Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano

Po co takich takich typków oglądać zamiast GRAĆ? z pl yt growych to se tylko klocucha dla beki lubiłem włączyć. Tak to DF jakieś recki czasem i tyle. 

o i nowa strona 

• Odpowiedzi 33,2 tys.
  • Wyświetleń 631,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

no df dla stim bekowców pewnie kanał pierwszej potrzeby żeby sprawdzać czy 10 letnia gra ruszy na tej c0rwie w 20fpsach :)

Opublikowano

Najlepsze kanały o gierkach to takie które robią podsumowania biblioteki jakiejś platformy. Bierzesz PS3, szukasz best games czy coś w ten deseń i sprawdzasz co warto a co nie. Już dawno po hypie, więc nie pytasz zbiasowanych forumowców co bronią tytułu tylko dlatego że wyszedł na jeden konkretny sprzęt. :) 

Opublikowano
19 minut temu, Pupcio napisał(a):

no df dla stim bekowców pewnie kanał pierwszej potrzeby żeby sprawdzać czy 10 letnia gra ruszy na tej c0rwie w 20fpsach

Oczywiście, że ruszy, przecież to nie nimtendo znicz :nosacz3: Tam te 20fps to już chyba tylko w edycji DELUXE zobaczysz.

Opublikowano

Ale wiesz że te 20 FPS dzięki zaawansowanym technikom może wyglądać lepiej niż na innym sprzęcie?

Opublikowano
4 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Oczywiście, że ruszy, przecież to nie nimtendo znicz :nosacz3: Tam te 20fps to już chyba tylko w edycji DELUXE zobaczysz.

Może i najgorsza wersja, ale za to najdroższa. :) 

Opublikowano
4 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

Ale wiesz że te 20 FPS dzięki zaawansowanym technikom może wyglądać lepiej niż na innym sprzęcie?

A jak pomyślisz o tym, co będzie miał Switch 2 to nawet VRR w oczach się włączy i w ogóle to te 20 klatek nie przeszkadza już nawet

Opublikowano
Godzinę temu, messer88 napisał(a):

Po co takich takich typków oglądać zamiast GRAĆ? z pl yt growych to se tylko klocucha dla beki

No właśnie z tego samego powodu co ty klocucha, dla beki. A z tym graniem to czasami lepiej poczillować przed yt przy pierwszej kawce w pracy niż cały czas nakurwiać. Można się też wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć jak np która wersja Alien Isolation jest najlepsza :)

Opublikowano
54 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

Zgadza się. Digital Foundry ma takie samo zdanie jak ty. Brawo.

I've been arguing that pixel counts simply aren't as important these days and that's for good reason. While the PS4 and Xbox One versions are locked at 1080p, the Switch version is substantially cleaner in motion. This is due to a reliance on more modern accumulation temporal anti-aliasing. This approach massively reduces in-surface aliasing and edge shimmering to the point where it looks flat out better than the original console release, even if it is running at a higher pixel-count.

Opublikowano

Milion gierek na konsolce a ten się zaparł na tego Aliena bo robi jedną rzecz dobrze xD No nie wymyślisz tego choćbyś chciał

Opublikowano
6 minut temu, Bzduras napisał(a):

Milion gierek na konsolce a ten się zaparł na tego Aliena bo robi jedną rzecz dobrze xD No nie wymyślisz tego choćbyś chciał

Post drozda nawiązywał właśnie do tej gry bo użył sformuowania, które ja zastosowałem już wcześniej - o nowszych technikach aliasingu właśnie w tej grze. Czytałeś tamte posty więc nie udawaj teraz, że nie wiesz o co chodzi

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

Czytałem, no ma najlepszy antylazaning na zniczu, super. Za to najgorszą rozdzielczość, najgorszy framerate I najgorsze sterowanie na najgorszym kontrolerze :cool: Ciekawe w którą wersję lepiej się gra, bo wiesz, to jednak gierka i fajnie jak się dobrze w nią GRA

Opublikowano

Zaraz wyjdzie narracja, że powiedziałem gdzieś, że Switch używa niewiadomo jak nowoczesnych rozwiązań. Nie, nie używa. Większość gier w ogóle nie posiada AA. Rozmowa była o Alien Isolation.

