Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

hahahah chory człowiek, a realnie gowno a nie się sprzedały - co tu dużo mówić, nie kupuje się Switcha aby grać w dobre gry tylko zbierać plastikowe kurzołapy

Powyżej bańki to już niezła sprzedaż, zwłaszcza na jednym systemie, a przy kilku bańkach to już można szampana otwierać, ale masz wypaczony obraz przez chore liczby, jak 65mln (Mario Kart 8), 45mln (Animal Crossing), czy też 35mln (Smash). Tylko te 3 gry lepiej się rozeszły, niż wszystkie exy Sony i Microsoftu razem wzięte! Epokowa deklasacja :)

• Odpowiedzi 34,3 tys.
  • Wyświetleń 751,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof93 napisał(a):

ja się bardzo cieszę Pawełek ale ja się odnosiłem do postu zdrowego o tym, że najlepsze kombo to Switch 2 i komputer najlepiej przenośny 

Cytujesz moj post odnośnie grania na PC i PS5, a potem piszesz cos o zdrowym i komputerach przenośnych.

Niezle cie tam zawialo nad tym morzem, przyda ci sie wizyta na Srebrzysku.

Opublikowano
2 minuty temu, zdrowywariat napisał(a):

Powyżej bańki to już niezła sprzedaż, zwłaszcza na jednym systemie, a przy kilku bańkach to już można szampana otwierać, ale masz wypaczony obraz przez chore liczby, jak 65mln (Mario Kart 8), 45mln (Animal Crossing), czy też 35mln (Smash). Tylko te 3 gry lepiej się rozeszły, niż wszystkie exy Sony i Microsoftu razem wzięte! Epokowa deklasacja :)

Nikt nie mówi, że nie - po prostu zapowiada się powtórka z WiiU - znów najsłabsza konsola, znów brak wsparcia 3rd party i bycie skazanym na jedną grę od Nintendo na rok. Oszczędzę sobie trudu i tym razem będzie okradanie Nintendo, ale płacenie twórcom.

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Cytujesz moj post odnośnie grania na PC i PS5, a potem piszesz cos o zdrowym i komputerach przenośnych.

wyśpij się dziś porządnie 

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Nikt nie mówi, że nie - po prostu zapowiada się powtórka z WiiU - znów najsłabsza konsola, znów brak wsparcia 3rd party i bycie skazanym na jedną grę od Nintendo na rok. Oszczędzę sobie trudu i tym razem będzie okradanie Nintendo, ale płacenie twórcom.

To samo pewnie pisałeś przed premierą Switcha 1, gdy ja od razu mówiłem, że pobije 100mln, a może nawet rekord PS2, strzeliłem też ze średnią na mecie BOTW i SMO, pomyliłem się tyko o 0.1 ze średnią TOTK (można znaleźć w stosownym wątku). Zatem posłuchaj mistrza zdrowego: Switch 2 przebije 100mln, a Switch 1 155mln ;)

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
17 minut temu, drozdu7 napisał(a):

A gdzie miał jeszcze sprzedać?

Ale to jest dla mnie przykład gry która z powodzeniem mogłaby się po czasie ukazać na Ps5/Xbox żeby dać twórcom zastrzyk gotówki.

tak samo Bayo2 a nie się kisi na tym śmieciu tablecie 

Opublikowano
1 minutę temu, zdrowywariat napisał(a):

To samo pewnie pisałeś przed premierą Switcha 1, gdy ja od razu mówiłem, że pobije 100mln, a może nawet rekord PS2, strzeliłem też ze średnią na mecie BOTW i SMO, pomyliłem się tyko o 0.1 ze średnią TOTK (można znaleźć w stosownym wątku). Zatem posłuchaj mistrza zdrowego: Switch 2 przebije 100mln, a Switch 1 155mln ;)

Nie pisałem, ale pisałem że będzie posucha i chujowe wersje gier i wszystko się sprawdziło. :) Po pierwszym roku Switcha były 4 lata naprawdę potężnej nędzy, a potem jakoś poszło. Szkoda mi czasu na S2, na brak dobrych gier i udawanie, że Sony nie zrobiło za jednym zamachem lepszego skakania pamperkiem niż Nintendo przez ostatnie 20 lat. O tym, że na rynku są już lepsze Metroidy i Zeldy 2D niż to co oferuje Nintendo nawet nie trzeba wspominać, bo mówiłem o tym dekadę temu.

Opublikowano

A ty Paolo nie pisałeś kiedyś że ten astral chain ostra średniawa??

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał(a):

Nie pisałem, ale pisałem że będzie posucha i chujowe wersje gier i wszystko się sprawdziło. :) Po pierwszym roku Switcha były 4 lata naprawdę potężnej nędzy, a potem jakoś poszło. Szkoda mi czasu na S2, na brak dobrych gier i udawanie, że Sony nie zrobiło za jednym zamachem lepszego skakania pamperkiem niż Nintendo przez ostatnie 20 lat. O tym, że na rynku są już lepsze Metroidy i Zeldy 2D niż to co oferuje Nintendo nawet nie trzeba wspominać, bo mówiłem o tym dekadę temu.

