Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Tlou2 jest ładne to nie ulega dyskusji ale to ze odstaje technologicznie od Gyrosow 5 to raczej nie podlega dyskusji, no chyba ze faktycznie wyjdzie Multi do TLOU 2 z jakimś graficznym updatem pod PS5.

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 942,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
6 godzin temu, Whisker napisał:

Tlou2 miażdży wszystko detalami, otwarte przestrzenie to mistrzostwo świata, lasy, drzewa, oświetlenie, cienie - klasa

Gearsy są kilka lat w tył z technologią

ADA581B7-20C8-4E8C-A0A4-7AD05179A2E6.jpeg

CBA7A230-2576-4309-8088-7F057AA842C6.jpeg

57262948-2AE9-4878-B556-115BF5D4ADEE.jpeg

Tą miejscówke na pierwszym screenie pamiętam, to korytarzyk którym jedzie się do "następnego levelu". Nie da sie tu kompletnie nic zrobić. Można tylko jechać tym kucem i podziwiać tło. Takie odcinki wyglądają dobrze. Ale etapy które tylko są większe od pudełka od zapałek już takiego wrażenia nie robią. W każdym razie nie ma tu nic takiego czego lata temu ludzie nie widzieliby w Order1886 albo Uncharted. 

Opublikowano

Znalezienie słabo wyglądających momentów w Tlou 2 - no trzeba się namęczyć, podczas gdy w Gears 5 to całe akty. 

Na youtubie ogrom filmików pokroju „insane details in Tlou 2”. Takich filmikow z Gears 5 nie ma, bo nie ma czego nagrywac. Gearsy wygrywaja rozdzielczoscia ot co.

Opublikowano
30 minut temu, Lukas_AT napisał:

Na youtubie ogrom filmików pokroju „insane details in Tlou 2”. Takich filmikow z Gears 5 nie ma, bo nie ma czego nagrywac. Gearsy wygrywaja rozdzielczoscia ot co.

zabawne jak pominąłeś dwa razy wyższy framerate, ale wyróżniłeś filmiki na youtube xD 

Opublikowano

Pod względem ilości Insane details to i tak chyba każdą gre na łopatki rozkłada RDR2. A do TLOU2 faktycznie przydałby sie patch 60fps, bo granie w takie gry w 30 to tak średnio przyjemne. 

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano
23 minutes ago, PIOTR8642 said:

Pod względem ilości Insane details to i tak chyba każdą gre na łopatki rozkłada RDR2. A do TLOU2 faktycznie przydałby sie patch 60fps, bo granie w takie gry w 30 to tak średnio przyjemne. 

Mordo, Cinematic experience powinno się ogrywać w 24 klatkach, dokładnie tyle mają filmy kinowe. 30 klatek to aż nadto. 

Opublikowano

Porównywanie TLOU2 do Gearów 5 i że niby to pierwsze gorsze graficznie :rofl::rofl::rofl::rofl: Oj Boty Boty:reggie:

Opublikowano

No to już niesmaczne się robi. TLOU 2 razem z RDR2 odstawili konkurencję o długość generacji, a tu Gears5 chcą porównywać XD Pierwsze co jak odpaliłem na premierę Gears 5 na OLedzie , to pytania nad czym się co niektórzy spuszczali? Przecież to średniak graficzny. 4k i 60 fps robi tej grze krzywdę co najwyżej, bo wypukla słabe tekstury itp.

Opublikowano

No możliwe, ja grałem w RDR2 na PS4 FAT. Tutaj mówię o przypadku Last of Us 2 i wszystkiego co widziałem na Xbox Series X - w Gears 5 też grałem. Gearsy wyglądają bardzo dobrze i ruszają się świetnie ale brakuje efektu "wow".

Opublikowano

Tylko, ze tu nikt nie twierdzi, ze RDR 2 nie jest najładniejsza gra. Biorąc jeszcze pod uwagę skale, rozmiar odwiedzanych lokacji itd to tym bardziej. Ale TLOU 2 jest zaraz za, a Gearsy 5 to troszkę inna polka, jak dla mnie to nawet niższa niż momentami FF7 remake.