2 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Ciekawe w którą wersję lepiej się gra, bo wiesz, to jednak gierka i fajnie jak się dobrze w nią GRA

No toć masz odpowiedź w zacytowanej przeze mnie recenzji DF.

21 minut temu, GearsUp napisał(a):

the Switch version is substantially cleaner in motion

IN FUCKING MOTION

Opublikowano

Cleaner, Ty kompletnie nie rozumiesz co czytasz xD Coś o smoother? Coś o input delay? Coś o specyficznych genrach? Coś o framepacing? Coś o chujowy joycon dla kids?

Tak teraz myślę, że może masz jakieś zaawansowane techniki readingu i tak ci wychodzi właśnie jak Switchowi utrzymywanie stałych 20fps

Opublikowano
18 minut temu, Bzduras napisał(a):

na najgorszym kontrolerze :cool:

Najlepszy kontroler, który jako jedyny ze wszystkich trzyma 40 godzin na jednym naładowaniu. Kwestia odczucia wciskanych przycisków to już sprawa indywidualna, dla mnie ma też najlepszy feeling

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
Teraz, GearsUp napisał(a):

Najlepszy kontroler, który jako jedyny ze wszystkich trzyma 40 godzin na jednym graniu. Kwestia odczucia wciskanych przycisków to już sprawa indywidualna, dla mnie ma też najlepszy feeling

Na Switchu nie gra się Xbox Elite Controller Series 2 :cool2:

Opublikowano
2 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Cleaner, Ty kompletnie nie rozumiesz co czytasz xD Coś o smoother?

Cleaner > smoother.

Co mi po 60 klatkach na Xboxie jak obraz wygląda jak rozpaćkane gówno. Jaki input lag w survival horrorze? 

Aktualnie ludzie w temacie Silenta zagrywają się w trybie 30 klatek bo jest to lepsze rozwiązanie przez to, że RT lepiej buduje klimat w tej grze. Na chuj mi minimalnie lepszy input lag jak odbiór gry zbyt wiele traci po przełączeniu w tryb 60 klatek 

Opublikowano

No i wychodzi, kto gra w gierki a kto jest zwykłym graczykiem, nie mam więcej pytań wysoki sądzie

1 minutę temu, GearsUp napisał(a):

Co mi po 60 klatkach na Xboxie jak obraz wygląda jak rozpaćkane gówno.

Jestem pewny, że Switch daje krystalicznie czysty obraz w 4K

Opublikowano

Nie ten rodzaj gry żeby iść w full performance. Zgodziłbym się gdyby to dotyczyło innego gatunku.

Opublikowano
2 godziny temu, SnoD napisał(a):

Rysława można oglądać jak kogoś interesują rozmowy 2 gości, którzy z newsami mają dwuletniego laga ;)

Rysław spoko, jak na 52 latka. 

Opublikowano

Ja tam lubię ich posłuchać, ale Andrzej ma zdecydowanie większą wiedzę niż boomer Rysław. No i fajnie było na RetroSferze w Brzegu :)

To jedyny polski kanał o grach oprócz ARHN który oglądam, innych noobów nie włączam bo mam większą wiedzę od nich.

Opublikowano
1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):

Ja tam lubię ich posłuchać, ale Andrzej ma zdecydowanie większą wiedzę niż boomer Rysław. No i fajnie było na RetroSferze w Brzegu :)

To jedyny polski kanał o grach oprócz ARHN który oglądam, innych noobów nie włączam bo mam większą wiedzę od nich.

A to ja mam inne zdanie, Andrzej czasem takie kocopoły i teorie opowiada ,że aż Rysiek nie wie co powiedzieć. UV za to sztos, polecam go też w CDA bo dobre pióro ma. 

Opublikowano

Podoba mi się jak rośnie moja biblioteka na steam, więc jebac gp i kupię sobie CoD I Indianę na Steamie. Nie dla tak natarczywej abonamentozy. 

Opublikowano
5 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Podoba mi się jak rośnie moja biblioteka na steam, więc jebac gp i kupię sobie CoD I Indianę na Steamie. Nie dla tak natarczywej abonamentozy. 

Ale możesz sobie kupić też na Sony PlayStation 

Opublikowano

A sianko finalnie trafi do MSu. Ale im pokażesz!