Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
7 godzin temu, jimmyyy8 napisał:

Xbox przepięknie rozjebany.

Filmem z DS2? Klapy już tak przyzwyczajone do gier-filmów, że gameplay to tylko dodatek.

• Odpowiedzi 33,1 tys.
  • Wyświetleń 626,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

No trochę lipa, przynajmniej dla mnie bo fajnali nie gram raczej. Wo longa i nioha 2 olałem bo przejadły mi się chińskie soulsy, roninowi do Sekiro raczej lata świetlne będzie brakować jeśli chodzi o walkę.

Stellar Blade to zobaczymy finalnie co wyjdzie. I huj tyle.

Silent 2 czy Mgs to wyjdą też na inne konsole więc to też trzeba inaczej patrzeć. 

Nie no jak ktoś pisze że Xbox rozjebany to trochę xd

Powiem więcej, jak ktoś się jeszcze nie przesiadł z PS4 na ps5 to dostał więcej argumentów żeby jeszcze się wstrzymać :)

Opublikowano
39 minut temu, drozdu7 napisał:

No trochę lipa, przynajmniej dla mnie bo fajnali nie gram raczej. Wo longa i nioha 2 olałem bo przejadły mi się chińskie soulsy, roninowi do Sekiro raczej lata świetlne będzie brakować jeśli chodzi o walkę.

Stellar Blade to zobaczymy finalnie co wyjdzie. I huj tyle.

Silent 2 czy Mgs to wyjdą też na inne konsole więc to też trzeba inaczej patrzeć. 

Nie no jak ktoś pisze że Xbox rozjebany to trochę xd

Powiem więcej, jak ktoś się jeszcze nie przesiadł z PS4 na ps5 to dostał więcej argumentów żeby jeszcze się wstrzymać :)

Dlaczego się wstrzymać? Żadna z tych gier nie wychodzi na ps4. A będą one przynajmniej dobre. Sekiro grafika tez nie grzeszyło.

Opublikowano

Jeszcze rozumiem żeby coś wyróżniało tego Ronina, a tak dostaliśmy w ciągu 6.5 roku:

- Nioh - nietuzinkowy slasher w Japonii

- Nioh 2 - więcej tego samego

- Wo Long - więcej tego samego w Chinach

- Rise of Ronin - więcej tego samego, ale w Japonii i otwartym świecie

Co następne? Wo Long 2, oczywiście w otwartym świecie. Ciężko się tym ekscytować - zwłaszcza, że formuła dawno się wyczerpała, a gra na PS5 only, w pełnej cenie wyglada gorzej niż WoLong z abonamentu.

To tyle jeśli chodzi o tę słynną „jakość retailu na Sonce”.

Opublikowano

Wygląda jak sekiro zmieszane z ghost of tsushima w brzydkiej grafice. Zalecam jednak odpalić obie produkcje z osobna a nie rogówno. A plejkurwa jak zawsze ocalona przez Pana Kojime bo jaranko podróbką niera i silent drewniakiem to tylko klapy potrafią mieć

Opublikowano

Jakoś nigdy nie byłem fanem Teamu Ninja, Niohy mnie nie porwały i są lepsze soulslikei na rynku, Wo Long nie grałem, podobno najgorsza ich gra, Ronin również nie podbije raczej rynku, za dużo tego w zbyt krótkim czasie, oni ciągle trzaskają jeden setting, ale mają swoich fanów, głupie też pierdolenie, że wyglada gorzej niż Tsushima, to już lepiej ją porównać do Sekiro, wraca też system parry i stance z Nioha, jest trochę tych samych assetów itp. Jedyna turbonowość u nich to przejście w open world i dużo wiekszy nacisk na storytelling. 

Poza tym kalendarz premier od stycznia do kwietnia bardzo napięty z jedną turboperełką Finalem 7. 

