Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Arc Raiders

Featured Replies

Opublikowano
1 minutę temu, Rozi napisał(a):

Wpływ skilli jest tak mały, że nie ma co przeżywać, bo większość jest i tak bezużyteczna. Zrobić żółte na początku, czerwone do Security Breach i zielone do ciężaru broni i jest git.

Cieszy mnie że czujesz się w ten sposób spełniony, ale daj się bawić innym tak jak chcą. Security miało znaczenie przed ostatnim nerfem, teraz to ma homeopatyczne patrząc na to ile szafek otwarłem w ciągu tych +-20leveli od kiedy to mam odblokowane(ofc nie robiłem runów celowo pod nie, pamiętam lokacje mniej więcej to jak się napatoczy po drodze to czasem wstąpię sprawdzić), a jest tu sporo fajnych innych skilli które mimo że sytuacyjne to potrafią faktycznie zapewnić przetrwanie w rajdzie. Przydadzą się może faktycznie raz na 10-20 rozgrywek ale zamiast 1 szafki z lootem otwartej więcej pozwolą wyjść z rajdu cało.

Do poprzedniej ekspedycji jeszcze robiłem runy, gdzie zaliczałem po drodze szafki, więc to miało więcej sensu ale teraz już mam ponad 4 bańki w portfelu. Zresztą raz że całkiem możliwe że to wymaganie porzucą, dwa znów nie wiem czy będę tym razem robił reset.

Edytowane przez Kangus

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 53,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czy to już jest ten czas? Jak myślicie drodzy forumowicze?

• Gdyby nie jakieś, tfu, obowiązki dorosłego człowieka, to grałbym cały czas non stop! Rozegrałem dwie rundy do tej pory, w jednej poszedłem z jednym zadaniem (dostajemy różne zadania od osób w Speranzi

• Nawet bym przyjął takie rozwiązania, może oprócz tego ryzyka związanego z bronią i systemu umiejętności. Wpływ na handel: Gracze z negatywną karmą będą musieli płacić wyższe ceny podczas transakcji,

Opublikowano

Sam w końcu rozjebałem rakietowca. Zebrałem co trzeba. Spadam do metra i przed nim jebane kulki mnie obskoczyły, sztuk dwie i jebana osa, no i padłem jak szczur xD przez głupotę i paniczne ruchy. Dobrze że kieszeń pomogła.

Opublikowano

Stałem się łowcą ARCów, dziś sam pierwszy raz rozwaliłem Bombardiera przy pomocy 3 pionierów. Nawet mnie nie drasnął. Pozbierałem co tam było dobrego mimo latających kapusiów i pełzających kulek. Wróciłem bezpiecznie metrem. To było extra 🫡

Edytowane przez modjo

Opublikowano

Zrobiłem sobie drugie konto pod PvP, zeby sobie nie psuć friendly lobby. Na razie nie miałem serca strzelać do friendly, ale sciezka jest wybrana wiec tylko czekam az sie pojawi ktos podejrzany ;).

Opublikowano

Wczoraj wieczorem(ok 21:00) byłem 11 w rankingu z przewagą ponad 8k(ok 62k pkt) nad ostatnim gościem który miał x2, więc miałem jeszcze 6 miejsc zapasu. Nie wystarczyło :). Dziś rano się okazuje ze wypadłem poza x2 i jest x1 :D. Ehhh. Daredevil II na ten moment :).

W tym tygodniu wchodziłem we wtorek na piku graczy, kumpel w środę też wieczorem na piku. Listy mieliśmy bardzo podobne wynikowo, więc byle ten poniedziałek odpuścić i wieczorem na piku graczy wtorkowym już się można z tatuśkami i normalnie pracującymi wbijać w ranking. I tak większość jak robi te wyniki to w weekend, a spoceńcy sobie jednego dnia nie odpuszczą. Oczywiście nadal będzie spora doza RNG. Pewnie zaczynanie w czwartek/piątek może dać jeszcze lepsze rezultaty.

image.png

Na ten tydzień spoko, podobało mi się damage the rockeeteers, więc tym bardziej mi się podoba ten środek, bo nawet nie trzeba wyczekiwać tylko walić wszystko co lata :). To też jest chyba najtrudniejszy tydzień ostatnio do unikania wyzwań jak ktoś chce grać ale przeczekać. Niby można iść na stelle uciekać przed shredderami i nie strzelać do latajek których tam jest dość mało, ale generalnie to będzie pewnie dużo bardziej problematyczne niż granie bez zaliczania wyniku z poprzednich tygodni.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Ja zacząłem solo trialsy w sobotę i gdybym przytryhardował to byłby awans bo teraz wbijam, patrzę i skończyłem na 35. Wiedząc teraz jak te rankingi działają to grając w dwójkach, trójkach można grając mocno casualowo wskoczyć do Daredevila III na luzaku. Jedyne co trzeba wiedzieć to w jakich miejscach je robić żeby było najefektywniej. Przed tym tygodniem np nie wiedziałem, że do Deliver Carriables zaliczają się te wszystkie drzwi na Stelli a jak patrzyłem na strimy z yt to prawie każdy nosił to na normalnych mapach.

