Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
3 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Mam 3 konsole Nintendo, Ty póki co masz 1 preorder.

Czoper po co ci te konsole jak ty nawet nie grasz w gry mdr

• Odpowiedzi 34,2 tys.
  • Wyświetleń 735,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Ale u pawciokratosa duszy jak odpala swoją konsolę

https://youtu.be/RsMNg072OqE?si=7azOASPoUyUGY85J

Edytowane przez drozdu7

Opublikowano
4 minutes ago, Pupcio said:

Czoper po co ci te konsole jak ty nawet nie grasz w gry mdr

W mojej sygnaturce możesz sobie przejrzeć w co tam gram, kilkaset gier ogranych znajdziesz. Będąc tatuśkiem ograłem więcej gier niż ty siedzący u mamy na garnuszku.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Ja się Pawciowi wcale nie dziwię, że nie ma konsoli.

Kiedyś konsola utożsamiała idee z których można było byc dumnym. A dziś stały się one symbolem ruchania bez mydła

Kolejne podwyzki cen, haracze na online, płatne patche, przyciski na abonament, pudełka bez gier na płytach/kartach, konieczność instalacji, ściągania patchy. Na takim laptopie jest o wiele lepiej, a gry z PS5 i Xboxa i tak wychodzą na PC.

Co prawda, Pucio chciałby jeszcze ponownie wzniecić w sobie te iskrę starego konsolomaniaka, ale myślę że skończy się na tym że w dniu premiery odpali jedyną nową grę na Switcha 2 czyli Mario Kart bez trybu kariery, opłaci abonament, podłączy kamerkę, zobaczy rozpiklesowaną twarz GearsUpa w 10 fpsach i zastanowi się co on robi ze swoim życiem.

Opublikowano

Pięknie wyjaśnione asaxa. Pecetowy dział ms o wiele bardziej ci pasuje niż ten uwłaczający xbox

Opublikowano
17 minut temu, messer88 napisał(a):

Drozdu może ma na wishliście na allegro

Spokojnie, dzisiaj nie ;)

Opublikowano
4 minutes ago, GearsUp said:

image.png

Asax to raczej się wypowiada o polityce wydawniczej Microsoftu oraz zasadności pojęcia w hybrydę PC-konsola. Nawet nie wiem czy on w gry gra, to raczej skrupulatny analityk.

Opublikowano

Jako teoretyk amator na szczęście nie muszę grać w gry

Opublikowano

Mnie zachęcił do sprawdzenia Indiany pisząc o tych genialnych zagadkach dlatego wczoraj włączyłem Xboxa żeby zacząć od części z OG Xboxa no i ku mojemu zaskoczeniu nie mogłem jej kupić.

Opublikowano

To jest to słynne games preservation by xbox nie wiem czy słyszałeś o tej super inicjatywie :)

Opublikowano

Ms zrobi wszystko żebyś nie kupował gier/konsoli, kolejny po podwyżce cen sprzętu. Cała moc pójdzie na bezduszny abonament dla casuali.

Opublikowano
29 minutes ago, GearsUp said:

Mnie zachęcił do sprawdzenia Indiany pisząc o tych genialnych zagadkach dlatego wczoraj włączyłem Xboxa żeby zacząć od części z OG Xboxa no i ku mojemu zaskoczeniu nie mogłem jej kupić.

Ukończenie starych, słabych przygód Indiego nie jest wymagane do ogarnięcia fabuły nowego hitu od Microsoftu.

Opublikowano
33 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Hmmm ciekawe dlaczego?

Opublikowano
18 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Hmmm ciekawe dlaczego?

Bo woli na Switchu odpalić sobie Twilight Princess przed zagraniem w nowe Zeldy, Super Mario Galaxy 2 lub Metroid 2,3, Eternal Darkness lub Rogue Squadron. Bo przecież MS w huja leci a Nintendo dba o swoją spuściznę*

* niestety najczęściej na twarzy klienta

Opublikowano

Tych gier nigdy nie było na Switchu a Indiana był na Xboxie i nagle znikł.

Opublikowano
22 minutes ago, GearsUp said:

Tych gier nigdy nie było na Switchu a Indiana był na Xboxie i nagle znikł.

Czyli Xbox lepszy bo kiedyś miał a Switch nigdy.

Opublikowano
2 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Czyli Xbox lepszy bo kiedyś miał a Switch nigdy.

Gdyby były to pewnie Nintendo ze swoim game preservation zadbałoby o to żeby kolejne pokolenia mogły grać więc nie bardzo użytkowniku Czopek problem

Opublikowano

I bądź tu graczem, który ma na wishliście więcej takich gier z OG Xboxa, które nie dość, że bardzo rzadko otrzymują jakieś promki to nikt nie wie czy za chwile nie znikną ze sklepu a potem czytasz, że te głąby priorytetowo traktują game preservation. Czyli co zaufać knurowi i spokojnie je trzymać na wishliście wierząc im w to pierdolenie czy obudzić się po raz kolejny z ręką w nocniku i przeczytać na karcie z grą, że jest niedostępna do kupna?

btw ten Indiana to był tylko przykład, więcej gier stało się nagle niedostępnych.

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

Prawo w EU się zmieniło to i gierki poznikały, jak wydawcy się dostosują i uzupełnią potrzebne informacje to wrócą. Spoiler: nie tylko na Xboxie gierki poznikały, ale to nie pasuje do narracji i niedobra o tym mówić

Opublikowano
8 minut temu, Hanza71 napisał(a):

Gira zapomnial jakie Nintendo dobre jest

81Xi9uVRf4L._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg

Ten przykład jest już zbyt przeruchany, nawet jak na standardy tego forum xD

Opublikowano
25 minut temu, GearsUp napisał(a):

Czyli co zaufać knurowi i spokojnie je trzymać na wishliście wierząc im w to pierdolenie czy obudzić się po raz kolejny z ręką w nocniku i przeczytać na karcie z grą, że jest niedostępna do kupna?

Game preservation to jak masz OG Indianę i odpalasz go sobie na sprzęcie wydanym 20 lat później. :) To, że nie ma go w oficjalnej dystrybucji o niczym nie świadczy - masz gierę to ją sobie odpalasz. Jak masz gierę na DSa, GBA albo Gacka to wiesz co możesz sobie z nimi zrobić na Switchu? Gówno jebane. :)