Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano

Słyszycie to?! Wraz z powiewem wiatru Ficuś wleciał do cw, dzisiaj mamy środe więc jest fanem... czekajcie już patrze w kajecik a tak steam beki! jutro czwartek więc pewnie będzie baronem vity a w piątek nintendo entuzjastą! :kekw:

• Odpowiedzi 33,1 tys.
  • Wyświetleń 628,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Ale wiesz że można lubić jakiś sprzęt ale nie być kompletnie popierdolonym na jego punkcie?

Opublikowano

Trudno żeby mieć szajbe na punkcie xboxa :pawel: sorki ja z xbotami nie będę rozmawiał na temat gamingu bo wy kompletnie nie rozumiecie namiętności płynącej z tego hobby :)

Opublikowano

W kwietniu wszyscy będziemy mieli po 6 latek. Storm is coming :)

Opublikowano

Sory zapomniałem że jesteście wypaleni od xboxa i nie macie już tej zajawki do gier co moje nintendo ziomeczki :/ Odpalaj drozdu starfielda na godzinke i jakoś to będzie do kolejnej zielonej perły!

Opublikowano
6 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

topowego osiągnięcia w dziedzinie konsol stacjonarnych

image.jpeg.50f414236140b4ee07d61d83b1202a6e.jpeg

Gdyby nie rrod, to sprzedaz by tak rozowo nie wyglądała. Jak zawsze na ostatnim miejscu.

Opublikowano

Polscy złodzieje troche pomogli microsoftowi w 2005-2008 ale potem nie zgadniecie co się stało. Wróciło stare sony i rozjebało xboxa jak za każdym jednym razem xD

Opublikowano
11 godzin temu, drozdu7 napisał(a):

U Sonego zmiany, teraz to już pójdzie, wrócą czasy ps1/ps2

zmiany na pełnej u niebieskich żebraków :) 

GibdJIaWYAA52Ln?format=jpg&name=large

Opublikowano
5 minut temu, Pupcio napisał(a):

Polscy złodzieje troche pomogli microsoftowi w 2005-2008 ale potem nie zgadniecie co się stało. Wróciło stare sony i rozjebało xboxa jak za każdym jednym razem xD

Cóż, trzeba przyznać, że Sony z całą Japonią za plecami nieźle się popisało ledwie doczłapując do wyniku X360 który w połowie generacji postawił na Kinecta. :kekw: Nie mówiąc o tym, że MS rozjebał GameCube'a generację wcześniej, easy.

Co tu dużo mówić - wszystkie standardy sieciowe, sklep cyfrowy, bezprzewodowe pady w standardzie i popularyzację Arcade zawdzięczamy Microsoftowi, a Sony które nie wprowadziło na rynek nic istotnego dalej pozostało zwykłą kurwą. :banderas:

Opublikowano
3 godziny temu, drozdu7 napisał(a):

No nie wiem, dla mnie 8 letnia gra kosztująca tyle co na premierę to delikatny palec w dupę.

Ale coraz częściej mam wrażenie że konsolorze dorastali ze sprzętami, grami i generalnie branżą żeby być teraz jebanymi 

Zapomniałem, mnie to jebie, że gry po ośmiu latach nie tanieją, bo i tak to, co chcę biorę day1. Gorzej z tymi, co pod koniec generacji budzą się, że warto by było coś ograć, więc dupa boli, że muszą dalej tyle samo zapłacić, co na premierę xD

Z GP plus jest taki, że możesz sprawdzić nawet to, na co byś normalnie nawet nie spojrzał, ale darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby, dlatego mam wywalone na GP, bo nie mam czasu na sprawdzanie wszystkiego, jak leci, co spadnie ze stołu 6+ i poniżej.

Opublikowano

Ty chłopie GP nawet na oczy nie widziałeś, nie wiesz co tam jest więc skończ pierdolić.

6 godzin temu, zdrowywariat napisał(a):

Zapomniałem, mnie to jebie, że gry po ośmiu latach nie tanieją, bo i tak to, co chcę biorę day1. Gorzej z tymi, co pod koniec generacji budzą się, że warto by było coś ograć, więc dupa boli, że muszą dalej tyle samo zapłacić, co na premierę xD

Dlatego takich patrzących na wszystko bezkrytycznie chojraków trzeba kasować po 500zl i jebać na wszystkie sposoby. 

