Opublikowano wtorek o 20:353 dni Ja bym chętnie zamienił swoje koncerty które mam na dvd - na wersje bluray. No ostatnio kupiłem koncert depeszy na bluray, ale kurła tak cienkiego wydania nie widziałem. Dali kartonik jak kiedyś płytki w gazetkach miały, taka koperta tyle ze pionowa. Zero grzbietu. Taka chujnia się dzieje ze głowa mała. Rozwój cyfry, a jak coś wychodzi fizycznie to na odpierdol, po kosztach.
Opublikowano wtorek o 20:503 dni 5 godzin temu, Wredny napisał(a):Część z tych filmów już oglądałem, ale dopiero teraz zdecydowałem się na dołączenie ich do swoich zbiorów, a kilka to dla mnie względne nowości, o których chcę sam wyrobić sobie zdanie, nawet jeśli słyszałem mieszane opinie.Czemu głównie DVD? Bo często jest dużo tańsze, a jakość obrazu jest dla mnie jak najbardziej wystarczająca - zwłaszcza, że filmy oglądam na mojej starej Bravii Full HD i odtwarzaczu, który trochę upscale'uje obraz, więc nie ma lipy.Jasne, filmy robione typowo pod wizualne wodotryski, jak np DUNE czy inny AVATAR kupuję na BluRay, ale do reszty, bardziej skoncentrowanej na treści, a nie tylko efektach, starszy format mi w zupełności wystarcza.W sumie ma to sens. Ja z kolei zbieram tylko filmy, do których będę chciał wracać i trzymać w kolekcji, mam dość ograniczone miejsce na regale. Dlatego już nie patrzę na dvd tylko blu ray bo moja kolekcja będzie dość skromna. Na przykład takiego Johna Wicka bym nie trzymał na półce raczej, fajny film czysto rozrywkowy ale nie będę do niego wracał jak do Matrixa.
Opublikowano wtorek o 22:023 dni Moja żona ma "filmowego alzheimera" i gdzieś tak mniej więcej po roku/dwóch zapomina, że w ogóle jakiś film widziała, więc często wracamy do różnych filmów i dlatego lubię mieć ich spory zapas
Opublikowano czwartek o 04:002 dni Cyfrowo nie jest własnością, płyta uhd albo niedostępna (niektóre filmy nie do dostania) albo gruubo powyżej stówki za film.Dlatego trzeba kupić nagrywareczkę Blu Ray, zgrać kolekcje filmów, podrukowac ładne okladeczki i na półkę xd