Wyzwania na ten tydzień też mi się podobają, w tych trzech z zadawaniem dmg bez amunicji do Hullcrackera się nie obędzie, chociaż Matriarch to raczej już broń energetyczna.

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
45 minut temu, GearsUp napisał(a):

Ja zacząłem solo trialsy w sobotę i gdybym przytryhardował to byłby awans bo teraz wbijam, patrzę i skończyłem na 35. Wiedząc teraz jak te rankingi działają to grając w dwójkach, trójkach można grając mocno casualowo wskoczyć do Daredevila III na luzaku. Jedyne co trzeba wiedzieć to w jakich miejscach je robić żeby było najefektywniej. Przed tym tygodniem np nie wiedziałem, że do Deliver Carriables zaliczają się te wszystkie drzwi na Stelli a jak patrzyłem na strimy z yt to prawie każdy nosił to na normalnych mapach.

Wyzwania na ten tydzień też mi się podobają, w tych trzech z zadawaniem dmg bez amunicji do Hullcrackera się nie obędzie, chociaż Matriarch to raczej już broń energetyczna.

Ja DMG rockeeteers robiłem z kumplem. Lataliśmy na bluegate - closed gate, rozłożylem linki między lokacją z której dobrze widać pilgrims peak, a wioską i tak jeździliśmy i ubijaliśmy je jupiterami. Energy ammo było o tyle łatwo dostepne, że paradoksalnie mało kto w harvesterze je zbiera. Wczoraj zrobiłem jakieś 5-6 runów raz za razem i zawsze było nawet jak wszyscy sobie z harvestera już poszli :). Akurat poszedłem tylko po to żeby je sprzedać i mieć hajsy na rozwinięcie stasha na drugim koncie.

Co do tego casualowego wbijania, to nie wiem jak moje określić, tak miałem w tym tygodniu, wyniki nie są wyświrowane jak te z youtube, jedynie te rocketeery były mocniej :). Zapewne odrobiny mi zabrakło żeby z DD1 x2 wskoczyło. Obstawiam że byłem pierwszym na liście x1. Na listę wbiłem się we wtorek jak pisałem. Jednak RNG mnie wkurzał strasznie przy popach. Poszedłem na stellę kilka razy, raz mnie ubił fagas jak miałem ten wynik zrobiony co tutaj i jeszcze 20 minut czasu, ale kolejne runy to już były takie gdzie w ogóle praktycznie popów nie było... masakra.

image.png?ex=696f1155&is=696dbfd5&hm=ded

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Kupiłem i jest fajnie. Tylko te bycie zabijanym przez randomów w kącie to mega słaby temat. Powinien być jakiś system, że jak ktoś zaatakuje kogoś pierwszego, to przez na przykład x sekund ma x% mniej damage'u na przykład.

Opublikowano

System karmy/honoru - tak sobie myślałem, że mogli by wdrożyć. Coś na wzór RDR-przykład- widzisz jak Arci wala do jakiegoś gracza i zaczynasz walić do tych Arcow to jakieś punkciki dodatnie dostajesz. Ubijasz lootujacego gracza lub jak szczur z krzaka ściągasz kogoś przy ekstrakcji punkciki ujemne. Wizualizować by to można np kolorem nicka który się pojawia gdy ktoś do micro coś mówi, lub w jakiś inny „sprytniejszy” sposób.

Edytowane przez Szajka

Opublikowano

Właśnie spotkałem gracza o nicku charlie_kirk, który spytał czy mam grzyby, a jak odpowiedziałem nie, to mnie zastrzelił.

szopenhauer

Opublikowano

Jakbyś powiedział że masz to też by Cię zastrzelił ;). Systemu karmy sobie nie wyobrażam tu wdrożonego, ale do punktów pod pchanie Cię w lobby PvP nie powinny być liczone obrażenia wsadzone w gracza który zaczął wymianę ognia, ale jak widać gra tego na tyle nie śledzi. Ba jak pisałem wyżej nawet obrażenia wlepione w Ciebie wywalają z Full Friendly lobby(nie wiem czy wywalają z mieszanego wsadzając Cię w PvP, być może tutaj to nie działa, skoro tylu jutuberów twierdziło że im się poprawiało jak przyjmowali obrażenia na klate).

