Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Liściu zarzucający jakieś nie potwierdzone przycięcia w filmach i dash w 2k przy czym nie widzi problemu w braku wsparcia 1440p, braku vrr i zakłamanie firmy wobec konsumenta.

Czy dzień może zacząć się śmieszniej?

Edytowane przez eX4cT_PL

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 927,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Czyli po dzisiejszych bombach podsumujmy raz jeszcze i zaktualizujmy listę XSX

- gorsza jakość filmów BR

- ten sam pad (zero innowacji) - baterie i klikając przyciski jak w padach z lat 90

- Dash w 2k

- brak nowych next genowych gier od premiery

- gry w większości w gorszej jakości lub ze spadającymi klatkami, tudzież w przypadku Control wywalanie do systemu

- rozłączanie pada podczas grania

- brak VR

- 3-krotnie mniejsza sprzedaż Worldwide

- ciagle zapowiedzi i oczekiwanie fanów Marek takich jak HALO

- 3 miesiące od premiery i braki w dobrych i pożądanych przez konkurencje grach

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
41 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

No Whisker grubo pojechał z tym śrubokrętem. Typowa dla klapa projekcja.

Projekcja (od łac. proicere – "wyrzucać przed siebie") – mechanizm obronny polegający na przypisywaniu innym własnych niepożądanych uczuć, poglądów, zachowań lub cech najczęściej negatywnych.

Do PS5 nie jest dodawany śrubokręt TEORETYKU co innego do ELITE V2 :D

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Czyli jak nie masz śrubokręta w domu to małż będzie się chybotał. :obama: Czy Sony może zrobić jeszcze większe gówno?

Tak, PS6. 

Akurat podstawkę można zwykła monetą przykręcić a moneta kręci się u niebieskich ;) 

Opublikowano

Whiskey, wez ty odpal konsole i pograj troche, popatrz na schabka, zachwyca sie gamepassem, zachwyca sie Horizonem, a Ty ?

Ty masz do wyboru wklejac znowu zdjecia ze Spidermana lub podmuchac w Astro.

Opublikowano
Teraz, eX4cT_PL napisał:

Whiskey, wez ty odpal konsole i pograj troche, popatrz na schabka, zachwyca sie gamepassem, zachwyca sie Horizonem, a Ty ?

Ty masz do wyboru wklejac znowu zdjecia ze Spidermana lub podmuchac w Astro.

Ja jestem w pracy a tutaj tylko poprzednia generacja :D więc z tej pozycji muszę pisać na CW, na XSX już się nagrałem i powtórzę! Dopóki nie wyjdzie killer 10/10 No dobra może 9/10 to nie kupię konsoli

Opublikowano
Teraz, Whisker napisał:

Ja jestem w pracy a tutaj tylko poprzednia generacja :D więc z tej pozycji muszę pisać na CW, na XSX już się nagrałem i powtórzę! Dopóki nie wyjdzie killer 10/10 No dobra może 9/10 to nie kupię konsoli

Zazdroszcze, mi to brakuje czasu zeby ogarnac backlog ktory jest w gamepassie a co dopiero nowe gierki.

Opublikowano
10 minut temu, Whisker napisał:

Do PS5 nie jest dodawany śrubokręt TEORETYKU co innego do ELITE V2 :D

Ty naprawdę masz najebane w bani czepiając się śrubokręta w zestawie do pada, którego każdy może konfigurować wedle własnego uznania..

090d3bbc-xbox-elite-series-2-la-meilleur

A to, że trzeba konsolę skręcać, żeby stała, to już jest git? Bo nie wiem, na leżąco też trzeba tą podstawkę przykręcać? To jest zbyt komiczne i żałosne, jak również leżąco trzeba ją skręcać :yao:

Opublikowano
2 minutes ago, Shago said:

nie wiem, na leżąco też trzeba tą podstawkę przykręcać? To jest zbyt komiczne i żałosne, jak również leżąco trzeba ją skręcać :yao:

Na leżąco podstawkę się wklikuje, ale mega słabo się trzyma i łatwo odpada przy przenoszeniu konsoli. Konsola zdecydowanie zrobiona do stania w pionie. Prawie tak paskudne, jak wielki biały kutas na półce. Podświetlany dodam.

Opublikowano
11 minut temu, Shago napisał:

Ty naprawdę masz najebane w bani czepiając się śrubokręta w zestawie do pada, którego każdy może konfigurować wedle własnego uznania..

A to, że trzeba konsolę skręcać, żeby stała, to już jest git? Bo nie wiem, na leżąco też trzeba tą podstawkę przykręcać? To jest zbyt komiczne i żałosne, jak również leżąco trzeba ją skręcać :yao:

To tylko Whisker i jego "fakty i argumenty", a jedynym faktem jest niekończąca się lista zaburzeń na jego karcie pacjenta w Choroszczy.

Opublikowano
45 minutes ago, Whisker said:

Czyli po dzisiejszych bombach podsumujmy raz jeszcze i zaktualizujmy listę XSX

- gorsza jakość filmów BR

- ten sam pad (zero innowacji) - baterie i klikając przyciski jak w padach z lat 90

- Dash w 2k

- brak nowych next genowych gier od premiery

- gry w większości w gorszej jakości lub ze spadającymi klatkami, tudzież w przypadku Control wywalanie do systemu

- rozłączanie pada podczas grania

- brak VR

- 3-krotnie mniejsza sprzedaż Worldwide

- ciagle zapowiedzi i oczekiwanie fanów Marek takich jak HALO

- 3 miesiące od premiery i braki w dobrych i pożądanych przez konkurencje grach

Nie zapominajmy o popku w gorszej jakości na XSX.