Opublikowano

Oczywiście że wygląda gorzej, wiem że pan kojima wypalił Ci oczy duszą no ale już czas widzieć roninową chujnie Krychu! :) To miasto wygląda jak z asasyna 3

Opublikowano
9 minut temu, Pupcio napisał:

Oczywiście że wygląda gorzej, wiem że pan kojima wypalił Ci oczy duszą no ale już czas widzieć roninową chujnie Krychu! :) To miasto wygląda jak z asasyna 3

Od Tsushimy wygląda gorzej, ale czego spodziewałeś się po Team Ninja i silniku z Nioha 1:D? Dlatego mówię, że już lepiej porównać do Sekiro i Nioha, bo styl rozgrywki, walka to właściwie kombinacja tych dwóch i klasyczne już dla Team Ninja zapożyczenia assetów, jak ten wróg ze szponami, nigdy im nie zapomnę tego Geralta z Nioha 1. To są po prostu średniacy.  

9 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Realnie Q1/Q2 to jeden ciekawy indyk i szansa, że wypali Project Eve. Naprawdę nie rozumiem jak wczorajszy pokaz miał wynagrodzić komuś ostatnie 1.5 roku z Sonkąz

Hahaha w sensie Final VII to ten indyk :D? 

Jeszcze dodałbym prócz DS2 na 2025 przecudny Judas, który nie zapominajmy jest od Kena Levine'a, zakładam, że premiera nie w tym roku, ale zobaczymy, może końcówka 2024. 

Opublikowano
3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał:

Jeszcze dodałbym prócz DS2 na 2025 przecudny Judas, który nie zapominajmy jest od Kena Levine'a, zakładam, że premiera nie w tym roku, ale zobaczymy, może końcówka 2024. 

Przecież to multiplatforma

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał:

Przecież to multiplatforma

Oceniasz pokaz, czy tylko musi być wielki napis EX? Zazdrość botów jest wielka widać...

Opublikowano

No przed chwilą pisałeś że to pierdolenie że wygląda gorzej od ghosta a teraz się zgadzasz :wujaszek:

Opublikowano
9 godzin temu, Donatello1991 napisał:

Oni jutro z nory wyjdą i będą udawać że pokazu nie było i ich Sony nie rozjebało.

Zaczęło się :)

1 minutę temu, Pupcio napisał:

No przed chwilą pisałeś że to pierdolenie że wygląda gorzej od ghosta a teraz się zgadzasz :wujaszek:

Bo to było widać od pierwszego pokazy gry od Team Ninja na silniku Nioha. Ghost of Tsushima to przecież jest zupełnie inny styl i nacisk na inne aspekty. Jak chcesz porównać system walki to pewnie po premierze nie będzie czego porównywać, bo Tsushima ma proste systemy, dosłownie wszystkiego. Inny nacisk, inny typ gry. Nie skreślałbym jej za grafikę już teraz (jak ktoś lubi Sekiro/Niohy). 

Opublikowano

Tekken 8,Yakuza, Ronin, FFVII, Stellar Blade, Dragons Dogma 2, Hellblade2, Metaphor, Awoved, Indy, Stalker 2, SW Outlaws. Chyba nienajgorzej jak na taki tragiczny rok w branży.

A jeszcze nic od Nintendo nie ma, mogą przypierdolic dobrze

Opublikowano

Got ma inne oświetlenie i więcej kolorowych kwiatków. To wszystko. Reszta ten sam poziom grafiki.

1 minutę temu, drozdu7 napisał:

Tekken 8,Yakuza, Ronin, FFVII, Stellar Blade, Dragons Dogma 2, Hellblade2, Metaphor, Awoved, Indy, Stalker 2, SW Outlaws. Chyba nienajgorzej jak na taki tragiczny rok w branży.

Nie wszystko musi być głośne z marketingiem za 100mln żeby było bardzo dobre. Dla mnie lepszy rok niż 2023.

