Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
47 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Nintendo sprzedało Switcha 2 obietnicami gór złotych, ale okazało się, że w pudełku nie ma skarbu

Złote góry są na Game Key Cardzie, hehe

• Odpowiedzi 34,3 tys.
  • Wyświetleń 751,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Game Key Card? Najlepszy nośnik dla kolekcjonerów, przynajmniej dane nie wyparują jak z cardów Switch 1 po paru latach nieużywania.

Opublikowano

Niby nie chce życzyć nikomu źle frog ale kurwa no im więcej się odpierdala przy tym Switchu 2 tym lepsze fikoły Gira wymyśla.

Opublikowano

Trochę jest takie założenie - dopierdalasz dla tego technologicznego śmiecia Switcha 2 które JEST technologicznym śmieciem z jedną wartą uwagi grą i czekasz aż transior wykona potrójny backflip do przodu żeby udowodnić, że lepsze rozwiązania konkurencji to wciąż gorsze rozwiązanie niż słabe rozwiązania na S2.

Opublikowano

No i to jest crème de la crème tego wszystkiego, uwielbiam taki niecodzienny humorek z masą krytyczną absurdu i pojebaństwa

Opublikowano
Godzinę temu, Czoperrr napisał(a):

Game Key Card? Najlepszy nośnik dla kolekcjonerów, przynajmniej dane nie wyparują jak z cardów Switch 1 po paru latach nieużywania.

A tak z ciekawosci, to komus serio na switchu nosnik z gra przestal dzialac? Mam troche pudelek i nie spotkalem sie, by jakas gra nie dzialala. Nawet Zelda BOTW, ktora mam od 2017r

Opublikowano

Ja robiłem resercz i jestem najbardziej obiektywną osobą w tym temacie więc odpowiadam - nic takiego nie ma miejsca, nawet te carty z DSa na flashu, o których kilka osób wspominało na redditach, że im padły okazuje się, że w każdym przypadku był to ten sam tytuł (któreś pokemony i któryś Fire Emblem czyli najprawdopodobniej wadliwa seria przy samej produkcji).

Opublikowano
5 minutes ago, Pierre Deck said:

A tak z ciekawosci, to komus serio na switchu nosnik z gra przestal dzialac? Mam troche pudelek i nie spotkalem sie, by jakas gra nie dzialala. Nawet Zelda BOTW, ktora mam od 2017r

@Ukukuki

Opublikowano

Tak, opisywałem to już na forum plus całe dochodzenie dlaczego tak się stało no i odkrycie ,że te kartridże są na pamięciach flash a nie maskrom. Później po kilku miesiącach pojawił się ta wiadomość na twitter jak temu można zapobiegać i praktycznie 100% pewność to odpalenie gry raz na 5 lat aby zrobiła sobie wbudowany w konsolę self test. Nie chce mi się tego drugi raz opisywać.

Ale sprawność nośników jest dla mnie ważna, pierwszą grę dostałem w 1995 roku i mam ją do dzisiaj w bardzo dobrym stanie. Zwracam uwagę na żywotność nośników.

Przykładowo jak ktoś zbiera gierki na system capcom CPS to wie ,że raz na te 5 lat trzeba wymienić baterię bo inaczej gra straci klucz i przestanie działać. Można zrobić z tego phoenixa i ożywić ale to nie jest to samo oraz nie ma już takiej wartości kolekcjonerskiej.

Tak, baterie z gier na NESa czy wszystkie game boye też mam wylutowane :) I jestem pewnie jedną z niewielu osób która korzysta z pobierania instalatorów z goga i archiwizuje je na domowym serwerze z raidem.

Opublikowano
1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):

Ciekawe czy już padły baterie w moich exach na N64, pewnie tak.

Nie chodzi kompletnie o padnięte baterie. Stara bateria wylewa czasem uszkadzając nośnik.