Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

hahahah chory człowiek, a realnie gowno a nie się sprzedały - co tu dużo mówić, nie kupuje się Switcha aby grać w dobre gry tylko zbierać plastikowe kurzołapy

Powyżej bańki to już niezła sprzedaż, zwłaszcza na jednym systemie, a przy kilku bańkach to już można szampana otwierać, ale masz wypaczony obraz przez chore liczby, jak 65mln (Mario Kart 8), 45mln (Animal Crossing), czy też 35mln (Smash). Tylko te 3 gry lepiej się rozeszły, niż wszystkie exy Sony i Microsoftu razem wzięte! Epokowa deklasacja :)

• Odpowiedzi 33,1 tys.
  • Wyświetleń 629,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof93 napisał(a):

ja się bardzo cieszę Pawełek ale ja się odnosiłem do postu zdrowego o tym, że najlepsze kombo to Switch 2 i komputer najlepiej przenośny 

Cytujesz moj post odnośnie grania na PC i PS5, a potem piszesz cos o zdrowym i komputerach przenośnych.

Niezle cie tam zawialo nad tym morzem, przyda ci sie wizyta na Srebrzysku.

Opublikowano
2 minuty temu, zdrowywariat napisał(a):

Powyżej bańki to już niezła sprzedaż, zwłaszcza na jednym systemie, a przy kilku bańkach to już można szampana otwierać, ale masz wypaczony obraz przez chore liczby, jak 65mln (Mario Kart 8), 45mln (Animal Crossing), czy też 35mln (Smash). Tylko te 3 gry lepiej się rozeszły, niż wszystkie exy Sony i Microsoftu razem wzięte! Epokowa deklasacja :)

Nikt nie mówi, że nie - po prostu zapowiada się powtórka z WiiU - znów najsłabsza konsola, znów brak wsparcia 3rd party i bycie skazanym na jedną grę od Nintendo na rok. Oszczędzę sobie trudu i tym razem będzie okradanie Nintendo, ale płacenie twórcom.

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Cytujesz moj post odnośnie grania na PC i PS5, a potem piszesz cos o zdrowym i komputerach przenośnych.

wyśpij się dziś porządnie 

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Nikt nie mówi, że nie - po prostu zapowiada się powtórka z WiiU - znów najsłabsza konsola, znów brak wsparcia 3rd party i bycie skazanym na jedną grę od Nintendo na rok. Oszczędzę sobie trudu i tym razem będzie okradanie Nintendo, ale płacenie twórcom.

To samo pewnie pisałeś przed premierą Switcha 1, gdy ja od razu mówiłem, że pobije 100mln, a może nawet rekord PS2, strzeliłem też ze średnią na mecie BOTW i SMO, pomyliłem się tyko o 0.1 ze średnią TOTK (można znaleźć w stosownym wątku). Zatem posłuchaj mistrza zdrowego: Switch 2 przebije 100mln, a Switch 1 155mln ;)

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
17 minut temu, drozdu7 napisał(a):

A gdzie miał jeszcze sprzedać?

Ale to jest dla mnie przykład gry która z powodzeniem mogłaby się po czasie ukazać na Ps5/Xbox żeby dać twórcom zastrzyk gotówki.

tak samo Bayo2 a nie się kisi na tym śmieciu tablecie 

Opublikowano
1 minutę temu, zdrowywariat napisał(a):

To samo pewnie pisałeś przed premierą Switcha 1, gdy ja od razu mówiłem, że pobije 100mln, a może nawet rekord PS2, strzeliłem też ze średnią na mecie BOTW i SMO, pomyliłem się tyko o 0.1 ze średnią TOTK (można znaleźć w stosownym wątku). Zatem posłuchaj mistrza zdrowego: Switch 2 przebije 100mln, a Switch 1 155mln ;)

Nie pisałem, ale pisałem że będzie posucha i chujowe wersje gier i wszystko się sprawdziło. :) Po pierwszym roku Switcha były 4 lata naprawdę potężnej nędzy, a potem jakoś poszło. Szkoda mi czasu na S2, na brak dobrych gier i udawanie, że Sony nie zrobiło za jednym zamachem lepszego skakania pamperkiem niż Nintendo przez ostatnie 20 lat. O tym, że na rynku są już lepsze Metroidy i Zeldy 2D niż to co oferuje Nintendo nawet nie trzeba wspominać, bo mówiłem o tym dekadę temu.

Opublikowano

A ty Paolo nie pisałeś kiedyś że ten astral chain ostra średniawa??

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał(a):

Nie pisałem, ale pisałem że będzie posucha i chujowe wersje gier i wszystko się sprawdziło. :) Po pierwszym roku Switcha były 4 lata naprawdę potężnej nędzy, a potem jakoś poszło. Szkoda mi czasu na S2, na brak dobrych gier i udawanie, że Sony nie zrobiło za jednym zamachem lepszego skakania pamperkiem niż Nintendo przez ostatnie 20 lat. O tym, że na rynku są już lepsze Metroidy i Zeldy 2D niż to co oferuje Nintendo nawet nie trzeba wspominać, bo mówiłem o tym dekadę temu.