Opublikowano
2 godziny temu, ASX napisał:

zabawne jak pominąłeś dwa razy wyższy framerate, ale wyróżniłeś filmiki na youtube xD 

Na bazowym modelu Xboksa jest 30fps. Gdyby była to gra wyznaczająca jakies standardy graficzne to na X tez by bylo 30fps, bo Jaguar by nie dal rady. Albo to, albo to. A i tak okupione jest to spadkami do 1584p

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano
Teraz, Lukas_AT napisał:

Na bazowym modelu Xboksa jest 30fps. Gdyby była to gra wyznaczająca jakies standardy graficzne to na X tez by bylo 30fps, bo Jaguar by nie dal rady. Albo to, albo to. A i tak okupione jest to spadkami do 1584p, 1728p.

od kiedy oceniasz jakoś oprawy graficznej danego tytułu po najgorszej możliwej wersji? 

zabawna ta dyskusja xd 

Opublikowano
7 minutes ago, ASX said:

od kiedy oceniasz jakoś oprawy graficznej danego tytułu po najgorszej możliwej wersji? 

zabawna ta dyskusja xd 

Ja oceniam Gears 5 W NAJLEPSZEJ MOŻLIWEJ WERSJI (XSX) do TLOUT 2 w NAJGORSZEJ MOŻLIWEJ WERSJI (PS4 FAT) a i tak ten drugi prezentuje się bardziej imponująco.

Opublikowano
12 minut temu, ASX napisał:

zabawna ta dyskusja xd 

Porównuje dwa tytuly na tej samej generacji sprzętu. Mógłbym tu analizowac Gears 5 w 8k z modami z PC, ale no jaki to ma sens.

Opublikowano
9 godzin temu, Whisker napisał:

ADA581B7-20C8-4E8C-A0A4-7AD05179A2E6.jpeg

kowboj Artur lepszy tutaj jakaś podrabianka i to w dodatku korytarzyk a i tak grafa lasu gorsza 

Opublikowano

Gearsy są opór nierówne, bo twórcy poszli w otwarty świat jednocześnie mierząc w 60 klatek przy „4K” na konsoli. Ambitnie? Jak najbardziej, ale i tak ostatecznie najlepiej wyglądają zamknięte lokacje.

IMO jeśli chcieć zobaczyć na co stać Xboxa i the Coallition to trzeba odpalić Hivebusters.

Opublikowano

Jak wróci mój XSX z serwisu to sprawdzę Hivebusters.

Co do klatkarza, to nie jest argument. Jeśli tak to Dirt 5 w 120FPS > Forza Horizon 4 w 60 klatkach. Z czym do ludzi?

Piszę o walorach estetycznych.

Opublikowano

W Gearsach 5 jest ten sam 'problem' co w God of War (2018). Główne, fabularne miejscówki wyglądają bardzo dobrze ale już niektóre lokacje dodatkowe gdzie się zbiera jakieś upgrade'y, bronie itp. mogą wyglądać średnio.

Opublikowano

Z tym klatkarzem się nie zgodzę, bo rozbija się to o preferencje.

TLOU2 ciśnie max z konsoli bo leci w 1440p/30, a Gearsy praktycznie 2x więcej na każdej z nich. Idąc tym tropem twórcy powinni iść na nowej generacji w 1080p/24, bo wtedy można więcej wycisnąć z grafiki.

Wole płynna ładna grę niż obłędną, ale w 30 klatkach. Płynność znacząco poprawia mój komfort gry.

Opublikowano

W takim razie The Medium gówno obesrane bo ex na nową generację a chodzi w 30 klatkach i też wygląda gorzej niż TLOU2.

Tak wiem, płynne przejścia między światami - tylko, że takich momentów jest kilka przez całą grę.

Opublikowano

No ale medium to indyk, mała niezależna gra zrobiona przez niezależne studio, nikt chyba nie oczekiwał od tego tytułu graficznych wodotrysków

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.