Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Liściu zarzucający jakieś nie potwierdzone przycięcia w filmach i dash w 2k przy czym nie widzi problemu w braku wsparcia 1440p, braku vrr i zakłamanie firmy wobec konsumenta.

Czy dzień może zacząć się śmieszniej?

Edytowane przez eX4cT_PL

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Czyli po dzisiejszych bombach podsumujmy raz jeszcze i zaktualizujmy listę XSX

- gorsza jakość filmów BR

- ten sam pad (zero innowacji) - baterie i klikając przyciski jak w padach z lat 90

- Dash w 2k

- brak nowych next genowych gier od premiery

- gry w większości w gorszej jakości lub ze spadającymi klatkami, tudzież w przypadku Control wywalanie do systemu

- rozłączanie pada podczas grania

- brak VR

- 3-krotnie mniejsza sprzedaż Worldwide

- ciagle zapowiedzi i oczekiwanie fanów Marek takich jak HALO

- 3 miesiące od premiery i braki w dobrych i pożądanych przez konkurencje grach

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
41 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

No Whisker grubo pojechał z tym śrubokrętem. Typowa dla klapa projekcja.

Projekcja (od łac. proicere – "wyrzucać przed siebie") – mechanizm obronny polegający na przypisywaniu innym własnych niepożądanych uczuć, poglądów, zachowań lub cech najczęściej negatywnych.

Do PS5 nie jest dodawany śrubokręt TEORETYKU co innego do ELITE V2 :D

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Czyli jak nie masz śrubokręta w domu to małż będzie się chybotał. :obama: Czy Sony może zrobić jeszcze większe gówno?

Tak, PS6. 

Akurat podstawkę można zwykła monetą przykręcić a moneta kręci się u niebieskich ;) 

Opublikowano

Whiskey, wez ty odpal konsole i pograj troche, popatrz na schabka, zachwyca sie gamepassem, zachwyca sie Horizonem, a Ty ?

Ty masz do wyboru wklejac znowu zdjecia ze Spidermana lub podmuchac w Astro.

Opublikowano
Teraz, eX4cT_PL napisał:

Whiskey, wez ty odpal konsole i pograj troche, popatrz na schabka, zachwyca sie gamepassem, zachwyca sie Horizonem, a Ty ?

Ty masz do wyboru wklejac znowu zdjecia ze Spidermana lub podmuchac w Astro.

Ja jestem w pracy a tutaj tylko poprzednia generacja :D więc z tej pozycji muszę pisać na CW, na XSX już się nagrałem i powtórzę! Dopóki nie wyjdzie killer 10/10 No dobra może 9/10 to nie kupię konsoli

Opublikowano
Teraz, Whisker napisał:

Ja jestem w pracy a tutaj tylko poprzednia generacja :D więc z tej pozycji muszę pisać na CW, na XSX już się nagrałem i powtórzę! Dopóki nie wyjdzie killer 10/10 No dobra może 9/10 to nie kupię konsoli

Zazdroszcze, mi to brakuje czasu zeby ogarnac backlog ktory jest w gamepassie a co dopiero nowe gierki.

Opublikowano
10 minut temu, Whisker napisał:

Do PS5 nie jest dodawany śrubokręt TEORETYKU co innego do ELITE V2 :D

Ty naprawdę masz najebane w bani czepiając się śrubokręta w zestawie do pada, którego każdy może konfigurować wedle własnego uznania..

090d3bbc-xbox-elite-series-2-la-meilleur

A to, że trzeba konsolę skręcać, żeby stała, to już jest git? Bo nie wiem, na leżąco też trzeba tą podstawkę przykręcać? To jest zbyt komiczne i żałosne, jak również leżąco trzeba ją skręcać :yao:

Opublikowano
2 minutes ago, Shago said:

nie wiem, na leżąco też trzeba tą podstawkę przykręcać? To jest zbyt komiczne i żałosne, jak również leżąco trzeba ją skręcać :yao:

Na leżąco podstawkę się wklikuje, ale mega słabo się trzyma i łatwo odpada przy przenoszeniu konsoli. Konsola zdecydowanie zrobiona do stania w pionie. Prawie tak paskudne, jak wielki biały kutas na półce. Podświetlany dodam.

Opublikowano
11 minut temu, Shago napisał:

Ty naprawdę masz najebane w bani czepiając się śrubokręta w zestawie do pada, którego każdy może konfigurować wedle własnego uznania..

A to, że trzeba konsolę skręcać, żeby stała, to już jest git? Bo nie wiem, na leżąco też trzeba tą podstawkę przykręcać? To jest zbyt komiczne i żałosne, jak również leżąco trzeba ją skręcać :yao:

To tylko Whisker i jego "fakty i argumenty", a jedynym faktem jest niekończąca się lista zaburzeń na jego karcie pacjenta w Choroszczy.

Opublikowano
45 minutes ago, Whisker said:

Czyli po dzisiejszych bombach podsumujmy raz jeszcze i zaktualizujmy listę XSX

- gorsza jakość filmów BR

- ten sam pad (zero innowacji) - baterie i klikając przyciski jak w padach z lat 90

- Dash w 2k

- brak nowych next genowych gier od premiery

- gry w większości w gorszej jakości lub ze spadającymi klatkami, tudzież w przypadku Control wywalanie do systemu

- rozłączanie pada podczas grania

- brak VR

- 3-krotnie mniejsza sprzedaż Worldwide

- ciagle zapowiedzi i oczekiwanie fanów Marek takich jak HALO

- 3 miesiące od premiery i braki w dobrych i pożądanych przez konkurencje grach

Nie zapominajmy o popku w gorszej jakości na XSX.

