Opublikowano 17 godzin temu17 godz. @Szermac skoro przechodza upgrejdy to pewnie jest latwiej niz trudniej na ng+ ? W Cronosie to byl zart ten caly poziom hard. Pytam czy tu jest podobnie bo zaraz zaczynam
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. 33 minuty temu, Szermac napisał(a):Który Was tak zatrzymał ?Egg Edytowane 17 godzin temu17 godz. przez Rotevil
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. 2 minuty temu, MEVEK napisał(a):@Szermac skoro przechodza upgrejdy to pewnie jest latwiej niz trudniej na ng+ ? W Cronosie to byl zart ten caly poziom hard. Pytam czy tu jest podobnie bo zaraz zaczynam Aaa, no tak na NG+ na tym odblokowanym najcięższym jest w sumie bez różnicy jak na Normalu @Rotevil w złym miejscu wpisujesz spojler xDA no to w sumie ja szybko z tym jajkiem ogarnąłem. No musiało być jajko, no i skoro 3 to odwrócone E, to 6 jako G też musi być jakoś skręcona, no nie wiem, te kody to przyszły mi w miarę szybko.Ja to przekombinowywałem w drugą stronę, bo jakby jedna notatka wyprowadzała na manowce z motywem tych dłuższych liczb xD to w ogóle zanim skminiłem, że to chodzi tylko o cyfry na litery to mi zajęło trochę xD
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. 16 minut temu, Szermac napisał(a):Aaa, no tak na NG+ na tym odblokowanym najcięższym jest w sumie bez różnicy jak na Normalu @Rotevil w złym miejscu wpisujesz spojler xDA no to w sumie ja szybko z tym jajkiem ogarnąłem. No musiało być jajko, no i skoro 3 to odwrócone E, to 6 jako G też musi być jakoś skręcona, no nie wiem, te kody to przyszły mi w miarę szybko.Ja to przekombinowywałem w drugą stronę, bo jakby jedna notatka wyprowadzała na manowce z motywem tych dłuższych liczb xD to w ogóle zanim skminiłem, że to chodzi tylko o cyfry na litery to mi zajęło trochę xDWiedziałem że chodzi o jajko, tylko po polsku mi się za długi wyraz wydawał i się zamotałem, zacząłem szukać nawet nazw jedzenia na 3 litery w necie, no nie ogarnąłem tego, zjeb ze mnie Edytowane 16 godzin temu16 godz. przez Rotevil
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Klimacik w pyte - czuc mrok w powietrzu. Ujecia kamery sa swietnie zrobione i maja swoj wlasny unikalny klimat. Wioska jest sliczna. Wszedzie pelno zakamarkow, czego na mapie nie widac, wiec sie nie spodziewasz sciezki a one tam sa. Szybki i poreczny Dziennik. Postac dziewczynki przy poruszaniu sie jakas taka sztywna - zwlaszcza ze cos tam cwiczyla, o czym mowi nam dziennik. Graficznie jest b.ladnie a gram w trybie wydajnosci. Zobaczymy co bedzie dalej.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Zajebisty też patent jest na NG+, bo w cutscenkach pojawiają się nowe motywy i kiedy chcemy pominąć jakąś, gra informuje nas, że są w niej jakieś nowości i czy na pewno chcemy skipnąć
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Laseczka wydaje swietne piszczace odglosy, kiedy wpadniemy na cos krwistego - najs
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. W ogóle z tym najtrudniejszym na NG+ to trochę jednak inaczej niż na Normalu xd Szczególnie czuć to przy potworach w otherworld, nie jest jakoś ultra ciężko, ale jest trochę różnicy. Zaraz boss to zobaczymy tam. Takie suche NG na tym poziomie We mgle, to musi być już hardcore trochę xdEDIT: Na Bossie wesoło no
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Tez hard. Jest wesolo. Czuje ze wieksza czesc forum bedzie narzekac tutaj wlasnie na walke. W zwarciu nie ma lekko. Kazdy wymach ma znaczenie.@Szermac cos jest pod L2? Jeszcze nie mam w dzienniku tego opisanego a juz zauwazylem ze cos mi wpadlo nowego Samouczek sie spoznia chyba!?Reedycja..Mam juz. Zrobilem sobie przerwe a tu krok dalej jest objasnienie
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 1 minutę temu, MEVEK napisał(a):Tez hard. Jest wesolo. Czuje ze wieksza czesc forum bedzie narzekac tutaj wlasnie na walke. W zwarciu nie ma lekko. Kazdy wymach ma znaczenie.@Szermac cos jest pod L2? Jeszcze nie mam w dzienniku tego opisanego a juz zauwazylem ze cos mi wpadlo nowego Samouczek sie spoznia chyba!?Nie ma harda na początku, on się odblokowuje po przejściu ;)No jest cosik pod L2, nie kojarzę jak tam było z tutkiem do tego, ale no chyba można coś wcześniej zrobić, a później przy sekwencji poświęconej będziesz miał opis czy coś, nie pamiętam już.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Przeciez to jest koszmar a ty mi przypominasz ze to tylko normal jest - no dziki P.SMozna miec wiecej niz 1 perk ?
