Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Grip + szkło + etui + przyciski dostałem gratis, ale wysyłka była opóźniona więc dopiero dziś otrzymałem.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. W dniu 26.08.2025 o 15:42, Shen napisał(a):Wysyłka droga nie jest, ale się boję ile dopierdolą u nas daniny.Mi dowalili 23% wartości. Musiałem im przedstawić fakturę, ale mieli też dane ze sklepu.Wysyłka DHL ale chciałem szybko. Tak jak ktoś pisał wyżej, że oni zawsze dowalają. Może jakaś chińska poczta by nie dowalili.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 39 minut temu, grzybiarz napisał(a):Mi dowalili 23% wartości. Musiałem im przedstawić fakturę, ale mieli też dane ze sklepu.Wysyłka DHL ale chciałem szybko. Tak jak ktoś pisał wyżej, że oni zawsze dowalają. Może jakaś chińska poczta by nie dowalili.Lipa, bo się nakręciłem na ten sprzęt. Poczekam, może jakiś chinol z magazynem w Europie będzie sprzedawał.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Jak patrzę na to ile cła wam dowalili za te konsolki, to może za tego swojego Anbernic 406H wcale nie przepłaciłem.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 9 godzin temu, Enepsignos napisał(a):Jak patrzę na to ile cła wam dowalili za te konsolki, to może za tego swojego Anbernic 406H wcale nie przepłaciłem.Ale komu ? Jednej osobie, która powinna być świadoma tego co robi? Bez przesady, trzeba umieć w to i nie brnąć w dodatkowe koszta. Mało to masz czat w danym sklepie, pięknie opisuje, jakie jest ryzyko TAX i czy można jakoś temu zapobiec. Tam po drugiej stronie też jest człowiek ;)A tak na marginesie, od kiedy wam, nam wiadomo, że kupowanie spoza Unii wiąże się (nie zawsze, ale jednak) z dodatkowymi kosztami typu cło czy też vat ? Przecież to od lat jest.
Opublikowano 7 minut temu7 min To nie jest cło tylko VAT, to do Grzybiarza chociaż on i tak nie zrozumie xd