Opublikowano 18 listopada 202418 lis Kolega dev też mi mówił, że w ciągu kilku miesięcy większość gierek będzie podciągnięta do natywnego 4K, wystarczy trochę na pacze poczekać.
Opublikowano 18 listopada 202418 lis Można ten proces przyspieszyć dokupując odpowiednie akcesorium, podobno dostępne od ręki u najlepszych retailerów i to bez skalperskiej ceny Spoiler
Opublikowano 18 listopada 202418 lis Ja kupiłem PRO, bo zwykła poszła do salonu i dzięki temu mam play anywhere hatfu, ale w sumie nie wiem czy nie podmienić, bo mniej artefaktów.
Opublikowano 18 listopada 202418 lis W salonie nie przystoi mieć sprzętu który generuje taki hałas więc lepiej zostaw tego amatora
Opublikowano 18 listopada 202418 lis 3 minuty temu, Pupcio napisał(a): W salonie nie przystoi mieć sprzętu który generuje taki hałas więc lepiej zostaw tego amatora Dobrze, że w Lego Hotwheels nie ma shimmeringu, to nikt się nie zorientuje! --- Tęsknię już za starą generacją, teraz nie dość, że na PC trzeba czekać na patcha na naprawienie upscalera do gry, to na konsoli też trzeba i do tego nie da się tego wyłączyć, kto qrwa na to wpadł.
Opublikowano 18 listopada 202418 lis 1 minute ago, KrYcHu_89 said: Dobrze, że w Lego Hotwheels nie ma shimmeringu, to nikt się nie zorientuje! Nie lepiej dać prosiaka do sypialni gdzie będzie rimming?
Opublikowano 18 listopada 202418 lis Tylko nie odpalaj the crew! To prawdziwa BESTIA jeśli chodzi o pokaz możliwości ps5pro więc żal to odpalać na amatorze
Opublikowano 18 listopada 202418 lis 3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a): Ja kupiłem PRO, bo zwykła poszła do salonu i dzięki temu mam play anywhere hatfu, ale w sumie nie wiem czy nie podmienić, bo mniej artefaktów. Play Anywhere? Ta technologia Microsoftu? Przecież to nie działa na PS5. za to na twoim PC już tak szkoda tylko, że RX 7900 XTX za 5K, nadający się do natywnego 4K/60 na ultra jest przecież słabszy od PRO
Opublikowano 18 listopada 202418 lis 4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a): Play Anywhere? Ta technologia Microsoftu? Przecież to nie działa na PS5. za to na twoim PC już tak szkoda tylko, że RX 7900 XTX za 5K, nadający się do natywnego 4K/60 na ultra jest przecież słabszy od PRO Upscaling jak każdy inny, kto siedzi od dawna w PC ten Wie jak to raczkowało kiedyś i dalej zdarzają się wtopy, ale starczy przełączyć/wyłączyć/wybrać inny i cyk. Do tej pory na konsoli jednak to było zawsze PRZEMYŚLANE. A teraz Sony pewnie w pocie czoła pracuje nad suwakiem do wyłączenia tego on demand, takie czasy, wszyscy robią testy na produkcji i wyjebane niestety na klientów (jednakże jest to oczywiście sytuacja skandaliczna, że tak wiele gier nie daje tego wyłączyć, lub wrzucili jakieś testowe wsparcie).
Opublikowano 18 listopada 202418 lis Cóż, dopiero jak Microsoft się za to weźmie to będzie to działać jak należy, bo to wciąż najlepszy sprzęt na rynku.
Opublikowano 18 listopada 202418 lis No kurwa jaka to jest hipokryzja xD Microsoft coś zjebie - zobaczycie, zaraz będzie jeszcze gorzej, nigdy nie naprawią, ba - oni jeszcze wyślą ludzi do domów żeby zepsuli jeszcze bardziej! sony coś zjebie - spokojnie, oni już to naprawiają, lada chwila, lada momencik to będzie tak jakby sam Pan Jezusek nas dotknął, tylko jeszcze chwilkę wytrzymajmy xoxo <3 kocham pan sony ha tfu
Opublikowano 18 listopada 202418 lis 2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a): A teraz Sony pewnie w pocie czoła pracuje nad suwakiem do wyłączenia tego on demand, takie czasy, wszyscy robią testy na produkcji i wyjebane niestety na klientów (jednakże jest to oczywiście sytuacja skandaliczna, że tak wiele gier nie daje tego wyłączyć, lub wrzucili jakieś testowe wsparcie). Mimo wszystko śmieszno żałosne były te wywody poyebów z tematu o PRO, że to już w sumie poziom DLSS (ale lepiej, bo od Sony), jak PC zostało zaorane, jak żadnych artefaktów nie ma i nawet RT masz dodane sprzętowo. Jaranie się nowym sprzętem to normalna sprawa, ale Sony ma już odklejony fanbase gdzie PSVR2, Portal i teraz PRO otoczone są jakimś kultem i kłamstwami o najlepszym sprzęcie na rynku, że po prostu człowiek czuje wewnętrzną potrzebę sprzedać kilka liści na otwrzeźwienie na te chłopskie, klaperskie mordy.