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 1 minutę temu, MEVEK napisał(a):Przeciez to jest koszmar a ty mi przypominasz ze to tylko normal jest - no dziki Na początku jest, potem walka się trochę trywializuje przez wyczekiwanie na specyficzny atak potwora aby zarypać kontratak, dwa hity i tyle Trudniej lub łatwiej w zależności od rodzaju potwora, ale robi się prostacko później i tak.2 minuty temu, MEVEK napisał(a):Mozna miec wiecej niz 1 perk ?Tak, ale to se obczaisz później co i jak.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Wlasnie to wyczajam teraz. Nie kazdego mozna kontrowac ale zaczyna mi sie to podobac. Czasem tylko wyskakuje ich wiecej i w tedy nie wiem czy uciekac czy walczyc. Nie podoba mi sie ze nic z nich nie wypada. Normalnie to ammo dropia gnoje a tutaj nawet zycka nie daja skurkowance
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Jakby pewne założenia w grze, się czasami potrafią przez pewne czynniki zmieniać na przestrzeni całej gry. Na przykład perki i to, że wrogowie nie dropią życia powiedzmy ;))))Ta gra jest serio na wielokrotne przejście, aby poznać ją całą i to co ma do zaoferowania. Tam się potrafi nowy fikoł mechaniki pojawić po 15 godzinach gry, a na NG+ kolejny xD
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. A ja właśnie odblokowałem prześmiewczy ending z własnymi creditsami i muzą, jeszcze przed połową gry. Zajebiste XDNazwa zakończeniaOczywiście mowa o UFO Ending
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Zaraz wracam na chatę i zaczynamy. Tak Pan Szermak nahajpował, że lepiej, żebym się nie zawiódł
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Imo jak ktoś lubi Silent Hilla za to co czyni go Silent Hillem, to w F się zakocha ;)Mi teraz na kolejnym przejściu jeszcze lepiej wjeżdża z tymi fabularnymi dodatkami, multum serducha jest tu włożone i dużo pomyślunku Ta gra się powinna w sumie nazywać Higurashi. Kto wie czy zanim nie przyszło Konami do Panów z Tajwanu to się tak nie nazywało xD Ale nie no, po prostu Ryukishi napisał kolejny sezon cykad xd
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Miejscówki sa mega klimatyczne. Teraz myszkuje po świątyni jest moc a dziennik jest bardzo pomocny. Latam i szukam rozwiązania jak wszystko juz mam przed sobą - cały ja Reedycja. Strasznie duzo medykamentow jest tutaj w swiecie. Nic tylko sprzedawac to co mozna a reszte zuzywac na biezaco bo co innego z tym robic ?
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Godzinę temu, MEVEK napisał(a):Strasznie duzo medykamentow jest tutaj w swiecie. Nic tylko sprzedawac to co mozna a reszte zuzywac na biezaco bo co innego z tym robic ?Nom, akurat są medykamenty sprzedawalne i nie sprzedawalne, jak najbardziej te co można to śmiało, przyda się na inne rzeczy ;)
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Z tego wlasnie tytulu zmieniam zdanie i juz nie twierdze ze jest jakos mega trudno. Wiadomo czasem mozna zginac bo to normalne ale zasobow jest tyle ze jezeli nawet srogo oberwiemy to nie ma sie co przejmowac. Glowa do gory i przed siebie. Owszem, kazda jedna walka jest wyzwaniem ale medykamenty nam to rekompensuja.Mega tip dla poczatkujacych.W kapliczkach mozecie ofiarowywac, wyprzedawac co tam wam sie podoba ale nic specjalnie nie wykupujcie do momentu kiedy wpadnie wam pierwsza tabliczka z ulepszeniami. Jeden z nich jest dosc atrakcyjny ale i rowniez drogi. Niestety mnie na niego nie bylo stac bo wczesniej wykupilem jakies niepotrzebne losowe perki
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Jestem ciekaw w ogóle co fabularnie sobie ułożycie w głowie po pierwszym przejściu, co zaszło
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Kuźwa, a już wydałem 7 stów na te saszetki od herbaty bo myślałem, że to te upgrade'y... Podoba mi się ten prowodzany dziennik ala Nathan Drake. Mapka też super wygląda, a eksploracja każdego kąta niesamowicie wciąga. Pograłem chwilę i jestem w momencie jak wróciliśmy pod sklep z gazrurką. Za chwilę sobie usiądę na spokojnie.No i przede wszystkim poproszę więcej takiej grafiki w 720p na prosiaku ;)