Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
4 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

Każdy już siedzi głęboko okopany, sytuacja się w miarę wyklarowała jeśli chodzi o "console wars". 

Nie wiem czy można mówić o jakiejkolwiek walce, chyba że na forumku tylko 

Na rynku, jakim był HW konsol już nikt z nikim nie konkuruje od dawna, każdy siedzi w swojej niszy/niszach, jedni w większych, a Microsoft w mniejszych xD. Trzeba zamknąć temat i otworzyć Wydawcy Wars. 

• Odpowiedzi 33,1 tys.
  • Wyświetleń 629,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
3 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

Każdy już siedzi głęboko okopany, sytuacja się w miarę wyklarowała jeśli chodzi o "console wars". 

U nas też nudy jak sc0rwensyn xD kiedyś to było. Kto nie był w obozie sonki za czasów ps3 i musiał wybronić trawy z mafii 2 to nie zna życia. Albo jak mendras mówił że rdr ma lepszą wersje na ps3 bo dodają darmowy kapelusz:dynia:

Opublikowano
6 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Nie ma o co walczyć, Microsoft wciąż najlepsze gry, Sony wciąż najlepsza sprzedaż pomimo braku gier, a Nintendo wciąż najlepsza beka.

Opublikowano

Dziękuję Panie Microsoft za wydanie w przyszłości swoich gier na Switcha 2 i PS5.

Dobry PC, najlepiej przenośny + Switch 2 to będzie w 2025 najlepsze kombo, jeśli ktoś chce ograć WSZYSTKO, więc wojna konsolowa już dawno się skończyła, odkąd Microsoft i Sony zaczęli wydawać swoje exy na PC :)

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
7 minut temu, zdrowywariat napisał(a):

Dobry PC, najlepiej przenośny + Switch 2 to będzie w 2025 najlepsze kombo

I nowe multiplatformy ogrywać na przenośnym PC w 30 klatkach na low? No zajebiste kombo 

Opublikowano
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Bierzesz jedną kopię z MM na Switcha i napierdalasz w najlepszą wersję na SteamDecku, aby twórcy nie byli stratni.

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

a co ty się tak martwisz o tych twórców gier na Switcha? Po tylu sprzedanych egzemplarzach gier w ostatniej generacji to jeść oni mają za co

Opublikowano

Paolo dalej te majaki o steam bece uskutecznia?? Taki super sprzęt że zamiast go kupić woli pykać na konsoli nintendo 3ds haha

Opublikowano
4 minuty temu, GearsUp napisał(a):

a co ty się tak martwisz o tych twórców gier na Switcha? Po tylu sprzedanych egzemplarzach gier w ostatniej generacji to jeść oni mają za co

Patrząc po nieistniejącej sprzedaży exów 2nd party muszę się o nich martwić, bo jak widać na fagi nie ma co liczyć. 

Opublikowano

No te 100 baniek poksów Gamefreaka to średni wynik, trzeba się dorzucać:sonkassie:

Opublikowano
Teraz, GearsUp napisał(a):

No te 100 baniek poksów Gamefreaka to średni wynik, trzeba się dorzucać:sonkassie:

Nom, za to po bańce Bayonetty 2, 3 i Astral Chaina widać, że nie jest to konsola dla kogoś kto lubi faktycznie dobre gry. :) 

Opublikowano
12 minut temu, Krzysztof93 napisał(a):

I nowe multiplatformy ogrywać na przenośnym PC w 30 klatkach na low? No zajebiste kombo 

Dobrze mieć najlepszą jakość na ile to możliwe, ale to nie jest moim priorytetem, bo przecież zawsze może być lepiej, jak się ma kasę, lepszy procek, lepsza karta graficzna, więcej pamięci itd., to jak gonienie króliczka, którego i tak nigdy się nie dogoni. Grało się kiedyś w pikselozę na PSXie i rozmazańce w 20k/s na N64 i morda się cieszyła. Zostało mi tak do dziś ;)

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Cóż, jedno jest pewne, na Switchu 2 takich faktycznie dobrych gier będzie jeszcze mniej skoro lepszą sprzedaż można mieć na XS które ma 4 razy mniej sprzedanych konsol i jeszcze XGP. :) Nintendo? Jebany śmieć bez gier od zawsze na zawsze.

Opublikowano
12 minut temu, Pupcio napisał(a):

Krzysiu a na ps5 jak grasz?:leo:

no powiem ci Pupcio, że jest już kilka gier, które wolę włączyć na PS5 niż kumputerku. W obecnym roku wyjdzie ich jeszcze więcej. 

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Nom, za to po bańce Bayonetty 2, 3 i Astral Chaina widać, że nie jest to konsola dla kogoś kto lubi faktycznie dobre gry. :) 

Astral nowe IP sprzedał przeszło bańkę na samym Switchu gdzie po takim czasie 2 inne uznane IP od Platinum Games jak Nier Automata i Metal Rising sprzedały lekko 2 bańki na wielu systemach? To sukces, czekamy na sequel

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

Jakie ubi megahity przyszykowało nam sony na rok 2025?! Kojarze tylko ubi babe samuraj ale może jeszcze mają jakiegoś A S A  w rękawie :problem:

Opublikowano
2 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Astral nowe IP sprzedał przeszło bańkę na samym Switchu gdzie po takim czasie 2 inne uznane IP od Platinum Games jak Nier Automata i Metal Rising sprzedały lekko 2 bańki na wielu systemach? To sukces, czekamy na sequel

hahahah chory człowiek, a realnie gowno a nie się sprzedały - co tu dużo mówić, nie kupuje się Switcha aby grać w dobre gry tylko zbierać plastikowe kurzołapy

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

To jest ta słynna choroba PlayStation.

objawia się tym, że nie chce mi się szukać modów i ustawień gierki w plikach cfg. żeby wykrzesać jako takie 30-40 klatek trzymając w ręku rozżarzony kumputerek błagający o śmierć? 

Opublikowano
2 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Astral nowe IP sprzedał przeszło bańkę na samym Switchu

A gdzie miał jeszcze sprzedać?

Ale to jest dla mnie przykład gry która z powodzeniem mogłaby się po czasie ukazać na Ps5/Xbox żeby dać twórcom zastrzyk gotówki.

Takie same przykłady są na plejce. Nawet takie Days Gone, marka praktycznie zaorana już, spokojnie mogłaby wyjść na inne platformy. 

Opublikowano
Teraz, Krzysztof93 napisał(a):

objawia się tym, że nie chce mi się szukać modów i ustawień gierki w plikach cfg. żeby wykrzesać jako takie 30-40 klatek trzymając w ręku rozżarzony kumputerek błagający o śmierć? 

Może pora na zmianę, ja na starusieńkim 3060Ti wyciągam jakość nieosiągalną dla PS5PRO, a w tym roku zmiana na 5070Ti - posiadanie PS straci wówczas jakikolwiek

sens.

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał(a):

Może pora na zmianę, ja na starusieńkim 3060Ti wyciągam jakość nieosiągalną dla PS5PRO, a w tym roku zmiana na 5070Ti - posiadanie PS straci wówczas jakikolwiek

sens.

ja się bardzo cieszę Pawełek ale ja się odnosiłem do postu zdrowego o tym, że najlepsze kombo to Switch 2 i komputer najlepiej przenośny