3f6b1a56-c2cd-4b07-81a3-dbbdb1828909_tex

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał(a):

Chyba żartujesz? SMG, SMG2, SM3DWorld, SMBWonder > Astro Bot, który choć cudny to gameplayowo gorszy od wymienionych. I nie zapominaj, że za dwa dni wychodzi jeszcze najlepsza wersja najlepszego platformera ever, w którym grafika, muzyka, level design, pomysłowość bossów, ilość sekretów, jak i sama długość rozgrywki się zgadza. To klasyczny, hardcorowy platformer 2D, wypakowany kontentem po brzegi, czysty fun. 

Opublikowano
7 minut temu, messer88 napisał(a):

tak samo Bayo2 a nie się kisi na tym śmieciu tablecie 

Mówię, takich gier jest sporo i jeśli zdejmiemy fanbojskie klapki to nie ma jakichś racjonalnych przesłanek dlaczego nie udostępnić czegoś innym odbiorcom, za odpowiednią cenę oczywiście.

Opublikowano
Teraz, zdrowywariat napisał(a):

Chyba żartujesz? SMG, SMG2, SM3DWorld, SMBWonder > Astro Bot, który choć cudny to gameplayowo gorszy od wymienionych. I nie zapominaj, że za dwa dni wychodzi jeszcze najlepsza wersja najlepszego platformera ever, w którym grafika, muzyka, level design, pomysłowość bossów, ilość sekretów, jak i sama długość rozgrywki się zgadza. To klasyczny, hardcorowy platformer 2D, wypakowany kontentem po brzegi, czysty fun. 

Ooooo tak. 

Małpiszon to pik platformowek. 
piekny klimacik i poziom trudnosci. 
Gra tak samo cudowna, co trudna

ogolnie wydanie tej gry pod koniec zycia switcha to mily akcent. 

Jakby nazwac te zagrywke jakims dzielem kulturalnym, to nazwałbym to "pożegnanie z Afryka"

Opublikowano

Ej a nie macie wrażenia że takie Echoes of Wisdom, gdyby nie było Zelda tylko na Nintendo to zginęłoby w zalewie innych indyków? ;)

Opublikowano

Przecież Geoff to dziwka playstation xD on by nawet spidermena 2 i tego tatuśka co obraża marke god of war dał na goty haha

Opublikowano
Teraz, Pupcio napisał(a):

Przecież Geoff to dziwka playstation xD on by nawet spidermena 2 i tego tatuśka co obraża marke god of war dał na goty haha

2018 pamiętamy, zasłużona porażka RDR2 przez feeling strzelania xD. 

Opublikowano
3 minuty temu, Pierre Deck napisał(a):

a It Takes two to nie platformer?

No fakt można zaliczyć, to druga (poprawiłem) :).

A Mario dalej czeka :D. 

Astro 104 nagrody, It Takes Two 88, Odyssey 37 xDDD

Opublikowano

Odyseja na luzie byłaby ale przeszkodziła mu w tym inna gra Nintendo. No i na dobrą sprawę w takiej BOTW też są elementy plaformowe tak więc win-win.

Opublikowano

Jeden raz Geoff dał dobrze gdy wygrało Sekiro w 2019 (chociaż mógł dać też RE2) i rok temu gdy Baldur i Alan 2 (multiplatformy!) zaorały napompowanego pajonka i remaster Breath Of The Wild z budowaniem

Opublikowano
Teraz, KrYcHu_89 napisał(a):

No fakt można zaliczyć, to druga (poprawiłem) :).

A Mario dalej czeka :D. 

Astro 104 nagrody, It Takes Two 88, Odyssey 37 xDDD

moze i maja mniej nagrod, ale wiecej sprzedało sie Mariana Odyssey, niz Astro Bota. 
Wiec te pucharki, to tylko na otarcie lez. Marian rozbił bank zarabiajac o wiele wiecej przy zapewne o wiele nizszym budzecie

Opublikowano
1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Astro Bot jedyna platformówka z GOTY na TGA w dziejach, gdzie wyszły 3x Mariany 3D i 3x 2D hahahaha. 

Ograłeś w ogóle Wondera i Donkey Konga Country Returns? Nie wiem, o czym mówisz, Wonder to najlepsze Mario 2D od 30 lat, a DKCR to najlepszy platformer 2D jaki kiedykolwiek powstał! W obu tytułach opad szczęki co level gwarantowany, w DKCR są jeszcze świetne levele w wagoniku (w dwóch różnych wersjach) i odrzutowej beczce dla urozmaicenia, a nawet poświęcony im cały świat, że o levelach muzycznych nie wspomnę i kozackich bossach włącznie z ostatnim. W samym tylko świecie na plaży masz level, w którym uciekasz przed mackami ośmiornicy, płyniesz na wielorybie, czy też chowasz się przed tsunami:

Deklasacja! A to tylko 3 levele z 80 xD