Jump to content

Recommended Posts

I się zaczyna. Panowie, doszkolcie się troszkę, a wtedy Wasze komentarze staną się mądrzejsze.

Ale tak żeby nie zostawiać Was z niczym, powiem że jedna klatka Disneyowskich "Aut" gdzie RT był pierwszy raz użyty przez Disney, renderowała się kilkadziesiąt godzin. Jedna klatka. Na turbo do(pipi)anych maszynach. I tak, było to dawno temu. Ale od tego czasu nadal RT niszczy wszystko, i cud, że to w ogóle działa na PC.

A w portal użyli chyba wszystkie możliwe rodzaje RT. Więc jest jak jest.

• beka z typa 1

Wracając do tematu to fajny pokaz technologii Nvidii. Nie do rozróżnienia podczas gry od natywnego 4K z włączonym DLSS2 (ustawionym nawet na performance) i DLSS3, przy takim combo i max ustawieniach (trzeba w menu alt+x zwiększyć ilość bounce light na 8, bo na persecie ultra jest 4) 120fps. Wygląda to naprawdę fajnie, aż ciężko uwierzyć co samo dojebane oświetlenie może zrobić z niby tą samą grą. Co do gry to chyba nie ma za bardzo co się rozwodzić, wiadomo, jedna z lepszych gier logicznych.

2 godziny temu, Ukukuki napisał:

Kręcicie aferkę a to takie same demo technologiczne jakim był Quake 2 RT za czasów pierwszych RTX 2XXX gdzie na 2080TI w 4k nawet nie było 20 klatek. 

Akurat technologicznie był najlepszy bo miał prawdziwy rt. Prawie wszystkie gry reklamowane ray tracingiem to fejki, odbicia zastosowane w jakiejś jednej kałuży żeby npce się cieszyły 

• WTF 1
  • Downvote 1

Na laktoku musiałem zejść z rozdziałką żeby miało racje bytu w to grać no ale wygląda spoczko. W tamtym miesiącu akurat przechodziłem czystego portala więc robi różnice. No ale i tak ta technologia robi na mnie zerowe wrażenie i to jeszcze w takiej grze