Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

@Paolo de Vesir X360 jak zaczęli promować mocniej Kinecta to też stracił impet. Gdyby nie to spokojnie zaoraliby Sonkę i pewnie poszłoby te 100 mln konsol. A tak wpakowali kupę kasy i roboczogodzin w technologię bez przyszłości. 

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 928,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
4 minuty temu, Ukukuki napisał:

X360 jak zaczęli promować mocniej Kinecta to też stracił impet. Gdyby nie to spokojnie zaoraliby Sonkę i pewnie poszłoby te 100 mln konsol. A tak wpakowali kupę kasy i roboczogodzin w technologię bez przyszłości. 

Nie jestem fanem Kinecta i uważam że jego sukces wykopał mogiłę pod Xboxa One w 2013, ale prawda jest inna, Xbox 360 w 2010 tracił impet i dopiero premiera Kinecta na nowo dała mu kopa i rozpęd  Xboxowi 360

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał:

Nie jestem fanem Kinecta i uważam że jego sukces wykopał mogiłę pod Xboxa One w 2013, ale prawda jest inna, Xbox 360 w 2010 tracił impet i dopiero premiera Kinecta na nowo dała mu kopa i rozpęd  Xboxowi 360

Tracił impet bo Sony dodawało gazu a ci zamiast podnieś rękawicę zaczeli konkurować z Wii o niedzielnych graczy. 

Opublikowano

Nawet jeśli w 2010 zaczęło się X360 gorzej powodzić to i tak mieliśmy 5 lat wyśmienitego wsparcia, znacznie lepszego niż XOne i w dodatku lepszego niż to co zapowiada się na XSX. Dlatego yebać r00chać i nie dawać im zarabiać, ktoś musi wziąć te ekipy za wsiarz i ich zagonić do roboty.

Opublikowano

Jak na razie to pod względem gierek XSX zasługuje na solidne xD/10 i żaden teologiczno-konsolowy wywód tego nie zmieni. Dawać kurwa coś nowego, ileż można czekać i "mieć realistyczne oczekiwania" :/ Sony przynajmniej coś zapowiada i coś widać na horyzoncie + do tego obietnica jak co generacji, dobrych gierek w ciągu życia konsoli. U MS dobrobyt ze studiami przekłada się na "please be excited" jak na razie, a ja mam w pompce bycie eksajted jak po Medium nie ma nowości. Na razie jest tak:

- XSX - wspaniała konsola, technologiczny rozpierdol, ale softu brak

- PS5 - gierki się smażą, już nawet są, choć sprzęt tragedia od chinola z bazaru

No tak średnio bym powiedział, tak średnio. A, i reklamówki z maila od korpo, czyli posty ASX, średnio mnie rozgrzewają. Spencer, mordo, wiem, że to czytasz - weź tam podziałaj coś w końcu.

Opublikowano

Fable, Avowed, Perfect Dark, Hellbalse 2, Halo Inf, Forza też się smażą  :)

Opublikowano

Świetnie, ale znudziło mi się oglądanie reveal teaserów bez grama gameplayu.

Opublikowano
1 minutę temu, Bzduras napisał:

Świetnie, ale znudziło mi się oglądanie reveal teaserów bez grama gameplayu.

no po tym pokazie next-genowego Halo Infinite to się w sumie nie dziwię, że nie chcą pokazywać gier

no i całe to gadanie o lepszym sprzęcie też na razie wkładam między bajki, bo realnie (jak pokazuje DF) gier na XSX często klatkują, mają jakiś dziwny stuttering albo gdzieś są przycięte w roślinności czy czymś innym

Gdzie jest ku,rwa jakaś next-genowa gra od MS-u która pokaże standardy jak za czasów pierwszych gearsów? Taka którą odpalę i będzie miał tak przed TV:

Neil Degrasse Tyson Cosmos GIF by Vulture.com - Find & Share on GIPHY

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Gdzie jest ku,rwa jakaś next-genowa gra od MS-u która pokaże standardy jak za czasów pierwszych gearsów?

No wiele osób myśli w ten sposób że wielki budżet, setki pracujących osób i dużo literek A, przekłada od razu na lepszy tytuł. Ale to nie zawsze idzie ze sobą w parze, ostatni przykład Cruciable - czy jak tam się nazywała gra Amaoznu - budżet 120 milionów, AAA i spektakularna klapa.

KUPIŁ KONSOLĘ I MYŚLAŁ, ŻE POGRA W NOWE GRY? JEDNAK JA WOLĘ MIEĆ REALISTYCZNE OCZEKIWANIA NIŻ SIĘ ZAWIEŚĆ CZEKAJĄC NA NIE WIADOMO JAKIE CUDA

Opublikowano

W ogóle fajny fortel: użyć nieznanego nikomu, nieopierzonego developera jako dowód na to, że duży budżet nie gwarantuje dobrej gry. XDDDDD Chociaż ja tam kolegę o którym mowa rozumiem, o pracodawcy nie wypada negatywnie w sieci. Zwłaszcza takiego który łatwo Cię może namierzyć.