Naprawdę nie wierzę że stare chłopy mogą być tak wytresowane i pisać takie kurwa głupoty, nie mieści mi się to w głowie a sam wychowałem się w tej najlepszej erze od pegasusów i PlayStation. Ale mam świadomość że razem ze mną branża growa rosła, przerosła rynek filmowy, tak naprawdę osiągnęła w jakiś sposób sufit i zmieniła się po drodze w maszynkę do robienia pieniędzy. A stare chłopy są w stanie bronić korpo własną piersią xd 

Opublikowano
11 godzin temu, zdrowywariat napisał(a):

Z GP plus jest taki, że możesz sprawdzić nawet to, na co byś normalnie nawet nie spojrzał, ale darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby, dlatego mam wywalone na GP, bo nie mam czasu na sprawdzanie wszystkiego, jak leci, co spadnie ze stołu 6+ i poniżej.

Taka prawda. Są gierki, którymi i tak byłem zainteresowany, wiec fajnie, ze sie kiedy tam pojawiły. Gorzej, że poświęca się czas na bylejakość np. od MS. Bez sensu jest ten gamepass. Backlog w chooj, ale gra sie w te średniawki, bo opłacone do 2027. Trzeba miec z głową coś nie tak, zeby płacić 74zł za wynajem odpadków kiedy można sobie kupić na właśność coś fajnego za tę cenę.

Edytowane przez Beelzeboss

Opublikowano
4 godziny temu, drozdu7 napisał(a):

Ty chłopie GP nawet na oczy nie widziałeś, nie wiesz co tam jest więc skończ pierdolić.

Dlatego takich patrzących na wszystko bezkrytycznie chojraków trzeba kasować po 500zl i jebać na wszystkie sposoby. 

Naprawdę nie wierzę że stare chłopy mogą być tak wytresowane i pisać takie kurwa głupoty, nie mieści mi się to w głowie a sam wychowałem się w tej najlepszej erze od pegasusów i PlayStation. Ale mam świadomość że razem ze mną branża growa rosła, przerosła rynek filmowy, tak naprawdę osiągnęła w jakiś sposób sufit i zmieniła się po drodze w maszynkę do robienia pieniędzy. A stare chłopy są w stanie bronić korpo własną piersią xd 

Nie czuję się jeb… przez Nintendo, ale wiem, że tak jak Sony i Microsoft to korpo, więc dobrze, że jest konkurencja.

Mnie po prostu taki układ pasuje, że gry nie tanieją, bo i tak to co chcę biorę na premierę, a gdyby mi się nie spodobało to odsprzedam z niewielką stratą, bądź gdybym miał ciężko z finansami niewiele stracę na pozbyciu się kolekcji. Są tu też takie osoby na forum, które musiały się pozbyć kolekcji, bądź jej części, takie jest życie.

Jestem tradycjonalistą, więc u mnie cyfra nie wchodzi w grę, chyba że małe gry indie od 10 do 25e. Lubię swoją skromną kolekcję na Switcha i choć nigdy nic nie kolekcjonowałem to tą jedną kolekcję będę chciał sobie zatrzymać. Gdybym był fanem cyfry to mam voucher za 100e, za który mogę wziąć 2 gry po 59e, więc dalej nie czuję się jeb… przez Nintendo.

Jest też wątek gry, które niedługo spadną z cyfrowego rowerka, nie wiadomo co będzie za x lat, więc wolę mieć tego swojego Switcha ze skromną kolekcją pudełek, żebym zawsze mógł się gdzieś skitrać i sobie pograć. Lubię mieć tą świadomość.

Rozumiem, że w GP dostajecie super gry day1, ale i też takie, że nawet bym ich nie włączył, bo mam co robić poza graniem. Wiem, że GP > PS+ = NSO. Dlaczego postawiłem znak równości? Dlatego, że wolę już historię Nintendo i sobie nadrobić co nie co, niż gry w plusie po 2 latach, które dawno mam ograne.