Opublikowano

Wrzucam zupełnie anonimowo bez podawania do kogo to jest skierowane. Chcę tylko pomóc bez generowania negatywnych uczuć.

Choroba alkoholowa – objawy w sferze emocjonalnej

Osobom uzależnionym i nadużywającym alkoholu często towarzyszą:

• wahania nastroju – od depresyjnego po nadmiernego pobudzenia, euforycznego,
  • stany lękowe,
  • dysforia, czyli drażliwość, złość),
  • zobojętnienie uczuciowe,
  • spłycenie uczuciowe,
  • chwiejność emocjonalna,
  • tendencje do gwałtownych reakcji emocjonalnych,
  • apatyczność, brak energii i motywacji do podejmowania wysiłku fizycznego,
  • anhedonia, czyli brak lub utrata zdolności odczuwania przyjemności.

Choroba alkoholowa – objawy psychiczne w sferze poznawczej

Objawy choroby alkoholowej obejmują także zmiany dotyczące sfery poznawczej, takie jak:

• zaburzenia pamięci i koncentracji uwagi,
  • trudności w abstrakcyjnym myśleniu,
  • zaburzenia spostrzegania (np. czasowe halucynacje, omamy wzrokowe, słuchowe, czuciowe)
  • ostry zespół abstynencyjny - który wymaga często detoksykacji

Alkoholizm - objawy obejmujące zmiany w myśleniu

Wraz z rozwojem uzależnienia następuje wzmożone działanie psychologicznych mechanizmów obronnych - mechanizmu iluzji i zaprzeczeń. Powoduje on, że wśród objawów alkoholizmu znajdziemy m.in.:

• zaprzeczanie oczywistym faktom,
  • minimalizowanie kwestii związanych z sięganiem po alkohol,
  • przerzucanie odpowiedzialności na innych za swoje picie,
  • racjonalizowanie i szukanie logicznych argumentów usprawiedliwiających picie,
  • wybiórcze postrzeganie i przyjmowanie do siebie sygnałów świadczących o nadużywaniu alkoholu,
  • unikanie myślenia o konsekwencjach picia i rozwoju alkoholizmu,
  • fantazjowanie i nieracjonalne postrzeganie rzeczywistości.
IMG_0148-2-e1568824760404.jpg
IMG_0128-1-2-e1568804982960.jpg

Choroba alkoholowa a zaburzenia psychiczne

Intensywne nadużywanie alkoholu może także spowodować występowanie takich zaburzeń psychicznych, jak:

• Zespół Otella (tzw. paranoja alkoholowa),
  • Zespół Korsakowa (charakteryzujący się trwałym uszkodzeniem pamięci świeżej),
  • Zespół otępienny (wynikający z uszkodzeń i zaburzeń funkcjonowania całego układu nerwowego, w tym zaniku struktur mózgowych)
Jeżeli zauważyłeś niepokojące zmiany w jednej ze sfer skontaktuj się z naszym ośrodkiem terapii uzależnień.

Opublikowano

https://www.ppe.pl/news/154343/dualsense-z-kolejnymi-problemami-posiadacze-ps5-skarza-sie-na-dryfowanie-analogow.html?t=c55b7b8341aa0c69d95a57a7d4e6843b#c_last

Cytat

Część użytkowników zgłasza niepoprawne działanie spustów w kontrolerach DualSense. Niestety pojawia się kolejny kłopot.

BlandSatisfiedAlabamamapturtle-size_rest

a u Maniaka jak CEWKI napierdalają  w śmieciarce 4.5 bez gier

Opublikowano
43 minuty temu, Shago napisał:

Samozaoranie część 25.

No widzisz i taka jest różnica, aby poczuć namiastkę tego co oferuje Dual Sense musisz do każdej gry dokręcać / odkręcać śrubki w analogach czy bumperach. Dual Sense robi to za Ciebie i reaguje w milisekundach dostosowując się do aktualnie wyświetlanej akcji w grze. Real Time Gamę Changer. Nikt mi nie powie że kręcenie pod każda grę indywidualnie pada jest lepsze niż to co robi w danej chwili Dual Sense za nas oferując znacznie lepsze rozwiązania. Zresztą MS już planuje Elite V3 właśnie z niektórymi funkcjami DS.

Opublikowano
9 minut temu, Soul napisał:

Zabawa w Yetiego.

12.jpg

Ale w tej fotce chodzi o to ze XsX nie jest w stanie oddzielić źródeł światła i poswiat od cieni tym samym robiąc jedno wielkie mleko w miejscu gdzie powinien być kontrast? I o to ze Sonka jak widać sobie świetnie z tym radzi wyostrzając plany przed źródłem światła jak przystało na dobry hdr? 

Dzieki soul, wiedziałem ze klapem nie przestałeś nigdy być. Dobry z ciebie kret u zielonych. 

Opublikowano
2 minuty temu, LiŚciu napisał:

XsX nie jest w stanie oddzielić źródeł światła i poswiat od cieni tym samym robiąc jedno wielkie mleko w miejscu gdzie powinien być kontrast

Tak, z pewnością o to chodzi :facepalm: Mleko to wy macie we łbie

Opublikowano

@LiŚciu w tej fotce chodzi o to, że brakuje mgły, odbić w wodzie i cieniowania na murku w prawym dolnym  rogu na PS5, jeżeli uważasz to za przewagę to wiem, że jesteś byłeś i zdechniesz klapem. 

Edytowane przez Soul

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.