Bethesdy?

Opublikowano
4 minuty temu, ASX napisał:

ale wiesz o  tym że jeszcze nie kupili Bethesdy?

No czekaj, czekaj. Handhsake był, kwota jest, INFO na świat jest. Rozumiem że formalności trwają jak zawsze. Ale skoro takie argumenty równiez mają przemówić za kupnem xboxa to chce gier bethesdy w GP za którego płace od premiery. Zwłaszcza że powiedzili - Bethesda częścią rodziny. 

Opublikowano
16 minut temu, LiŚciu napisał:

No czekaj, czekaj. Handhsake był, kwota jest, INFO na świat jest. Rozumiem że formalności trwają jak zawsze. Ale skoro takie argumenty równiez mają przemówić za kupnem xboxa to chce gier bethesdy w GP za którego płace od premiery. Zwłaszcza że powiedzili - Bethesda częścią rodziny. 

Przecież na pewno jako wytrawny gracz masz już tam wszystko ogranie, cnie? 

Opublikowano
24 minuty temu, LiŚciu napisał:

Rozumiem że formalności trwają jak zawsze.

no to jak wyobrażasz sobie produkcję nowych gier już teraz bez formalności xd

Opublikowano

Jednak tak czy inaczej wiele osób myśli o nowych grach jak Wolf 3 jako console exach dla xboxa, mimo, że gra w produkcji pewnie od 3 lat. Zobaczymy, nie zdziwiłoby mnie to jeśli to będzie multiplatforma ale lepiej dla gpu i ekosystemu i cw jakby to był ex. :D

Opublikowano

A niech sobie będzie multiplatformą, rybka mi to. Grunt, że samemu ogram na najmocniejszej, najcichszej konsoli na rynku z najwygodniejszym padem + za darmoszkę w ramach i tak opłacanego co miesiąc XGP :banderas:

Opublikowano

Zależy kiedy zaczeli robic te gry. Może bedzie im szkoda wywalic do kosza wersje na ps4, albo maja już jakieś umowy podpisane. Ta czy inaczej Ms nie potrzebuje kasy ze sprzedaży gier na ps, bo oni w 3 miesiące zarobili na 2 bethesdy. Zreszta te robaki i tak używki kupuja na potęgę.

Opublikowano
3 minuty temu, 20inchDT napisał:

Zależy kiedy zaczeli robic te gry. Może bedzie im szkoda wywalic do kosza wersje na ps4, albo maja już jakieś umowy podpisane. Ta czy inaczej Ms nie potrzebuje kasy ze sprzedaży gier na ps, bo oni w 3 miesiące zarobili na 2 bethesdy. Zreszta te robaki i tak używki kupuja na potęgę.

Właśnie ciekawe jak to skalkulują, tj. co bardziej będzie im się opłacało długofalowo. Kwik byłby potężny jakby wolfy, doomy, testy stały się exami. Chociaż powszechnie wiadomo, że każdy posiada sonki dysponuje kompem z nasa, więc nie wiem czemu. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano

Oni chcą za wszelką cenę sprawić, żeby ludzie zaczęli subskrybować gamepassa. Nawet odwalili ten szajs z goldem w tym celu. Ekskluzywne gry sprawią, że ludzie będą musieli mieć więcej niż playstation. Nie wierzę, że gry beth będą multiplatformami. Może tylko te, które są już dawno w produkcji i mają wersję na sonkę.

Opublikowano

Jeśli przychód za jeden kwartał dywizji Xbox, konsoli której rzekomo nikt nie chce, ze słabymi grami i bez przyszłości, wynosi równowartość dwóch Bethesd to myślę, że będą zamykać się na głównego konkurenta, bo i po co mieli by swoje gry tam wydawać?

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Jeśli przychód za jeden kwartał dywizji Xbox, konsoli której rzekomo nikt nie chce, ze słabymi grami i bez przyszłości, wynosi równowartość dwóch Bethesd to myślę, że będą zamykać się na głównego konkurenta, bo i po co mieli by swoje gry tam wydawać?

Dochód :lapka: i nie dywizji xboxa, ale całego Microsoftu

Opublikowano

ASX mnie ubiegł.

Nie wiadomo dokładnie jakie są zyski z Xboksa i GP, ale gry generalnie jako całość nie są główną częścią zysków firmy.

Sony twierdziło chyba, że m$ na GP nie zarabia jeszcze.

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał:

Dochód :lapka: i nie dywizji xboxa, ale całego Microsoftu

To tylko paolo being paolo. Powojował.

Niemniej jednak niech już coś wrzuca do GP z zenimaxa bo te Deale są już dawno dogadane a nie „przed chwila”. No chyba ze ktoś się z tego wycofał ?:philosoraptor:

Opublikowano
Teraz, 20inchDT napisał:

Przychód xboxa to było chyba 5mln.

chyba 5 mld xd

Opublikowano

Mój biedacki umysł tego nie ogarnia. Mogliby się podzielić z graczami xbox.

Opublikowano

Dzięki @ASX, można było pośmiać się z Liścia, ale oczywiście musiałeś przyjść do CW ze swoimi faktami i logiką. :/ 

Chociaż to w sumie dalej można. :philosoraptor: Czekam na kolejne zdjęcia palet i zapowiedź upadku konsoli MSu.

Opublikowano

Gracze playstation powinni całować Spencera i spółkę po stópkach, bo będą mogli zagrać w te wszystkie sztosiwa na swoich potężnych pc.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.