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
6 godzin temu, Kangus napisał(a):

Co do tego casualowego wbijania, to nie wiem jak moje określić, tak miałem w tym tygodniu, wyniki nie są wyświrowane jak te z youtube, jedynie te rocketeery były mocniej :). Zapewne odrobiny mi zabrakło żeby z DD1 x2 wskoczyło. Obstawiam że byłem pierwszym na liście x1. Na listę wbiłem się we wtorek jak pisałem. Jednak RNG mnie wkurzał strasznie przy popach. Poszedłem na stellę kilka razy, raz mnie ubił fagas jak miałem ten wynik zrobiony co tutaj i jeszcze 20 minut czasu, ale kolejne runy to już były takie gdzie w ogóle praktycznie popów nie było... masakra.

image.png?ex=696f1155&is=696dbfd5&hm=ded

No za popy miałeś bardzo mało, nawet jak na granie solo. Bez spiny można było 20-30k wyciągnąć. Ja się utrzymałem w hotshocie mając łącznie chyba około 90k. Zacząłem w sobotę wieczorem to w niedzielę nawet 100 ludzi w rankingu nie było jeszcze :D

Edytowane przez wrog

Opublikowano
16 godzin temu, Figaro napisał(a):

Kupiłem i jest fajnie. Tylko te bycie zabijanym przez randomów w kącie to mega słaby temat. Powinien być jakiś system, że jak ktoś zaatakuje kogoś pierwszego, to przez na przykład x sekund ma x% mniej damage'u na przykład.

Ja od początku grania w Arc raiders miałem tylko 5 przypadków jak ktoś mnie zaatakował. Ale sam też nie chodzę i nie strzelam do typów. Mam level 33. Praktycznie każda gra przyjacielska, wspólne ubijanie większych ARCów.

Opublikowano

image.png

Ze względu na podobne sytuacje brzegowe jak na filmie(tylko jeszcze pierwszy strzał by musiał nie wejść xD), system działa jak działa no super.

W praktyce mimo że nie musi to system jest debilem, nawet jak dostajesz obrażenia samemu nie strzelając to Cię wrzuci w bardziej agresywne lobby w kolejnych grach jeżeli byłeś w tym "prawdziwym" Full Friendly. Jak chcecie mieć tru full friendly uciekajcie od strzelania. Może jak ktoś jest graczem full PvP to na początku wystarczy nie strzelać oddając, bo uśredniając będzie mu spadał rating, ale na dłuższa metę trzeba zupełnie unikać interakcji. Ofc lobby full friendly są pod pewnymi względami nudne, nie ma tego napięcia, więc co kto lubi. Moje drugie konto które miało być PvP ma po 7h topside już 20 lvl, ale... nie zabiłem ani jednego gracza xD nie mam serca, ludzie mi rzucają wolfpacki, Bettiny i inny stuff pod nogi i ja mam ich zabijać? :D

0 KO, stash na max, 2 stoły rozwinięte na maxa, w pozostałych mi brakuje głównie ubicia dużych ARC, więc to jest spokojnie do ogarnięcia dość szybko, kurak po 2 upgrade. Takie to miało być konto PvP gdzie mam chyba więcej podniesień innych graczy w 7h topside niż na głównym w +-150 :D.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Generalnie od jakiegoś czasu miałem pewne przeczucie, ale nie chciało mi się tego sprawdzać. Jest tendencja do tego, że u mnie ludzie nie mają mica nawet we friendly, co mnie trochę irytuje i dziwi(w sensie nie żebym nie rozumiał że ktoś może po prostu nie mieć albo nie chcieć mieć włączonego/gadać w danym czasie, dziwiła mnie proporcja). Kiedyś wyłączyłem crossplay z ciekawości to wyjątkowo długo szukał gry i ludzi z mikrofonem było jeszcze jakby mniej. Chyba wiecie do czego dążę?

Xboxowcy - nie macie opcji tru wyłączenia crossplaya, nadal gracie z PCtowcami. A PCtowcy z Xbox App nie mają opcji braku konsolowców w swoich grach. Grę mam kupioną na X, odpalam z PC z Xbox App, wyłączylem crossplay, poszedłem na 2 mecze i wypytywałem ludzi czy są na Xboxie czy na PC, wszyscy co się odezwali(a nie było o to łatwo nawet jak konstruowałem pytania tak żeby mogli z kółeczka wybrać tak/nie ;P) byli z Xboxa.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Jeśli chodzi o ludzi bez mikrofonu to też mamy pecha, że działamy na serwerach europejskich - niby angielski jest najlepszą międzynarodową opcją, ale jednak sporo osób często wstydzi się w nim porozumiewać.

Opublikowano

Ludzie grający na Xboksie mogą też siedzieć w grupach/discordzie i wtedy dupa - nie zagadasz do nikogo w grze.

Opublikowano
32 minuty temu, wrog napisał(a):

Ludzie grający na Xboksie mogą też siedzieć w grupach/discordzie i wtedy dupa - nie zagadasz do nikogo w grze.

Hmm, nie wiem dla mnie to trochę dziwne żeby w grze multi gdzie często trzeba się skupić i nie mieć pierdzielenia 3 po 3 na czacie mieć ludzi spoza niej. Wydaje mi się ze to będzie marginalne zjawisko, ale może mi się właśnie wydaje :).

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
44 minuty temu, wrog napisał(a):

No to już ich problem - jak gram w PUBG to siedzę z ziomkiem na party, ale ARC Raiders odpalamy bez tego, bo wewnętrzny czat gry jest spoko, a przynajmniej mamy opcję gadać z napotkanymi ludźmi.