Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 924,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Czego chcesz od fana marki WoW?

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Dobre anime to martwe anime, kolego.

Aż tak radykalne wnioski są dla mnie niepotrzebną agresją słowną.

Jako osoba obcująca na co dzień z kulturą JAPONII i regularnie bywająca w tym wspaniałym kraju mam inną optykę na te sprawy. Może mi się to nie podobać, ale toleruję, tak samo jak toleruje obecność zaślepionych fanboyów na forum PSXEXTREME INFO.

Japońskie gry z serii ATELIER gdy tylko przebrniesz przez kolorową otoczkę ANIME dają bardzo dużo funu, więc - podobnie jak z Personą w formule Musou - czekanko jest mocne. Wiem Wezyr, że lubisz Xboksa, więc może poleciłbyś coś koledze z forum na luty, zamiast szkalować bezpodstawnie dzieła z dalekiego wschodu.

Opublikowano

Ten moment gdy liściu z wtf na pozbawionej oznak myślenia twarzy gugluje "Atelier Ryza" żeby chociaż mniej więcej wiedzieć czym udawać jaranko :reggie:

No ale na dubbing Małgorzaty Kożuchowskiej to ja bym w tym tytule nie liczył 

Opublikowano

@ping Totalnie legitnie - nie wiem co nawet wychodzi w lutym, bo nie kupując gier na premierę niezbyt mnie to interesuje. Co do samych gier anime, w ogóle to do mnie nie przemawia i dostaję pokrzywki na myśl o jRPG, bo na jedno Lost Odyssey czy Nier przypada 5 gier spełniających warunki: kawaii, nieletnie postaci o designie zakrawającym na pedofilię autora, obowiązkowo w zespole z pokemonem czyli gadającym psem, żelką lub innym szczurem, o żenujących, przepełnionych patosem dialogach o wierze w siebie i przyjaźni.

Jak dla mnie jRPG-i są reliktem ery 16-bitowców, podtrzymywane sztucznie przy życiu za pomocą niektórych dobrych reprezentantów tego gatunku którzy raczej odcinają się od elementów które wyżej wymieniłem. W personalnym rankingu, bez cienia przesadyzmu, są one na samym dole tabeli gatunków jeśli chodzi o grywalność. 7 generacja konsol, a konkretnie tytuły od ówczesnego BioWare i Bethesdy pokazały, że gatunek RPG-ów nie jest czymś co japończycy robią dobrze.

Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

jRPG? Spoko, kto lubi, niech gra, nic mi do tego. Ale jak Vesir mówi, są kompletnie poza skalą mojego zainteresowania i nie mają żadnego znaczenia przy wyborze konsoli. Totalnie rybka mi to, że jakieś Persony 5 nie ma na Xboxie.

Opublikowano

Tyle, że Ateliery nie bardzo są grami jRPG, a bardziej takim harvestmoonowym farm-simem z lekkimi elementami jRPG. Też się wzdrygam, bo mój niegdyś ulubiony gatunek zaorano, a kiedyś każdy jRPG był zwiastunem wspaniałej przygody i przyjaźni i ratowania świata, a nie dotykaniu nieletnich (choć z perspektywy czasu dialogi w tuzach lat '90 też są beznadziejne, patetyczne, po prostu śmieszne - za dzieciaka i w czasach gdy gry były znacznie prostsze, to jednak inaczej smakowało).

Cieszy mnie jednak, że czasem trafiają się takie perły jak YAKUZA 7, która wpisuje się w ramy gatunku, a przy tym łatwiej jest mi odnieść się do problemów dorosłych bohaterów, niż do problemów 15-latków z większości gier jRPG.

Natomiast ta linijka:

[quote]

nie wiem co nawet wychodzi w lutym, bo nie kupując gier na premierę niezbyt mnie to interesuje

[/quote]

jest według mnie clou sprawy. Taka osoba, która nie potrzebuje nowych rzeczy, zadowoli się starymi i najlepiej z PASSA, na Xboksie będzie miała najlepiej. Patrząc przez pryzmat otaczających mnie osób (w świecie prawdziwym, nie na forum internetowym), takich hobbystów jest najwięcej. Ergo XBOX super do ogrywania staroci/indyków/dopychania się pomiędzy dużymi premierami na NINTENDO i SONY.

Opublikowano

Małgosia to może w Twoich mokrych snach jest. I nie znam serii atelier. Odniosłem się do ignorancji wezyra do japońskich klimatów. 

Inne pytanie? Jakie jest lore ksywki @dee

Opublikowano
5 minut temu, ping napisał:

Xbox super do ogrywania staroci/indyków/dopychania się pomiędzy dużymi premierami na NINTENDO i SONY.

Ale te duże premiery to ten atelier czy co? 

Jakie wy tam w ogóle duże premiery macie na ten rok, bo coś mi tutaj nie pasuje w waszej narracji? 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano
1 minutę temu, ping napisał:

Taka osoba, która nie potrzebuje nowych rzeczy, zadowoli się starymi i najlepiej z PASSA, na Xboksie będzie miała najlepiej.

