Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
Teraz, Daddy napisał:

schaboszczak jak się gotuje, pewnie już pokój rozjebany i figurki z ratcheta porozrzucane, słaba psycha zjeba słabej konsoli bez gier  :) 

EwstbnYUcAAQ75_?format=png&name=900x900

:kaz:

2025 is coming?

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 942,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
4 minuty temu, PIOTR8642 napisał:

Czyli wychodzi na to że Rockstar potrafi zrobić open worlda RDR2 na XOX z lepszą grafiką niż ND robi korytarzówke TLOU2 na PS4Pro?

Rockstar to inna liga jeśli chodzi o gry. Nawet studia Sony wymiękają przy tym co oni odpierdalają i to w grach multiplatformowych. 

Opublikowano
12 minut temu, suteq napisał:

Rockstar to inna liga jeśli chodzi o gry. Nawet studia Sony wymiękają przy tym co oni odpierdalają i to w grach multiplatformowych. 

Szkoda, że grę przeszło może 30% graczy bo zajebali ten tytuł mozolnymi animacjami i godzinami jazdy bez celu, jedynka to wciąż dla mnie jeden z najwybitniejszych tytułów w historii

Edytowane przez izon

Opublikowano

żaden, typowe pierdolenie klapa jak nie ma argumentów i zmienia temat  :problem:

Opublikowano
14 minut temu, Daddy napisał:

żaden, typowe pierdolenie klapa jak nie ma argumentów i zmienia temat  :problem:

Argumentów na co? Ze rdr2 jest zajebiscie graficznie gra, największym kozakiem poprzedniej generacji pod tym wzgledem? Przyznaje wiec

nie pierdol, natomiast wrzucanie przez Ciebie wybranych, niekorzystnych screenow żeby tylko udowodnić swoją tezę, ktora wszyscy maja głęboko w dupie jest po prostu słabe. Napierdalaj te screeny przez kolejne 20 stron i tak zrobiłeś z tego tematu szambo, wiec gorzej nie będzie.

Edytowane przez izon

Opublikowano

''niekorzystne screeny''  słychać wycie? Znakomicie:kaz:

Opublikowano
Teraz, Daddy napisał:

''niekorzystne screeny''  słychać wycie? Znakomicie:kaz:

Raczej pusty śmiech pogardy :)

Opublikowano

Te dobieranie screenow jest fajne. 

Gearsy chuj gorzej niż uncharted 3 z ps3.

Gears_5_Review_Image_02_1280_720.jpg

d9zhyd0-01a31385-b795-4c75-9687-85d4b5979e95.jpg

Edytowane przez Jakim

Opublikowano

U3 z PS3 lepsze graficznie niż Demons Souls z PS5. A jak.:banana-santa:

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano
2 godziny temu, schabek napisał:

u4 sprzed 6 lat

No a wyszło od tamtego czasu coś pod multika czy tylko jechanie na Fifie i Codziku? 

Opublikowano
4 godziny temu, suteq napisał:

Kurwa, wszyscy wiemy że TLOU 2 jest niewypałem ale żeby pisać że Gearsy 5 ładniejsze to trzeba mieć nieźle na bani. xD Przecież trzeci akt w tej grze to wygląda jak z X360. 

No, szczególnie hangar rakietowy w 3 akcie wygląda jak X360 :reggie:

Opublikowano
7 godzin temu, Paolo de Vesir napisał:

To jest to słynne TLOU2? Najpiękniejsza gra tej generacji? Ja jebię...

Ależ ironia bez polotu Paolo - TLOU2 celuje w indirect lightning i stylizowany realizm i wykonuje to zadanie perfekcyjnie.

W przeciwieństwie do poprzedniczki gdzie gra wyglądała miejscami nieco komiksowo.

Edytowane przez aph

Opublikowano

Ja tylko wspomnę że Tlou2 za jakość grafiki i technicznie wygrał wszystkie możliwe nagrody ;) wiec choćbym wkleił 100 zdjęć tego nic nie zmieni

Opublikowano
5 godzin temu, aph napisał:

Ależ ironia bez polotu Paolo - TLOU2 celuje w indirect lightning i stylizowany realizm i wykonuje to zadanie perfekcyjnie.