Opublikowano

Wrzucam zupełnie anonimowo bez podawania do kogo to jest skierowane. Chcę tylko pomóc bez generowania negatywnych uczuć.

Choroba alkoholowa – objawy w sferze emocjonalnej

Osobom uzależnionym i nadużywającym alkoholu często towarzyszą:

• wahania nastroju – od depresyjnego po nadmiernego pobudzenia, euforycznego,
  • stany lękowe,
  • dysforia, czyli drażliwość, złość),
  • zobojętnienie uczuciowe,
  • spłycenie uczuciowe,
  • chwiejność emocjonalna,
  • tendencje do gwałtownych reakcji emocjonalnych,
  • apatyczność, brak energii i motywacji do podejmowania wysiłku fizycznego,
  • anhedonia, czyli brak lub utrata zdolności odczuwania przyjemności.

Choroba alkoholowa – objawy psychiczne w sferze poznawczej

Objawy choroby alkoholowej obejmują także zmiany dotyczące sfery poznawczej, takie jak:

• zaburzenia pamięci i koncentracji uwagi,
  • trudności w abstrakcyjnym myśleniu,
  • zaburzenia spostrzegania (np. czasowe halucynacje, omamy wzrokowe, słuchowe, czuciowe)
  • ostry zespół abstynencyjny - który wymaga często detoksykacji

Alkoholizm - objawy obejmujące zmiany w myśleniu

Wraz z rozwojem uzależnienia następuje wzmożone działanie psychologicznych mechanizmów obronnych - mechanizmu iluzji i zaprzeczeń. Powoduje on, że wśród objawów alkoholizmu znajdziemy m.in.:

• zaprzeczanie oczywistym faktom,
  • minimalizowanie kwestii związanych z sięganiem po alkohol,
  • przerzucanie odpowiedzialności na innych za swoje picie,
  • racjonalizowanie i szukanie logicznych argumentów usprawiedliwiających picie,
  • wybiórcze postrzeganie i przyjmowanie do siebie sygnałów świadczących o nadużywaniu alkoholu,
  • unikanie myślenia o konsekwencjach picia i rozwoju alkoholizmu,
  • fantazjowanie i nieracjonalne postrzeganie rzeczywistości.
IMG_0148-2-e1568824760404.jpg
IMG_0128-1-2-e1568804982960.jpg

Choroba alkoholowa a zaburzenia psychiczne

Intensywne nadużywanie alkoholu może także spowodować występowanie takich zaburzeń psychicznych, jak:

• Zespół Otella (tzw. paranoja alkoholowa),
  • Zespół Korsakowa (charakteryzujący się trwałym uszkodzeniem pamięci świeżej),
  • Zespół otępienny (wynikający z uszkodzeń i zaburzeń funkcjonowania całego układu nerwowego, w tym zaniku struktur mózgowych)
Jeżeli zauważyłeś niepokojące zmiany w jednej ze sfer skontaktuj się z naszym ośrodkiem terapii uzależnień.

Opublikowano

https://www.ppe.pl/news/154343/dualsense-z-kolejnymi-problemami-posiadacze-ps5-skarza-sie-na-dryfowanie-analogow.html?t=c55b7b8341aa0c69d95a57a7d4e6843b#c_last

Cytat

Część użytkowników zgłasza niepoprawne działanie spustów w kontrolerach DualSense. Niestety pojawia się kolejny kłopot.

BlandSatisfiedAlabamamapturtle-size_rest

a u Maniaka jak CEWKI napierdalają  w śmieciarce 4.5 bez gier

Opublikowano
43 minuty temu, Shago napisał:

Samozaoranie część 25.

No widzisz i taka jest różnica, aby poczuć namiastkę tego co oferuje Dual Sense musisz do każdej gry dokręcać / odkręcać śrubki w analogach czy bumperach. Dual Sense robi to za Ciebie i reaguje w milisekundach dostosowując się do aktualnie wyświetlanej akcji w grze. Real Time Gamę Changer. Nikt mi nie powie że kręcenie pod każda grę indywidualnie pada jest lepsze niż to co robi w danej chwili Dual Sense za nas oferując znacznie lepsze rozwiązania. Zresztą MS już planuje Elite V3 właśnie z niektórymi funkcjami DS.

Opublikowano
9 minut temu, Soul napisał:

Zabawa w Yetiego.

12.jpg

Ale w tej fotce chodzi o to ze XsX nie jest w stanie oddzielić źródeł światła i poswiat od cieni tym samym robiąc jedno wielkie mleko w miejscu gdzie powinien być kontrast? I o to ze Sonka jak widać sobie świetnie z tym radzi wyostrzając plany przed źródłem światła jak przystało na dobry hdr? 

Dzieki soul, wiedziałem ze klapem nie przestałeś nigdy być. Dobry z ciebie kret u zielonych. 

Opublikowano
2 minuty temu, LiŚciu napisał:

XsX nie jest w stanie oddzielić źródeł światła i poswiat od cieni tym samym robiąc jedno wielkie mleko w miejscu gdzie powinien być kontrast

Tak, z pewnością o to chodzi :facepalm: Mleko to wy macie we łbie

Opublikowano

@LiŚciu w tej fotce chodzi o to, że brakuje mgły, odbić w wodzie i cieniowania na murku w prawym dolnym  rogu na PS5, jeżeli uważasz to za przewagę to wiem, że jesteś byłeś i zdechniesz klapem. 

Edytowane przez Soul

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.