Opublikowano

Mi się podobało bardziej niż poprzedni. Miał taki klimat playstation 1 w sensie, że macie tu horrory, samuraja i tego zwyrola Kojime. Śmieszny ten mem z PS3 ale ja to nazywam po prostu ,,brzydka gra'' śmieszne są te chińczyki:
koleś opowiada o tym, że w grze znajdziemy wiele historycznych postaci, Yokohoma jest jednym z pierwszych miast otwartych na obcą kulturę gdzie możemy zaobserwować mieszaną architekturę wschodu i zachodu po czym postać wybija w powietrze i szybuje na lotni spadając prosto na konia z tak zwanej dupy :) Japończycy mają dziwny stosunek do historii, coś czuję, że zgodnie z historią gdzieś na plaży czeka na graczy wielki krab do pokonania.
Nie mniej, zagram w okolicach premiery i tak jak mówiłem moje wrażenia będą potęgowane serialem Shogun :banderas:

Opublikowano
10 minut temu, drozdu7 napisał:

No taki 8/10 rok się zapowiada, jak ktoś lubi Japonię to 9/10, czyli znowu bardzo dobrze. Zresztą styczeń już rozjebał kalendarz, tak, że nie idzie nic włożyć. 

Rok bez megahitów zapowiadanych od lat (może dla dla jest takim FF VII Rebirth), taki będzie 2025 (VI i DS2, chociaż myślę, że GTA przesuną :), ale wygląda na to, że Japonia w tym roku to już niemal totalna dominacja branży, już nie mówię nawet o Sedze, która sama sobie robi konkurencję w styczniu xD.  

Edytowane przez KrYcHu_89

Opublikowano
18 minut temu, KrYcHu_89 napisał:

Zaczęło się :)

Bo to było widać od pierwszego pokazy gry od Team Ninja na silniku Nioha. Ghost of Tsushima to przecież jest zupełnie inny styl i nacisk na inne aspekty. Jak chcesz porównać system walki to pewnie po premierze nie będzie czego porównywać, bo Tsushima ma proste systemy, dosłownie wszystkiego. Inny nacisk, inny typ gry. Nie skreślałbym jej za grafikę już teraz (jak ktoś lubi Sekiro/Niohy). 

No ale przecież napisałem że to mieszanka sekiro z ghostem. Z sekiro ukradli open worlda i chiny a z sekiro walke :niki: podleją to jeszcze nieumiejętnością robienia graficzki i swoim zjebanym systemem lootu i mamy kolejnego rozdmuchanego "exa" na sonke :banderas:

Opublikowano

Ale Panowie z szacunku do arcydzieła jakim jest Sekiro, proszę nie zestawiać go z tym guwnem. Dziękuję 

Opublikowano
29 minut temu, Donatello1991 napisał:

Dla mnie lepszy rok niż 2023.

:jim::shieeet:

Opublikowano
2 minuty temu, GearsUp napisał:

:jim::shieeet:

2023 to był cymesik, ale w 2024 nie wiemy jeszcze wszystkiego, ale, że gorszy niż 2023 to na pewno :). 

Opublikowano
23 minuty temu, Pupcio napisał:

No ale przecież napisałem że to mieszanka sekiro z ghostem. Z sekiro ukradli open worlda i chiny a z sekiro walke :niki: podleją to jeszcze nieumiejętnością robienia graficzki i swoim zjebanym systemem lootu i mamy kolejnego rozdmuchanego "exa" na sonke :banderas:

Loot pokazali? Nie widziałem, ale chyba można liczyć, że będzie mniej kolorowo niż ta sraka z Nioha. 

Opublikowano
10 minut temu, KrYcHu_89 napisał:

2023 to był cymesik, ale w 2024 nie wiemy jeszcze wszystkiego, ale, że gorszy niż 2023 to na pewno :). 

Gubisz się w zeznaniach, w końcu lepszy czy gorszy?