3f6b1a56-c2cd-4b07-81a3-dbbdb1828909_tex

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał(a):

Chyba żartujesz? SMG, SMG2, SM3DWorld, SMBWonder > Astro Bot, który choć cudny to gameplayowo gorszy od wymienionych. I nie zapominaj, że za dwa dni wychodzi jeszcze najlepsza wersja najlepszego platformera ever, w którym grafika, muzyka, level design, pomysłowość bossów, ilość sekretów, jak i sama długość rozgrywki się zgadza. To klasyczny, hardcorowy platformer 2D, wypakowany kontentem po brzegi, czysty fun. 

Opublikowano
7 minut temu, messer88 napisał(a):

tak samo Bayo2 a nie się kisi na tym śmieciu tablecie 

Mówię, takich gier jest sporo i jeśli zdejmiemy fanbojskie klapki to nie ma jakichś racjonalnych przesłanek dlaczego nie udostępnić czegoś innym odbiorcom, za odpowiednią cenę oczywiście.

Opublikowano
Teraz, zdrowywariat napisał(a):

Chyba żartujesz? SMG, SMG2, SM3DWorld, SMBWonder > Astro Bot, który choć cudny to gameplayowo gorszy od wymienionych. I nie zapominaj, że za dwa dni wychodzi jeszcze najlepsza wersja najlepszego platformera ever, w którym grafika, muzyka, level design, pomysłowość bossów, ilość sekretów, jak i sama długość rozgrywki się zgadza. To klasyczny, hardcorowy platformer 2D, wypakowany kontentem po brzegi, czysty fun. 

Ooooo tak. 

Małpiszon to pik platformowek. 
piekny klimacik i poziom trudnosci. 
Gra tak samo cudowna, co trudna

ogolnie wydanie tej gry pod koniec zycia switcha to mily akcent. 

Jakby nazwac te zagrywke jakims dzielem kulturalnym, to nazwałbym to "pożegnanie z Afryka"

Opublikowano

Ej a nie macie wrażenia że takie Echoes of Wisdom, gdyby nie było Zelda tylko na Nintendo to zginęłoby w zalewie innych indyków? ;)

Opublikowano

Przecież Geoff to dziwka playstation xD on by nawet spidermena 2 i tego tatuśka co obraża marke god of war dał na goty haha

Opublikowano
Teraz, Pupcio napisał(a):

Przecież Geoff to dziwka playstation xD on by nawet spidermena 2 i tego tatuśka co obraża marke god of war dał na goty haha

2018 pamiętamy, zasłużona porażka RDR2 przez feeling strzelania xD. 

Opublikowano
3 minuty temu, Pierre Deck napisał(a):

a It Takes two to nie platformer?

No fakt można zaliczyć, to druga (poprawiłem) :).

A Mario dalej czeka :D. 

Astro 104 nagrody, It Takes Two 88, Odyssey 37 xDDD

Opublikowano

Odyseja na luzie byłaby ale przeszkodziła mu w tym inna gra Nintendo. No i na dobrą sprawę w takiej BOTW też są elementy plaformowe tak więc win-win.

Opublikowano

Jeden raz Geoff dał dobrze gdy wygrało Sekiro w 2019 (chociaż mógł dać też RE2) i rok temu gdy Baldur i Alan 2 (multiplatformy!) zaorały napompowanego pajonka i remaster Breath Of The Wild z budowaniem

Opublikowano
Teraz, KrYcHu_89 napisał(a):

No fakt można zaliczyć, to druga (poprawiłem) :).

A Mario dalej czeka :D. 

Astro 104 nagrody, It Takes Two 88, Odyssey 37 xDDD

moze i maja mniej nagrod, ale wiecej sprzedało sie Mariana Odyssey, niz Astro Bota. 
Wiec te pucharki, to tylko na otarcie lez. Marian rozbił bank zarabiajac o wiele wiecej przy zapewne o wiele nizszym budzecie

Opublikowano
1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Astro Bot jedyna platformówka z GOTY na TGA w dziejach, gdzie wyszły 3x Mariany 3D i 3x 2D hahahaha. 

Ograłeś w ogóle Wondera i Donkey Konga Country Returns? Nie wiem, o czym mówisz, Wonder to najlepsze Mario 2D od 30 lat, a DKCR to najlepszy platformer 2D jaki kiedykolwiek powstał! W obu tytułach opad szczęki co level gwarantowany, w DKCR są jeszcze świetne levele w wagoniku (w dwóch różnych wersjach) i odrzutowej beczce dla urozmaicenia, a nawet poświęcony im cały świat, że o levelach muzycznych nie wspomnę i kozackich bossach włącznie z ostatnim. W samym tylko świecie na plaży masz level, w którym uciekasz przed mackami ośmiornicy, płyniesz na wielorybie, czy też chowasz się przed tsunami:

Deklasacja! A to tylko 3 levele z 80 xD