Tylko wciąż się nie o to rozbija. Ktoś w temacie ubzdurał sobie, że całe TLOU2 wygląda jak na cutscenkach, a całe Gearsy 5 - jak trzeci akt w otwartym świecie i jeszcze próbuje wmówić, że na PS4 gra wygląda lepiej niż na XSX. Niesamowita odklejka.

Opublikowano
24 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Tylko wciąż się nie o to rozbija. Ktoś w temacie ubzdurał sobie, że całe TLOU2 wygląda jak na cutscenkach, a całe Gearsy 5 - jak trzeci akt w otwartym świecie i jeszcze próbuje wmówić, że na PS4 gra wygląda lepiej niż na XSX. Niesamowita odklejka.

No mam w domu obie konsole i grałem w obie gry więc to jet moja opinia i takie mam odczucia co do grafiki w obu grach. Faktycznie, otwarte przestrzenie w TLOU2 trochę zaczynają ssać ale overall wrażenia estetyczne są tutaj lepsze niż w Gears 5 na moim XSX. Gdybym ogrywał to na PS4 Pro albo PS5 to byłoby jeszcze lepiej.

Edytowane przez Czoperrr

Opublikowano

Nie no tlou2 to trzeba przyznać że na ps4fat wyglądało bardzo ładnie. No ale to tyle z plusów tej sraki :)

Opublikowano
1 godzinę temu, Czoperrr napisał:

No mam w domu obie konsole i grałem w obie gry więc to jet moja opinia i takie mam odczucia co do grafiki w obu grach. Faktycznie, otwarte przestrzenie w TLOU2 trochę zaczynają ssać ale overall wrażenia estetyczne są tutaj lepsze niż w Gears 5 na moim XSX. Gdybym ogrywał to na PS4 Pro albo PS5 to byłoby jeszcze lepiej.

No ja też mam obie konsole w domu obie gry za sobą i mam nie co inne zdanie na ten temat, już nie wspomnę o cyfrach w jakich działa Last 2 a w jakich G5 było to już wymieniane parę razy 1440p w Twoim przypadku 1080p do 4K plus 30fps VS 60fps, jeżeli dla Ciebie 1080p>4K to pozdro 600.

CHYBA NIE MUSZĘ MÓWIĆ, że to 4K to nie tylko rozdzielczość ale wszystko co widzimy na obrazie (Jakość)

Jestem w stanie się zgodzić, że postacie i animacja last 2 są lepiej wykonane, ale otoczenie, tekstury i płynność to już rzecz mocno dyskusyjna a i akurat do modelu postaci w G5 też się nie ma do czego przyczepić, mają swój specyficzny "dizajn" ale wykonane są znakomicie.

Obie gry mają lepsze i gorsze momenty i takie są fakty, obie lepiej prezentują się w tych zamkniętych lokacjach.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

No wy tutaj znowu o technikaliach, ja o walorach estetycznych. Jakby TLOU2 chodziło w 4K to by miażdżyło tego robaka G5 na miazgę. No ale nie chodzi bo ogranicza go sprzęt.

Opublikowano
2 minuty temu, Soul napisał:

CHYBA NIE MUSZĘ MÓWIĆ, że to 4K to nie tylko rozdzielczość ale wszystko co widzimy na obrazie (Jakość)

No i jak tu dyskutować przy takich teoriach: A oświetlenie, efekty cząsteczkowe, tekstury, modele, level-design, szczegółowość: otoczenia, modeli, poziomów itd.

Oczywiście ilość pikseli na ekranie ma przełożenie na chociażby wspomnianą szczegółowość, ale 4K nie pomoże jeżeli całościowo estetyka gry nie stoi na wysokim poziomie..

Opublikowano

No ale te wszystkie efekty o których mówisz są też w gears i dzięki temu, że jest parę mln więcej pixeli prezentują się zwyczajnie lepiej i koniec kropka. 

Sam też pogrubiłeś słowo wszystko czyli wszystko to co wymieniłeś. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Prawda jest taka ze ludzkiemu mózgowi łatwiej zrozumiec ładna grafikę jeśli wyglada coś jak z życia codziennego a nie sci-fi, to co ludziom w TLOU2 podoba się to nie grafika a art style, przywiązanie do detali, jako grafika, i technicznie wiadomka ze lepiej wypadają Gyrosy.

Opublikowano

Już nie wspomnę, że skyboxy i oświetlenie jest dużo bardziej widowiskowe w Gears V. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.