Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

• Odpowiedzi 33,1 tys.
  • Wyświetleń 626,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
5 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Żal wkładać w temacie kij w mrowisko, bo hajpik jest widzę, ale dam po Silent szanse.

No jak nie grałeś w SMT, albo Persony możesz fenomenu tego Metaphora nie zrozumieć. 

To, że gra jest dosyć brzydka, to akurat fakty :). 

A te pierwsze 5 minut to chyba Atlus chce zrobić czystkę, masowo odrzucając nowych odbiorców, bo to najgorsze pierwsze 5 minut gry, jakie widziałem od dawna xD. 

Opublikowano
Teraz, KrYcHu_89 napisał(a):

No jak nie grałeś w SMT, albo Persony możesz fenomenu tego Metaphora nie zrozumieć. 

Persona 5 mi mega siadła. Za to persona 3 odświeżona ni uja.

Opublikowano
8 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Persona 5 mi mega siadła. Za to persona 3 odświeżona ni uja.

Persona 3 jest najładniejszą grą Atlusa, ale gameplay jest z czasów Atlusa PS2, Metaphor to jest ewidentnie Final Fantasy + Persona skrzyżowana z SMT z domieszką rozmachu z Gry o Tron.

Ale to trzeba pograć demko kilka godzin lekko, polecam. 

Trochę szkoda, że nie robili tego na UE4, bo mimo, że brzydka (technicznie tylko), to i tak działa słabo jak każda gra wydana w tej generacji :). 

Opublikowano

Za 2 godziny wchłonie nas Silent Hill 2 ale zieloni będą zakurwieni. Obiecuję nie wrzucać screenów z gry :D

Opublikowano
57 minut temu, Whisker napisał(a):

Za 2 godziny wchłonie nas Silent Hill 2 ale zieloni będą zakurwieni. Obiecuję nie wrzucać screenów z gry :D

Wrzucaj. Niech posłużą za soccer kick w ich xboxy.

Opublikowano

Co za gra, już sam początek ma taki klimat że zjada wszystkie gry na XSX, nasi dali radę, jestem dumny! Na oledzie to majstersztyk 

Opublikowano
50 minutes ago, Whisker said:

Co za gra, już sam początek ma taki klimat że zjada wszystkie gry na XSX, nasi dali radę, jestem dumny! Na oledzie to majstersztyk 

Co gra Sonki to gra Sonki

Opublikowano

Rozjebani. Magia Sony jednak dalej działa. 

Ff7rebirth, ronin, stellar, helldivers 2, astro, Concord, Silent, wukong zaraz goy, ds2 i gta 6. 

Opublikowano

Ależ to gta 6 będzie wyglądać na ps5 pro w analizie digital foundry na 3 krotnym zbliżeniu :banderas: yebani antygracze :) 

Opublikowano
41 minutes ago, Donatello1991 said:

Rozjebani. Magia Sony jednak dalej działa. 

Concord

No w chuj

Opublikowano
W dniu 4.10.2024 o 23:07, Ryuk napisał(a):

Typowe podejscie klapa. 

MS nie ma exow bo wychodza na PC ale SH 2 remake juz jestem ex sony bo nie wyszedl na xbox xD

Microsoft ma najlepszą ofertę w tej generacji jeżeli chodzi o stosunek ceny do oferty. Natomiast Microsoft nie ma exow

nie dlatego, że wychodzą na PC tylko bo ich po prostu nie ma ;)

Opublikowano

No jeśli uznamy że gry takie jak Hellblade, Indiana, Avowed, MFS, AoM, AoE, Halo, Forza i inne nie istnieją, to faktycznie można uznać że ich po prostu nie ma. 

Ale idąc taką logiką równie dobrze napisać że PS5 również nie ma exów mimo wielu gier Sony które wyszły na PS5 i PC.

Opublikowano
8 minut temu, ASX napisał(a):

No jeśli uznamy że gry takie jak Hellblade, Indiana, Avowed, MFS, AoM, AoE, Halo, Forza i inne nie istnieją, to faktycznie można uznać że ich po prostu nie ma. 

Ale idąc taką logiką równie dobrze napisać że PS5 również nie ma exów mimo wielu gier Sony które wyszły na PS5 i PC.

Napisałem to trochę z przymruzeniem oka bo podejrzewam, że zaraz większość tych serii wyląduje również na PlayStation patrząc na aktualną politykę Amerykanów. A Indiana to przypadkiem już nie został zapowiedziany na PS5?

No i to raczej lista wstydu: Hellblade dla mnie jest cholernie słabe, a strategie fajnie, że są ale to totalnie niszowy gatunek w kontekście konsoli, podobnie zresztą jak symulator samolotów. Zostaje Halo, które imo zawiodło i nie jest żadnym system-sellerem.

Edytowane przez izon

Opublikowano

No Indiana wyjdzie na PS5 tak samo jak ten Silent i ostatnie Finale na Xboxa, ale czy to sprawia że te gry przestają się liczyć? 

Chciałbym też i zyczyłbym sobie by każda gra okazywała się takim zawodem jak Halo, bo choć nie jest niepozbawiona wad to wciąż jest to bardzo dobry FPS. 

Opublikowano

No jednak premiera Indiany potencjalnie w 3 miesiące po premierze na XSX to trochę co innego niż sytuacja z SH2. Nie wspomnę już o Finalach bo FF7 Remake miało premiere kilka lat temu, więc nie widzę tu żadnej analogi. Zresztą nie wiem co chcesz udowodnić, tytuły, które Sony zawłaszcza dla siebie jako time exy sprzedają konsole, ciężko powiedzieć żeby ktoś miał kupić Xboxa dla Indiany.

Opublikowano

Na razie nie widzę na XSX a w temacie uwaga w dziale PS5 piszą wszyscy nawet zagorzali fani zielonego obozu, cyrki jakieś i nagle wszyscy szanują Bloobera a stronę wcześniej wrzucali co za chorągiewki 

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Sklej rozklapiochę, temat SH2 powinien być w multiplatformach :)

image.thumb.png.6015f0332c0be6f5c2ae904510fdf71a.png

Jedyna słuszna platforma do ogrywania Sajlencika, nieograniczająca wizji artystycznej mistrzów horroru z Krakowa :banderas: Nie to co jakiś małż z pociętą mgłą, beka

Opublikowano
3 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Sklej rozklapiochę, temat SH2 powinien być w multiplatformach :)

image.thumb.png.6015f0332c0be6f5c2ae904510fdf71a.png

Jedyna słuszna platforma do ogrywania Sajlencika, nieograniczająca wizji artystycznej mistrzów horroru z Krakowa :banderas: Nie to co jakiś małż z pociętą mgłą, beka

Ale nie jest i teraz klękaj przed ps5 albo PC bo na Twojej ulubionej konsoli nie zagrasz :D co cieszy najmocniej. Konsolowiec pełną gębą z Ciebie ale za młody jesteś jeszcze w branży żeby rozumieć czym jest nie robienie z siebie chorągiewki.

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Dobra, idź wybierać czy mgła w 30fps czy brak mgły w niestabilnych 60

Opublikowano

Nie wierze że whisker się napierdolił w niedziele przed 12 haha