Opublikowano 5 lipca5 lip Dzięki za linka, akurat obejrzę mobland do końca, po trzech odcinkach jest tak jak się spodziewałem, Hardy, Brosnan, Mirren i Git Ritchie, to się nie mogło nie udać.
Opublikowano 8 lipca8 lip Yellowstone jest na netfliksie od dłuższego czasu, ale cztery sezony więc ostatni wpadnie akurat na sky.Skończyłem też dzień szakala i jestem w szoku, że w końcówce Spoilerginie gruba murzynka, a nie główny biały bohater. Ale może przeżył dlatego, że miał wątek gejowski wiec dostał +10 do plot armor. Eddie nawet jak próbuje nie grać psychopatycznego mordercy to dalej bije od niego taki vibe więc dobrany do roli idealnie. Parę głupotek jest, gruba murzynka irytuje swoją jedną miną na każdą emocję, ale poza tym ogląda się dobrze
Opublikowano 12 lipca12 lip https://www.filmweb.pl/serial/Projekt+%22Nazizm%22-2017-832823,,Projekt Nazizm", 2017, 6 odcinków, miniserial dostępny bodaj od niedawna na SkyShowtime. Za mną (mimo iż historią, tym bardziej tym okresem w dziejach Cywilizacji, jak II WŚ, czy okres międzywojenny głównie w Europie) 3 odcinki, które zmieniają mój stosunek do samego tematu II Wojny, a w szczególności do ideologii/ruchu/ugrupowania nazizmu, czy do hitleryzmu, do ich historii, na pewno nie o 180 stopni, ale w miarę wyraźnie. Niesamowicie intrygujący, pełen pasji temat, do którego trzeba zachować chłodną głowę. Masa danych, relacji, ciekawostek i tajemnic - a ten serial właśnie to w tym szerokim ,,II-goWojennym" temacie mi ukazał. Tymczasowa ocena dla tego tytułu: 8,5/10.P.S. MobLand ze SkyShowtime... ktoś poleca. Kusi temat, obsada i surowe realia fabuły.
Opublikowano 14 lipca14 lip Stefa Gangsterów W ogóle to mój ulubiony serwis VOD, za parę groszy a wrzucają seriale petardy.
Opublikowano 15 lipca15 lip No mobland sztos, chociaż Mirren i Brosnan są groteskowi w swoich rolach Kończę 5 sezon Yellowstone i trochę zawód, połowa każdego odcinka to ujęcia jak gdzieś jadą samochodem albo na koniach przy smutnej kowbojskiej balladzie. Do tego dialogi zrobiły się tak gromkopierdne, że aż śmiesznie się tego słucha, nikt normalny tak ze sobą nie rozmawia. No i postać Beth zrobiła się już mocno męcząca.
Opublikowano 18 lipca18 lip Tak 5 już downgorod no ale jakoś to zamknęli dość przyzwoicie. Beth wkurzająca, kibicowałem Jamie'emu. A prequele oglądałeś? 1923 bdb drugi sezon jak dla mnie. Pokerface jest drugi sezon.
