Opublikowano 5 maja5 maj @drozdu7 Emulować będą jak najbardziej. Zabawy z lekka jest z ustawieniami ale bangla Ale wydaje mi się że 6 cali to takie minimum jak chcesz dwa ekrany mieć wyświetlane foto z mojej konsoli.Oczywiście drugi ekran możesz ukrywać i wtedy nasz pełny ekran z grą, albo możesz się przełączać w razie potrzeby
Opublikowano 10 maja10 maj Wczoraj premierę miał port Twiilight Princess na pc/android/ios.Wystarczy zainstalować apkę, wybrać obraz gry z dysku i można grać w 1080p/120fps na Thorze. Dostępne jest też multum opcji poprawiających gameplay.GitHubGitHub - TwilitRealm/dusk: Dusk brings a classic adventur...Dusk brings a classic adventure to PC and mobile platforms with a variety of fixes and improvements. - TwilitRealm/dusk Edytowane 10 maja10 maj przez tlas
Opublikowano środa o 19:044 dni Pany, jest jakaś sensowna "konsolka" plug&play? Coś na czym da się odpalić gry od C64, Amigę do psx'a? Coś co nie będzie dużo kosztowało, a da się przyzwoicie pyknąć na dwie osoby. Normalnie to używam Vity, ale chciałem z córką pograć w jakieś retro.
Opublikowano czwartek o 14:343 dni @triboy W sumie na każdym najsłabszym anbernicu pograsz w/w gry (prócz Amigi CD32). Ale czy to ma być konsola podpięta pod TV, czy gracie sobie przekazując konsolę z ręki do ręki. Jeśli możesz bardziej nakreślić wzorce, być może pomożemy Ci Jaki masz budżet ?czy konsola ma być podpięta pod TVczy chcesz obsługę dwóch i więcej padów (BT)jaki system preferujesz - Linux czy Android
Opublikowano czwartek o 15:073 dni Myślałem o tych badziewiach wpinanych do tv. Sam się tym nie interesowałem (retro na Vicie), ale żona widziała gdzieś na necie takie niby konsolki i pomyślała, że może córce by pokazać jakieś starocie. Wiesz, w co grał kiedyś tata Cena nie jest jakimś tam problemem, ale wywalać tysiaka na coś, czego nie będę używał zbyt często, to tak średnio.
Opublikowano czwartek o 15:123 dni No to ANBERNIC RG 40XXV masz:wyjście TVmożesz sparować kontrolery po BT (praktycznie wszystkie)masz Linuxa po wyjęciu z pudełka + możliwość wgrania BATOCERyemuluje wszystko co chciałeś + PSPKoszt to ~ 320 do 400 zł
Opublikowano czwartek o 15:243 dni 46 minut temu, N1C3L0R3 napisał(a):@triboy W sumie na każdym najsłabszym anbernicu pograsz w/w gry (prócz Amigi CD32). Ale czy to ma być konsola podpięta pod TV, czy gracie sobie przekazując konsolę z ręki do ręki. Jeśli możesz bardziej nakreślić wzorce, być może pomożemy Ci Jaki masz budżet ?czy konsola ma być podpięta pod TVczy chcesz obsługę dwóch i więcej padów (BT)jaki system preferujesz - Linux czy AndroidEch, te pytania brzmią jakoś podejrzanie…@triboy każda konsolka z wyjściem hdmi, z Androidem umożliwi Ci granie pod tv z bezprzewodowym podłączeniem padów. Jest trochę grzebania (np w retroarch pady działają automatycznie jako player 1, player 2, w zależności kto wciśnie pierwszy guzik, a w duckstation nie ma tak łatwo). Ja tak czasami podepnę swojego mini Retroida… bo jest taki mini ze wole czasem odpalić na 65 calach Crash Team Racing czy Contre.Możesz też kupić gotową konsole stacjonarną z wgranymi grami kinhank czy jakoś tak, ale widzę coś takiego za ponad 3 stówy:https://www.lowcychin.pl/2026-new-pandorra-box-3d/Lub to:
Opublikowano czwartek o 19:263 dni Oki, dzięki Panowie za odpowiedź. Jak coś wezmę, to opiszę wrażenia.