Poza tym nieraz pisałem, że mój ulubiony gatunek to platformery i wmawianie mi, że gdzie indziej, niż u Nintendo, będę miał lepiej (Paolo) to zakrzywianie rzeczywistości.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Zdrowy rynek się zmienia nie możesz lubić pudełek!!!1 musisz iść z duchem czasu i wypożyczać gry na miesiąc!:daddy:

Opublikowano
16 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Mega gratki zdrowyjehowy, że udało ci się napisać postać bez wspominania o Donkey Kongu! :) 

Jaram się gierką no i co z tego? Jak widzisz dla mnie liczy się jakość, a nie ilość:

Into the Breach: 870h.

Celeste: 430h.

BOTW: około 400h.

Stardew Valey: 300h.

Balatro: 300h.

Huntdown: 60h.

DKCR: na razie 70h.

Mówię o Returns, bo jeśli ktoś lubi platformery 2D i jakimś cudem grę ominął to niech łyka - satysfakcja gwarantowana - a nie sugeruje się reckami remastera. Przecież to jest gra od gości z Retro Studios, którzy wtedy byli w szczycie formy i dali nam Metroida Prime. Nie wiem, co tam się zadziało, że nic prawie na Switcha nie wydali, ale gdyby był kimś ważnym w Nintendo to dawałbym im właśnie serie, o których powrót fani proszą od lat, bo Retro jest w tym doskonałe.

Byłbym prawie zapomniał, moja ekipa przesyła dla Was pozdrowienia:

:banderas:

Opublikowano

Akurat pokazywałem swój post innym użytkownikom tego forum i im się podobał. Jesteś jedyną osobą, której się nie podoba. Ta niechęć cię kiedyś zabije, zgnijesz z żółci. Pokazywałem ten post na innym forum. Wszyscy mówili że jest dobry, świetny, niektórzy ze wręcz wybitny. Rozmawiałem na jego temat z kierownikiem składu pociągu oraz konserwatorem powierzchni płaskich - obaj piszą dużo postów, jeden napisał nawet podręcznik - "jak pisać posty". Każdy z nich mówi, że to świetny post, ma w sobie ogromne pokłady poczucia humoru. Jak go napisałem, to przyszedł do mnie roześmiany Tadeusz Drozda i powiedział, że dziękuje mi, bo pierwszy raz się uśmiechnął, odkąd zdjęli mu w TVP program śmiechu warte. Pracuje nad swymi postami, nie hejtuję innych, staram się każdemu pomoc z jego postami - dodać coś dobrego, podpowiedzieć jak pisać lepiej. Jak porównam swoje posty sprzed 10 lat, a te obecne, to widać przepaść. Jesteś jedyną osobą, która jej nie widzi. Kopiesz mnie i próbujesz ściągnąć w dół, ale jestem ponad tym, bo zdrowo się odżywiam, ćwiczę, a wczoraj nawet pomogłem w pociągu pani z wózkiem. Powiedziała, że mam bardzo silne ręce i niesamowicie jej pomogłem z wypchnięciem tego wózka, ale żebym następnym razem stanął z drugiej strony, a nie wypychał ją z wagonu za pośladki. Pogadaliśmy i okazało się, że ona to dziecko urodziła z przypadku, tzn. wzięła i urodziła. Jestem z nią umówiony na kawę, ty oczywiście nie wierzysz, wierzysz tylko kartom przebiegu ciąży, badaniom DNA i aktom stanu cywilnego, ale Jezus nie potrzebował niczego z tych wymienionych, by się urodzić i czynić dobro.

Copyright Blaise©™
Ten i ten drugi post z pomaganiem całemu miastu to była czysta esencja jehowiaka i peak forumingu

Opublikowano

Pojebałeś wątki. Latasz po wątkach i się mścisz. Słabe to w chuj! To, że kogoś nie lubisz nie oznacza, że masz prawo go nękać. Jestem osobą bardzo emocjonalną, dlatego cieszę się małymi rzeczami, nawet tym, gdy jakieś dobro do mnie wróci. Blaise? To ten wojskowy znafca? Daj spokój xD

p.s. więcej nie będę odpisywał na twoje posty, w zasadzie powinienem Cię zgłosić za spam, ale nie jestem kapusiem, mam swoje zasady. EOT.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Zdrowy nie daj się tym wampirom energetycznym!!!!