Opublikowano 18 listopada 202418 lis 25 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Tęsknię już za starą generacją, teraz nie dość, że na PC trzeba czekać na patcha na naprawienie upscalera do gry To FSRa nie można samemu podmienić? 17 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): A teraz Sony pewnie w pocie czoła pracuje nad suwakiem do wyłączenia tego on demand, takie czasy, wszyscy robią testy na produkcji i wyjebane niestety na klientów (jednakże jest to oczywiście sytuacja skandaliczna, że tak wiele gier nie daje tego wyłączyć, lub wrzucili jakieś testowe wsparcie). Póki co w obu grach z niską rozdzielczością bazową PSSR sobie totalnie nie radzi, pisanie o tym, że to jakieś "testowe wsparcie" to się nadaje do tematu o PS5 PRO, tutaj w CW trzymajmy się jednak faktów. Edytowane 18 listopada 202418 lis przez tjery
Opublikowano 18 listopada 202418 lis 12 minut temu, tjery napisał(a): To FSRa nie można samemu podmienić? Póki co w obu grach z niską rozdzielczością bazową PSSR sobie totalnie nie radzi, pisanie o tym, że to jakieś "testowe wsparcie" to się nadaje do tematu o PS5 PRO, tutaj w CW trzymajmy się jednak faktów. Akurat Bloobery się nawet przyznały do zepsucia gry plikami z PSSR. Jedi po prostu zrobił chujnię, ale Jedi ma ciekawą historię ze wszystkimi wersjami wszędzie. Oba problemy łatwo by było naprawić sprzętowym tooglem, bo nie wierzę, że się nie da, zdanie na łaskę developera, że coś dobrze zaimplementuje to teraz nie zadziała długofalowo .
Opublikowano 18 listopada 202418 lis 4 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a): Akurat Bloobery się nawet przyznały do zepsucia gry plikami z PSSR. Jedi po prostu zrobił chujnię, ale Jedi ma ciekawą historię ze wszystkimi wersjami wszędzie. Oba problemy łatwo by było naprawić sprzętowym tooglem, bo nie wierzę, że się nie da, zdanie na łaskę developera, że coś dobrze zaimplementuje to teraz nie zadziała długofalowo . No z SH2 to ok, mi te dwie gry to chodziło o Alana i Jedi, które już dostały oficjalne wsparcie. A co do dobrej implementacji to tutaj magii nie ma, jak sobie nie radzi w takich rozdzielczościach to jedyna implementacja, która mogłaby to zmienić, to zwiększenie rozdzielczości. Edytowane 18 listopada 202418 lis przez tjery
Opublikowano 18 listopada 202418 lis 1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał(a): Akurat Bloobery się nawet przyznały do zepsucia gry plikami z PSSR. Jedi po prostu zrobił chujnię, ale Jedi ma ciekawą historię ze wszystkimi wersjami wszędzie. Oba problemy łatwo by było naprawić sprzętowym tooglem, bo nie wierzę, że się nie da, zdanie na łaskę developera, że coś dobrze zaimplementuje to teraz nie zadziała długofalowo . Spokojnie, będzie tak: PSSR 1.0 > PS5 Amator > DLSS 3.8 > PSSR 3.0 Chyba można połączyć ten temat z upscaling wars
Opublikowano 18 listopada 202418 lis 6 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Akurat Bloobery się nawet przyznały do zepsucia gry plikami z PSSR. Jedi po prostu zrobił chujnię, ale Jedi ma ciekawą historię ze wszystkimi wersjami wszędzie. Oba problemy łatwo by było naprawić sprzętowym tooglem, bo nie wierzę, że się nie da, zdanie na łaskę developera, że coś dobrze zaimplementuje to teraz nie zadziała długofalowo . To już naprawdę nie lepiej wziąć PC, mieć wszystkie gry i najlepszą wydajność?
Opublikowano 18 listopada 202418 lis No teraz to już serio wszystkie te odwieczne argumenty konsolowców tracą sens. Jedynie te kilka eksów Sony (jak komuś na nich zależy), które wychodzą na PC po roku+ zostało.
Opublikowano 18 listopada 202418 lis 6 minut temu, Pupcio napisał(a): To jest to konsolowe doświadczenie wkładasz płytke i grasz? Myślę, że PS5 Pro ostatecznie pogrzebało ten krzyż. Nadchodzi era porównywaczy upscalerów, następny Switch 2 ze swoim uber DLSS, mimo, że Nvidia trochę poważniejsza firma, też się pewnie gdzieś na konsolowość wytrze o ścierny papier progresywnego, samouczącego się na ludzkich porażkach AI. 5 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): To już naprawdę nie lepiej wziąć PC, mieć wszystkie gry i najlepszą wydajność? No ja gram głównie w exy na konsoli od zakupienia 3080 do Cyberpranka w 2020 roku, więc nic się nie zmienia, exy będą na Pro dopracowane, inne gry jeszcze bardziej straciły sens, przynajmniej na dzień dzisiejszy.
Opublikowano 18 listopada 202418 lis Ja już tylko czekam aż Sony zacznie wydawać day1 albo max z rokiem opóźnienia i już kompletnie zlewam Plejaka. Grać będę na ulubionym padzie w najlepszej wersji, a to nastąpi prędzej niż pozniej - już teraz mutliplayer jest day1, mutliplatformy 3rd party też, 2nd maks pół roku, a 1st party to już w ogóle.
Opublikowano 18 listopada 202418 lis 57 minut temu, Bzduras napisał(a): No kurwa jaka to jest hipokryzja xD Nie ma drugiej takiej grupy w internecie GTA VI robi się już typowo pod PRO
Opublikowano 18 listopada 202418 lis zaraz grudzień i Indiana, pogrzeb klapów, najlepsza konsolowa wersja programowana natywnie pod XSX.
Opublikowano 18 listopada 202418 lis Gdyby nie pan kojima 2 to już można by wrzucać do rowu plejkurewke5 xD