Opublikowano 18 lipca18 lip Projekt ,,Nazizm" - krótko, w miarę zwięźle, no i na temat: to rzeczywiście wyjątkowy miniserial historyczno-reportażowy o narodzinach oraz upadku hitlerowskich, nazistowskich Niemiec. Twór przedstawiający narodziny ,,Hitlerowskiej Rzeszy" z perspektywy projektu, który wg. Fuhrera miał zawładnąć całym Światem. Prawie że idealny w tej tematyce (dla laika!) serial; minus to niekiedy natłok informacji, które zdają się być miejscami jakby dla koneserów, ba!, lepiej: dla typowych wykładowców akademickich, żeby puścili odcinek za odcinkiem podczas sprawdzania prac semestralnych. xD Ale i tak jest to dla mnie w temacie II Wojny Światowej perła dokumentów filmowo-serialowych. Ocena tytułu: 9/10. Rzecz jasna, serial 6-odcinkowy dostępny do obejrzenia na SkyShowtime. https://www.filmweb.pl/serial/Projekt+"Nazizm"-2017-832823
Opublikowano 20 lipca20 lip Dzień Szakala za mną i bawiłem się wyśmienicie. Początkowo strasznie mi nie leżała postać tej agentki, za to Pan Szakal zagrany przez Eddiego po mistrzowsku. Wszystkie sceny z nim doborowe. Pomimo, że to wcale nie jest "dobra" osoba i tak w jakimś stopniu my się kibicowało. Wiadomo, że miejscami plot armor wjeżdżał trochę za mocno, za równo po jednej jak i drugiej stronie, no ale bez jakiś drastycznych głupot. Bałem się, że wszystko będzie dążyć do sztampowego zakończenia, szczególnie biorąc pod uwagę to co działo w ostatnich odcinkach, ale wybrnęli z tego bardzo dobrze. Muszę przyznać, że aż sam się lekko zdziwiłem. Edytowane 20 lipca20 lip przez Patricko
Opublikowano wtorek o 21:014 dni Ze ,,Sky'a" korzystam obecnie rzadko. ,,Abo" jednak zostaje, głównie ze względu na jedno: kupiony w jakiejś promce za (chyba) połowę ceny za miesiąc, ale w opcji subskrybowania ,,Sky'a" przez ileś miesięcy, żeby promkę zachować. Tą platformę wybrałem ze względu na liczne serie filmów akcji i sci-fi / fantasy w wysokiej jakości: UHD, DolbyAtmos etc., a także z powodu ,,startrekowości": oglądam aktualnie ,,Star Trek: Discovery"; muszę powiedzieć, że serial wchodzi mi na gusta gatunku Space Opera i ogólnej fantastyki naukowej mięciutko i nieźle - na razie jest to w miarę dobry ,,trek", xD. Oczywiście, że za niedługo załączam od s01e01 i dalej, dalej ,,Star Trek: Następne pokolenie" - bo ponoć ta seria z Uniwersum ST jest najlepsza z wszystkiego co ,,trekowe" xD. ,,Langer" - polski produkt ,,Sky'a", ktoś poleca?
Opublikowano wtorek o 21:334 dni Jak wyżej, teraz nie chcę rezygnować z promki bo jak będę chciał wrócić to zawołają 50 zł zamiast 20 czy ile tam płacę. Ja tam oglądam głównie Yellowstone, czasami się znajdzie jakiś film na niedzielę. W planach mam tam obejrzeć Ojca Chrzestnego ale nie mogę się zabrać. Langer ma średnią 5.1 na filmwebie więc nie będę nawet podchodził, chyba już lepiej wypada Śleboda bo przynajmniej zdjęcia są ładne. Na pewno do zaliczenia z seriali Strefa Gangsterów, Deadwood, Prequele Yellowstone i może Tulsa King
Opublikowano piątek o 21:591 dzień Mr Robot wjechał, od dawna chciałem nadrobić, ale nigdzie nie dało rady legalnie obejrzeć, a z torrentow mi się nie chciało targać. Po pierwszym sezonie jakoś nie miałem motywacji na kolejne, ale podobno cały serial trzyma poziom.Suits tez wleciało i drugi sezon Poker face się zaczął.Widze, że też w końcu są wsystkie sezony Grimma, bo brakowało kilku chyba od roku To tez brzmi ciekawie, lubie Quaida
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. SkyShowtime - również ze Sky'a korzystam z jeszcze jednego powodu: seriale animowane ,,te niby dla dzieci"; przypominam sobie ,,Kanciastoportego", całe Uniwersum... A także Pingwiny z Madagaskaru i cała reszta tego, co tam z Nickelodeona jest dodane. Gdzieś tam na liście ,,must see ASAP!" mimo wszystko wśród ,,bajek chińskich dla dzieciarni xD" mam: ,,Knuckles", TMNT, które są dam dodane, no i jeszcze coś z gangstersko-kryminalnych realiów. Szału ciał na Sky'u - jak dla mnie - nie ma. Dobrze, że klasyka kina akcji (i to w świetnych seriach), przygody i sci-fi oraz fantasy jest dostępna w jakości UHD i systemach Dolby... W przeciwnym razie przerwałbym subskrypcję. Platforma Ok, ale nie całkiem dla mnie.