Opublikowano 29 maja29 maj Disney+... Bobby kontra wapniaki. Świeżynka, jeśli chodzi o moje oglądanie tego tytułu. 3 odc. za mną... I muszę powiedzieć: ależ to jest tuuurbo odmienne i dziwne: od grafiki, montażu, przez akcent oryginalnego jęz. angielskiego a skończywszy na totalnie luzackiej i typowo ,,american life is so f*****g hard" w otoczce cynizmu i czarnego humoru fabule. I to mi się kurnia podoba. Dziwnie, raz śmiesznie, a niekiedy refleksyjnie. Oglądam tą serię również dla typowego brudnego a'la ,,MTV" stylu animacji. Pooolecam!
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Wykupiłem sobie na miesiąc Disney plus i jak pierwszy sezon Andor bardzo dobry, tak jestem przy 3 odcinku drugiego i zjazd nieziemski. Tak będzie cały czy się rozkręci?
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Lubię tak powtarzać, jeśli chodzi o ,,dobroci", którymi zaszczyca nas Disney+: ,,dobra moja, dobra nasza", że na tej platformie dostępne są takie klasyki animacji w konwencji serialu, jak: ,,Byle do przerwy" i ,,Agent Kuper". Oglądam obie produkcji, w przypadku tej pierwszej jestem w trakcie około połowy całości, natomiast przy ,,Kuperze" dotarłem jak do tej pory... do epizodu no.13 z multum odcinków do ogarnięcia. W obu przypadkach mam wręcz niebagatelną satysfakcję z ich ,,geekowsko-nostalgicznego" doświadczania. ,,Byle do przerwy"... ta ,,bajka" to taka pożywka na sentymencie 9-cio, czy 10-letniego mnie, kiedy to bezkarnie ogarniało się na jakimś TVNie czy Polsacie ten serial... I jeszcze te motywy tu zawarte: ta szkolna przerwa i kombinowanie licznych przygód w jej trakcie, ten 10-letni wiek głównych bohaterów i ich rówieśników, ta szkolna hierarchia... Ależ powrót do emocji, do tamtych szkolnych lat! Perła!2 godziny temu, Donatello1991 napisał(a):Wykupiłem sobie na miesiąc Disney plus i jak pierwszy sezon Andor bardzo dobry, tak jestem przy 3 odcinku drugiego i zjazd nieziemski. Tak będzie cały czy się rozkręci?... Łej, Panie... no chyba nie te seriale oglądaliśmy... Drugi sezon, fakt, rozkręca się w okolicy 5 odcinka, a ostatnie dwa epizody to najlepsze z całej historii tego serialu odcinki! Generalnie całościowo s02 w tym przypadku jest lepszy od ,,jedynki", nie jakoś mega-giga lepszy, ale tak o te naście procent na pewno. xD