Wg. mnie argument naciągany pod tezę. Mając PS5 faktycznie czekałbym jedynie na patch do TLOU2 któreg nie ograłem i sprawdził Astro, bo brakuje mi platformówek. Lista wydawnicza na 2021 w przypadku obu konsol jest nie tyle uboga, co bardzo niepewna. Już na chwilę obecną można mieć pewność, że np. GoW2 na którego czekam wypadnie na 2022 o ile nie zrobi tego uprzednio Horizon Forbidden West. Ghostwire Tokyo nie ma nawet daty premiery, a będzie też na PC.

Nie gram już na wyścigi, bo zwyczajnie wolę ogrywać coś co odpowiada moim gustom 1:1 ze starszych generacji, niż chwytać za niekoniecznie interesujące mnie gry z obecnej w myśl jakieś ideologii "nowe = lepsze", za stary na to jestem.

Opublikowano
15 minut temu, ping napisał:

Ergo XBOX super do ogrywania staroci/indyków/dopychania się pomiędzy dużymi premierami na NINTENDO i SONY.

Ale ignorancja. Halo: Infinite to największy growy kaliber, marka dużo większa od God of War. A co z Forza Horizon? Dlaczego te mityczne eksy Sony mają mieć przywilej nazywania "duzymi premierami", a nowe Halo już nie?

Opublikowano
2 minuty temu, Shago napisał:

Ale ignorancja. Halo: Infinite to największy growy kaliber, marka dużo większa od God of War. A co z Forza Horizon? Dlaczego te mityczne eksy Sony mają mieć przywilej nazywania "duzymi premierami", a nowe Halo już nie?

Kiedy nowe krasnale i Forza? Koniec 2021, czy może 2022?

Bo Horizon 4 już dawno wyjeżdżony na premierę ponad dwa lata temu.

Opublikowano
2 minuty temu, ping napisał:

Kiedy nowe krasnale i Forza? Koniec 2021, czy może 2022?

Bo Horizon 4 już dawno wyjeżdżony na premierę ponad dwa lata temu.

Nie wiem kiedy nowa Forza, ale Halo ma mieć premierę w tym roku. Nie zmienia to faktu, że wielkie marki MS spychasz na margines w porównaniu do marek Sony. A Halo nie jest byle gierką ala "Medium", tylko jedną z największych franczyz na rynku. 

Opublikowano

O to świetnie, pogra się w listopadzie, a do tego czasu Sony z bieżącymi premierami.

Opublikowano
Godzinę temu, dee napisał:

Przecież tu chodzi o to, że te niebieskie karakany zjedzą nawet gówno, byle miało logo Sony. 

Gdyby The Medium było eksem na PayStation to niewolnicy marki bez mrugnięcia okien  wywalą 349 złotych,  masturbując się do tego GOTY na Sonkę.

Po 2 dniach oczywiście sprzedaż na pchlim, bo zagadki za trudne, nie ma szczelania i dubbingu Małgorzaty Kożuchowskiej i Krzysztofa Ibisza. 

Bycie klapem to taki growy dzień świstaka, tam nie ma miejsca na nowe pomysły i doznania. Tylko cena gier się zmienia :reggie:

Gdzie obecnie na PS5 taka gra z takimi technicznymi krzakami? Bo nie widzę?

Opublikowano

To jest CW kolego ping, proszę nie obniżac temperatury i dynamiki dyskusji

Cytat

Gdzie obecnie na PS5 taka gra z takimi technicznymi krzakami? Bo nie widzę?

Schowek01.jpg

Edytowane przez dee

Opublikowano
12 minut temu, Shago napisał:

Kaliber to ty miałeś Spencera na twarzy przy pokazie :D Halo Infinite to jak na razie jedna wielka beka i pośmiewisko, oby tylko zaczęli od nowa bo takto nikt tego nie uratuje

Opublikowano
Teraz, Whisker napisał:

Kaliber to ty miałeś Spencera na twarzy przy pokazie :D Halo Infinite to jak na razie jedna wielka beka i pośmiewisko, oby tylko zaczęli od nowa bo takto nikt tego nie uratuje

Zarówno seria HALO jak i GOW to śmieciowy syf, w który teraz grają chyba tylko najwięksi fani marki.

Halo do trójki miało jakieś momentum, Gearsy skończyły się na dwójce. Wszystkie kolejne części to nudne, nieciekawe guwno obesrane, które służy tylko temu, żeby mówić, że na KLOCA wychodzą jakieś exy.

Słowem klucz jest 'jakieś'.

Na plejawkę jak wychodzi EX to wiadomo czego się spodziewać, wszystko będzie tip top, dusza, magia, wspominki po latach.

Te karakany na kloca to takie meh, dobra, pogram zmuszając się, bo nie ma niczego lepszego.

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

No i demko Residenta pokazuje, że PS5 dostaje zadyszki.

A na xboksa nie ma bo nie zdążyli zrobić downgrade tekstur.

Opublikowano
2 minutes ago, Paolo de Vesir said:

No i demko Residenta pokazuje, że PS5 dostaje zadyszki.

Zapas mocy, a nie zadyszka :Coolface:

Wciąż mnie zastanawia jak PS5 ma problemy, a XSS już nie?

30fps 640p?

Opublikowano

ping jak grał na xboxie to się świetnie bawił i nie miał czasu na CW. Teraz przesiadł się na sonkę, ograł Astro i już nie ma co robić więc full ofensywa na forumku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.