Opublikowano 22 listopada 20231 r Zaraz odpalę taką samą grę na Oledowym decku i switchu i porównam ekrany.
Opublikowano 22 listopada 20231 r Powiem tak - deckowy delikatnie jaśniejszy, a tak to bardzo podobne. Jako że switchowy jest zajebisty, to jest to żadna ujma. Potwiedzilo się to, że przy 16:9 nie ma opcji że zobaczycie pasy na górze i dole. Zaraz odpalę BG3 i Tetris Effect z HDRem to pewnie oczy mi wypali.
Opublikowano 22 listopada 20231 r Ciekawe porównanie. Nie wiem co jest z tymi wyświetlaczami OLED ale w jednym miejscu SD jest wyraźniejszy a w drugim Switch. SD (dziwna poświata) Switch SD (logo CAPCOM jest tu wyraźniejsze) Switch No i jeszcze zauważyłem, że wersja SD chyba miała antyaliasing wyłączony bo straszne ząbkowanie wyszło w porównaniu do Switcha SD Switch
Opublikowano 22 listopada 20231 r Czy ty kurwa porównujesz ze zdjęcia xdddd? Deck ma lepszy ekran i się z tym pogódź.
Opublikowano 22 listopada 20231 r 2 minuty temu, tlas napisał: Czy ty kurwa porównujesz ze zdjęcia xdddd? Deck ma lepszy ekran i się z tym pogódź. To po co wrzuciłeś tu swoje zdjęcia skoro niczego nie oddają? Mogłeś napisać, że SD ma lepszy. A jednak wrzuciłeś po coś te screeny.
Opublikowano 22 listopada 20231 r 24 minuty temu, tlas napisał: Powiem tak - deckowy delikatnie jaśniejszy, a tak to bardzo podobne. Jako że switchowy jest zajebisty, to jest to żadna ujma. Potwiedzilo się to, że przy 16:9 nie ma opcji że zobaczycie pasy na górze i dole. Zaraz odpalę BG3 i Tetris Effect z HDRem to pewnie oczy mi wypali. Dawaj znać jak ten BG3 i Tetris i ogólnie, jak wrażenia z użytkowania + czy 90 Hz ekran sporo zmienia (bo, ze OLED sam w sobie dużo zmienia, to akurat nie ma wątpliwości).
Opublikowano 22 listopada 20231 r 2 minuty temu, Czoperrr napisał: To jest emulator switcha czy natywna wersja? Natywna 3 minuty temu, GearsUp napisał: No to akurat oczywiste, oba OLEDY. <facepalm> To sobie porównaj kretynie ekran Switcha OLED i Vity.
Opublikowano 22 listopada 20231 r 2 minuty temu, tlas napisał: Natywna To sobie porównaj kretynie ekran Switcha OLED i Vity. Widzę poważne tematy tu zachodzą.
Opublikowano 22 listopada 20231 r 2 minuty temu, tlas napisał: Natywna To sobie porównaj kretynie ekran Switcha OLED i Vity. te sprzęty jednak dzieli kilka epok nieprawdaż?
Opublikowano 22 listopada 20231 r 6 minut temu, MatekDM napisał: Dawaj znać jak ten BG3 i Tetris i ogólnie, jak wrażenia z użytkowania + czy 90 Hz ekran sporo zmienia (bo, ze OLED sam w sobie dużo zmienia, to akurat nie ma wątpliwości). HDR w tetrisie na ten moment nie wyświetla się jako opcja także może spatchuja xD pc gaming xD Edytowane 22 listopada 20231 r przez tlas
Opublikowano 22 listopada 20231 r 2 minutes ago, GearsUp said: te sprzęty jednak dzieli kilka epok nieprawdaż? Nie, tylko 4 lata
Opublikowano 22 listopada 20231 r Widzisz nawet Sony potrafiło dekadę wcześniej wypuścić konsolę z OLEDem niż Nintendo
Opublikowano 22 listopada 20231 r Nie mogę się doczekać aż SD trafi do mnie i sam będę wklejał takie porównania
Opublikowano 22 listopada 20231 r Kurde, ale co tu porównywać xD Kosztuje to gówienko niecałe 3 000, czyli tyle co gpu ze średniej półki. Jak komuś zależy na wydajności, ładnych kolorach i pięknym obrazie to kupuje monitor 4k i pc za 12 000. To nie jest jakiś luksusowy sprzęt dla hardkorowych graczy, tylko pierdółka do indyków. Fajnie, że wsadzili tu OLEDa i całkiem wydajne bebechy, ale jakieś głębsze porównywania to się tu chyba mijają trochę z celem.
Opublikowano 22 listopada 20231 r 1 minutę temu, rafanus2 napisał: Kurde, ale co tu porównywać xD Kosztuje to gówienko niecałe 3 000, czyli tyle co gpu ze średniej półki. Jak komuś zależy na wydajności, ładnych kolorach i pięknym obrazie to kupuje monitor 4k i pc za 12 000. To nie jest jakiś luksusowy sprzęt dla hardkorowych graczy, tylko pierdółka do indyków. Fajnie, że wsadzili tu OLEDa i całkiem wydajne bebechy, ale jakieś głębsze porównywania to się tu chyba mijają trochę z celem. Zgadzam się ale niektórzy z tego OLEDA robią jakiegoś mesjasza więc pora ich sprowadzić na ziemię.
Opublikowano 22 listopada 20231 r 5 minutes ago, rafanus2 said: Kurde, ale co tu porównywać xD Kosztuje to gówienko niecałe 3 000, czyli tyle co gpu ze średniej półki. Jak komuś zależy na wydajności, ładnych kolorach i pięknym obrazie to kupuje monitor 4k i pc za 12 000. To nie jest jakiś luksusowy sprzęt dla hardkorowych graczy, tylko pierdółka do indyków. Fajnie, że wsadzili tu OLEDa i całkiem wydajne bebechy, ale jakieś głębsze porównywania to się tu chyba mijają trochę z celem. Wciąż mocniejszy niż tablet Nintendo z 2015 roku za 1600 zł.
Opublikowano 22 listopada 20231 r Spokojnie, jako posiadacz wszystkich konsol przenośnych jakie kiedykolwiek miały ekran OLED oraz poprzedniego decka ogrywanego od premiery będą rzetelne i obiektywne porównania Panowie
Opublikowano 22 listopada 20231 r Niby jest pierdółka ale są osoby co grają na tym w nowe duże tytuły i jakoś sobie z tym ten sprzęt radzi.
Opublikowano 22 listopada 20231 r 1 minutę temu, Czoperrr napisał: Wciąż mocniejszy niż tablet Nintendo z 2015 roku za 1600 zł. 1 minutę temu, messer88 napisał: Niby jest pierdółka ale są osoby co grają na tym w nowe duże tytuły i jakoś sobie z tym ten sprzęt radzi. Ja wcale nie mówię, że nie (sam mam zamiar pograć w Days Gone czy Eldena). Nawiązywałem do porównania na górze, że ekran gdzieś jest ciemniejszy/jaśniejszy, coś jest rozmazane itd., to jest za tani sprzęt, żeby wymagać od niego jakiejś niesamowitej "dokładności".
Opublikowano 22 listopada 20231 r Nie porównujcie proszę OLEDA Decka do Vity, Vita jest nieśmiertelna. Ten ekran był zrobiony przez kosmitów z Sony Center.