Skocz do zawartości

MANGA&ANIME - News

Featured Replies

Opublikowano

Solo Leveling - ajć... ależ to ,,pysznie dobre" anime! No ależ! xD... Soczysta ocena: 9/10 - ode mnie za dwa sezony tego turbo-dynamicznego dzieła, eksplozywnego i ekspresyjnego w kreacje tego, co daje nam animacja, częściowo zbyt ,,sungowa" fabuła... A'propos tego właśnie tytułu:

Tiaaa, kto by pomyślał, że...

jeden z producentów Solo Leveling, Atsushi Kaneko, rzekomo powiedział fanom coś takiego, bodaj podczas jakiegoś festiwalu Crunchyroll w Tokio, czy coś w ten deseń:

„(...) Wraz z odcinkiem 25... seria anime Solo Leveling dobiegnie końca, na razie. Czy ten koniec będzie tymczasowy, a może nie: szczerze mówiąc, nie wiem, co przyniesie przyszłość. Dzięki zachęcie i wsparciu wszystkich widzów, [anime] to może być kontynuowane... albo i nie. Osobiście naprawdę mam nadzieję, że seria zostanie ponownie realizowana”.

Czyli co, czekamy? Ile, 1 rok, 2? Re-watche? I kinówka tylko? I weź tu czekaj... LoooL

• Odpowiedzi 127
  • Wyświetleń 30,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akira bedzie w kinach w grudniu, ostatni raz widzialem z kilkanascie lat temu, chetnie zobacze na duzym ekranie

• Zapowiedzieli 4 sezon Golden Kamuy, robi jakieś inne studio, oby tego nie zyebali  

• Najlepsza chińska bajka świata dostała potwierdzony drugi sezon  

Opublikowano

del

Edytowane przez Josh

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Żałuje, ze nie ogarnąłem biletów na pyrkon

https://wydawnictwoopenbeta.pl/p/jak-stworzylem-tsubase-papier/

Historię Tsubasy i jego autora pragnie przypomnieć Wydawnictwo Open Beta. W zapowiedziach Open Beta pojawiła się nowa pozycja skierowana do fanów serialu. Trwa przedsprzedaż książki „Jak stworzyłem Tsubasę”.

Autorem jest Yōichi Takahashi. Książka to autobiografia twórcy Tsubasy. Yōichi opowiada, jak stworzył kultowego bohatera, ale nie tylko. Wspomina też rodzinny dom i pasję do baseballa, początki kariery mangaki i problemy z przebiciem się ze swoimi pomysłami, wreszcie debiut i ciężką pracę, która doprowadziła do podbicia serc fanów.

Yōichi Takahashi urodził się w dzielnicy Katsushika w Tokio. Zadebiutował w 1980 roku mangą Kapitan Tsubasa (wydawnictwo Shueisha). W 1983 roku seria została zaadaptowana na anime. Dzieło to miało ogromny wpływ nie tylko na popularyzację piłki nożnej w Japonii, ale również na jej rozwój i rozpowszechnienie na całym świecie. Ostatnia jak na razie seria mang o przygodach Tsubasy, Rising Sun The Final, zakończyła się w 2024 roku. Yōichi Takahashi jest również prezesem klubu Nankatsu SC.

Premiera książki zaplanowana jest na 17 czerwca. Ma liczyć 300 stron w miękkiej oprawie. Open Beta prosi o trzymanie kciuków – jest to ich pierwsze tłumaczenie książki z japońskiego. Odpowiada za nie Jakub Tepper. Jeżeli wszystko dobrze wyjdzie, możemy wkrótce spodziewać się kolejnych premier pozycji japońskich autorów. To ciekawa perspektywa, szczególnie, że japoński zna przecież o wiele mniej miłośników gier niż języki zachodnie.

Z ostatniej chwili: Open Beta informuje, że prapremiera książki odbędzie się już w dniach 13-15 czerwca podczas Festiwalu Pyrkon. Na Pyrkonie pojawi się osobiście autor książki, można więc będzie zdobyć jego autograf!

Przechwytywanie.JPGPrzechwytywanie2.JPG