Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Figurki kolekcjonerskie

Featured Replies

Opublikowano

Całkiem dobrej jakości figurki. Twarz będzie taka jak na renderingu. Natomiast broń to chińskie gumoleum, które po wyciągnięciu z blistra będzie pogięte w każdą stronę.

• Odpowiedzi 388
  • Wyświetleń 62 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dokładnie, zbieracze gołych lalek są fajni, normalne hobby. Obrazek niepowiązany

• Forum dla dużych dzieci grających w gry wideo, gdzie typy bawią się klockami Lego za dziesiątki tysięcy złotych, zbierają resoraki, czytają komiksy z superbohaterami i robią sobie na ciele tatuaże z p

• Żólwie się kilku osobom podobały, dziś dotarł ostatni to wrzucam.

Opublikowano

Z Lary pozostają statyczne figurki. TR z 2013 miał artykulacyjną w EK, ale też była mocno przeciętna. Swego czasu trochę ich na aukcjach było.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

IMG_5372.jpeg

IMG_5380.jpeg

Przyszedł stary Batman z Chin. Jest paskudny. Jest cudowny.

Edytowane przez tlas

Opublikowano

Przypadkowo, dosłownie... mega przypadkowo odnalazłem taki jak ten figurkogenny cosik... Ciekawe, coś a'la ,,What if... ?" z MCU, no bo Michelangelo jako mumia?! xD ohboy

https://www.dystryktzero.pl/figurka-universal-monsters-x-teenage-mutant-ninja-turtles-michelangelo-as-the-mummy-ultimate.html

20 godzin temu, tlas napisał(a):

IMG_5372.jpeg

IMG_5380.jpeg

Przyszedł stary Batman z Chin. Jest paskudny. Jest cudowny.

No i mega ,,figsa"... jak Mroczny Rycerz z komiksów Millera z lat 80-tych. :D Praktycznie kopiuj-wklejka! :D

Opublikowano

Bootlegowo. Ale Hatsune Miku śpiącej z kotkami nie mogłem się oprzeć...

MIKU Z KOTKAMI K***A !!

IMG_20260613_192730.jpg

Potraktowałem ją matowym top coatem i nawet nie widać, że to chińszczyzna. Pięknie leży pod monitorem. Za niecałe 30zł było warto.

Parę stron temu wrzucałem też bootlegi chibi postaci z FF7. Dokupiłem Clouda do tego. Każda figurka kosztowała 20-25zł i jest to ewidentny bootleg czegoś, co w oryginale kosztuje ponad 300zł (sic!).

Tu również pokusiłem się o top coat + drobne przemalowanie (nie umiem malować detali, niestety, bo mi się łapy telepią) i za tę cenę efekt również uważam jest bardzo fajny, jeśli ktoś nie ma nic przeciwko Chibi/Super Deformed.

IMG_20260714_174753.jpg

Cloud po wyjęciu z opakowania wyglądał paskudnie - najgorzej z całej trójki.

IMG_20260511_172340.jpg

Miecz też kolorystycznie nie pasował do Rebirth, więc całkiem go przemalowałem i poeksperymentowałem z lekkim weatheringiem (nie mam z tym doświadczenia, ale wyszło chyba spoko). Ogólnie top coat robi olbrzymią różnicę i każdego błyszczącego się jak psu jaja chinola polecam takowym potraktować.

IMG_20260714_174905.jpg

IMG_20260714_174923.jpg

IMG_20260714_174844.jpg

Bonusowo jeszcze się pokusiłem o gachapona z collaba Miku i Gundama. Zakładam, że i tak nikt nie załapie nawiązania, więc nie będę wyjaśniał.

IMG_20260507_184013.jpg

Opublikowano

U mnie z kolei Figma Geralt. Słabiutko.

8772A15A-03C6-40C4-86B0-E0C7DDF6FBB0.jpg

Detale są ok. Akcesoriów też jest sporo. Są dwa miecze doczepiane do pleców. 3 miecze luzem, przedramię rzucające igni, butelka, kusza, hak, karty, duży wybór dłoni. Jest też obowiązkowo stand. Największy zawód w tym względzie to brak dodatkowej twarzy (tą, którą jest można oddzielać od głowy).

To co jednak stanowi największy problem to artykulacja. Tułów słabo wygina się do przodu (rozwiązanie z marvel legends tylko gorsze), do tyłu niemal wcale. Nogi też mimo drop-downów ograniczone są przez kolczugę. Ramiona w łokciach i kolana kąt 90 stopni. Wtf! To chyba największa bolączka bo tej mikstury z butelki nie ma nawet jak użyć lol.

Ogólnie mega zawód. Choć przyznam, że z całym ekwipunkiem w hero pose wygląda bardzo ładnie ale gdybym chciał go tak ustawić to bym sobie zamówił gdzieś druk i sam bym go lepiej pomalował. Ja lubię mieć w gablotce ładnie wypozowane lalki (chyba, że się już nie mieszczą, wtedy hero pose).

Opublikowano

A tego od purearts 1/6 nadal nie ma, miał być Q4 25, potem Q1 26, teraz jest Q4 26.

Niestety artykulacja w figsach nigdy nie będzie jak u ludzi, nawet w 1/6.

Opublikowano

Zbyt atrakcyjnie to to nie wygląda...

obraz.png

Opublikowano
Hasbro Pulse
No image preview

The Legend of Zelda Heroes of Hyrule Link, The Legend of...

Link, the courageous hero of Hyrule, must gather the power of the Sages to aid him in his quest to defeat Ganondorf.

Tragedii nie ma zwłaszcza za tą cenę 33€. Gamoń jedynie 45€. Trzeba jednak wziąć pod uwagę, że plastik to prawdopodobnie najtańsze chińskie gumoleum. Mam trochę figurek z innych linii Hasbro i czasem po prostu ciężko to ustawić tak żeby stało. Prawdopodobnie też mało kto dostanie Linka z prostym mieczem bo ten plastik lubi się wyginać. Jest też mało akcesoriów ale gdybym był wielkim fanem Zeldy, brałbym bez zastanowienia.

Opublikowano

Może i nie ,,figurkowo odlotowo", ale zadowolonko z zakupów... powiedzmy że może być, XD. Także tego:

20260724_134247.jpg20260724_134303.jpg20260724_134623.jpg20260724_134330.jpg

Od lewej: zakręcony ,,Taz" jako Scooby xD (Funko - około 10cm), no i pasująca do mojej kolekcji z Uniwersum Conjuring (patrz kolejne fotki) ,,Valak" - demoniczna zakonnica z ,,The Nun" (do 16cm wys., niezłe wykonanie, świetna jakość jak na 78zł w promce na Media Expert). No i gitezik!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Lord Starkiller od Hasbro.

Figurka którą dostałem, a któa jest w trakcie przerobienia w kwestii tego tandetnego materiału przy nogach. Na razie tylko skróciłem, bo nie wiem jeszcze czy zostawić te druciki do pozycjonowania, czy zrobić luźne i postrzępione.

Sama figurka jest budżetowa i to widać, ale jest 6 rączek mieczy i każdy ma zdejmowane czerwone "ostrze". Tylko 4 łapki, po komplecie do mieczy i "użycia mocy".

20260807_190402.jpg