Opublikowano

8 minut temu, Bzduras napisał:

KUPIŁ KONSOLĘ I MYŚLAŁ, ŻE POGRA W NOWE GRY? JEDNAK JA WOLĘ MIEĆ REALISTYCZNE OCZEKIWANIA NIŻ SIĘ ZAWIEŚĆ CZEKAJĄC NA NIE WIADOMO JAKIE CUDA

4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

W ogóle fajny fortel: użyć nieznanego nikomu, nieopierzonego developera jako dowód na to, że duży budżet nie gwarantuje dobrej gry. XDDDDD Chociaż ja tam kolegę o którym mowa rozumiem, o pracodawcy nie wypada negatywnie w sieci. Zwłaszcza takiego który łatwo Cię może namierzyć.

2671e0601faf3b43874e061ff665e3e2.png

Opublikowano

Spodziewałem się raczej posta w stylu "to dobrze, że nie ma gierek, a tu jest korpogadka i pranie mózgu mające to uzasadnić" - przyznam, że czuję się zaskoczony  :notbad:

Opublikowano

Dobra, jeszcze mają czas by się rozkręcić, a jak będzie kolejna gra na żółto na meta? Wystarczy nie mieć oczekiwań (w końcu jak można jakiekolwiek mieć?) aby się pozytywnie zaskoczyć. :) 

TY NO SORY, ŻE OCZEKIWAŁEŚ OD DOŚWIADCZENEGO DEVELOPERA NAJBOGATSZEGO WYDAWCY 1ST PARTY ŻE DOSTARCZY WYSOKOBUDŻETOWEGO HITU, ALE CZY ICH DOŚWIADCZENIE ALBO BUDŻET MOGŁY W OGÓLE NA TO WSKAZYWAĆ?

zastanów się taknieok?

Opublikowano
2 minuty temu, Bzduras napisał:

Spodziewałem się raczej posta w stylu "to dobrze, że nie ma gierek, a tu jest korpogadka i pranie mózgu mające to uzasadnić" - przyznam, że czuję się zaskoczony  :notbad:

wiele razy pisałem że sytuacja z nowymi grami na XSX jest bardzo słaba żeby nie powiedzieć chuyowa, proszę nie wkładać mi w usta rzeczy których nie pisałem

a Wezyr dalej lata z cieczką bo znowu sobie coś wkręcił, a ja chyba niepotrzebnie uświadomiłem go że Ninja Theory nie robi gry AAA, a w pod koniec marca nie będzie żadnej imprezy z nowymi zapowiedziami, mogłem mu pozwolić żyć w błednym przekonaniu

Opublikowano

No niestety fakty są takie, że MS to wszystko za wolno robi, powinien w między czasie zadbać o dobry soft od deweloperów nie zależnych, które mają premierę soon aby coś zapchać przez ten czas, ja wiem, że jakieś tam time exy mają ale z tego co widzę to okienko wydawnicze mają podobno to gier od MS Studios xD

Opublikowano

Rozłam w obozie X-śmiecia? Nie, żebym był zdziwiony. Już nawet najbardziej zatwardziałe jednostki nie są w stanie żyć z członkiem Pasibrzucha w odbycie.

Opublikowano

Nadal lepiej siedzieć na Xboxie niż w jednym community z klapami, nie ciesz się przedwcześnie.

Opublikowano
10 minut temu, ASX napisał:

a Wezyr dalej lata z cieczką bo znowu sobie coś wkręcił, a ja chyba niepotrzebnie uświadomiłem go że Ninja Theory nie robi gry AAA, a w pod koniec marca nie będzie żadnej imprezy z nowymi zapowiedziami, mogłem mu pozwolić żyć w błednym przekonaniu

No nie wiem czemu mogłem liczyć na cokolwiek ze strony Microsoftu, jest dobrze jak jest. Niech dalej klepią AA, GAAS-y i żółto na meta (nie mogą zawieść oczekiwań kiedy nie masz żadnych), a Phil niech dalej wychodzi na scenę i mówi "we are super proud bla bla bla" pokazując ośmieszający ich gameplay z Halo Infinite.

IMO niepotrzebnie ktoś nastawiał się, że najważniejsza gra w dorobku Xboxa, kosztująca wg. plotek pół miliarda dolarów i będąca w produkcji od 5 lat będzie wyglądać... nie wiem... dobrze albo wyróżniać się na tle konkurencji? Wystarczyło nie mieć oczekiwań, co nie? :) Całe szczęście już zapowiadają, że niedługo dostaniemy nowe gry z FPS boost i być może kolejne 5-cio letnie gry będą działały w 900/60. :banderas:

Opublikowano

Mnie ciekawi czego oczekujecie od xboxa. Porządnej gry AAA na którą trzeba poświęcić 4 lub 5 lat czy jakiś pierdów skleconych do 2 lat.

Opublikowano

Ja oczekuje po prostu dobrych, zapadających w pamięć gier. Serio wisi mi to czy ile literek A ma gierka, czy powstała 2 lata czy całą dekadę,, czy to singiel czy mutli,  nowe czy powracające IP. Dobra gra to po prostu dobra gra,

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał:

Ja oczekuje po prostu dobrych, zapadających w pamięć gier. Serio wisi mi to czy ile literek A ma gierka, czy powstała 2 lata czy całą dekadę,, czy to singiel czy mutli,  nowe czy powracające IP. Dobra gra to po prostu dobra gra,

Lepiej się tego napisać nie dało, logiczne też, że nie od każdej grze oczekuje się hitu nie każdy z tych developerów jest kink  kongiem w branży będą mniejsze i większe gry, grunt aby było dobrymi grami ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.