Jump to content

Miasma Chronicles gra od twórców Mutant Year Zero

Boomcio

Recommended Posts

Posted

Nowe uniwersum od mistrzów strategii turowej i klimatycznych światów.

Wracają taktyczne walki w systemie turowym, eksploracja pięknego, mrocznego postapokaliptycznego świata i skrywająca się gdzieś w tle tajemnica.

Człowiek plus maszyna walczą ramię w ramię. Człowiek kontra maszyna. Maszyna kontra maszyna!!!

Czegóż można więcej wymagać? (Może kolejnej części Mutanta).

• Upvote 1
  • Like 1
Posted

W relacji bodajże z Gamescom Roger bardzo zachwalał i była to jedna z jego top 5 gier targów. Nie grałem w Mutanta, ale tego tytułu już nie wypada przeoczyć, zapowiada się mega.

• Upvote 1
Posted
11 minut temu, Brolin napisał:

W relacji bodajże z Gamescom Roger bardzo zachwalał i była to jedna z jego top 5 gier targów. Nie grałem w Mutanta, ale tego tytułu już nie wypada przeoczyć, zapowiada się mega.

A to żałuj. Bardzo przyzwoita gierka. Jak lubisz tego typu tytuły, to polecam nadrobić. Szczególne, że takich bohaterów nie widuje się zbyt często.

• Upvote 1
Posted
27 minut temu, marcinwks napisał:

A to żałuj

Dokładnie, zwłaszcza, że dodatek jest wspaniały. Cudowna gra.

2 minuty temu, Pure Bladestone napisał:

Miodzio, ale wolałbym powrót do uniwersum Mutanta. Mam nadzieję, że tu drużyna będzie większa, bo ta chodząca puszka to jakiś odpad.

Kto wie, może po odpowiednim dozbrojeniu będzie maszyną do zabijania i świetnym pomysłem na rozgrywkę. Na pohybel Mutantowi, który był wspaniały, ale coś musi te gry odróżniać. 

Posted

Mutant, Xcomy, nie ma chyba aż tak dużo klasycznych taktyków jagged alliance-podobnych, więc chętnie to obadam. Można podciągnąć pod gatunek np. Wasteland czy Atom RPG, ale to są rpgi z dodatkiem walki turowej, a nie strategie.

• Upvote 1
Posted

Tu dochodzi jeden wspaniały element: exploracja pięknie zaprojektowanego świata. Dodatkowo wielokrotnie trzeba będzie zdecydować: czy podejmiesz walkę, czy ominiesz przeciwników. 

• This 1
Posted

W Xcomach tylko strefy walki są i swobodnej exploracji nie ma poza wyborami misji i to jest ich duży minus. No dzieje się tam dużo w menu i w bazie, ale to nie do końca jest takie fajne.

• This 1
Posted
10 godzin temu, marcinwks napisał:

A to żałuj. Bardzo przyzwoita gierka. Jak lubisz tego typu tytuły, to polecam nadrobić. Szczególne, że takich bohaterów nie widuje się zbyt często.

Jak się okazuje mam nawet w bibliotece, także spróbuję, dzięki za zachętę. Wasteland 3 było genialne i godziny leciały tam jak szalone, no ale tak jak pisał _Red_, to trochę co innego.

Posted
W dniu 16.02.2023 o 21:03, Crazy Horse napisał:

Nowe uniwersum od mistrzów strategii turowej i klimatycznych światów.

Wracają taktyczne walki w systemie turowym, eksploracja pięknego, mrocznego postapokaliptycznego świata i skrywająca się gdzieś w tle tajemnica.

Człowiek plus maszyna walczą ramię w ramię. Człowiek kontra maszyna. Maszyna kontra maszyna!!!

Czegóż można więcej wymagać? (Może kolejnej części Mutanta).

Wygląda kozak, ale najpierw Mutant i Marvel przede mną.

W dniu 17.02.2023 o 14:10, Gregorius napisał:

Uwielbiam Mutanta, W3, Xcoma,Phoenix Point także wygląda jak Day One dla mnie.

Polecam też Gears Tactics, jak nie grałeś

• Upvote 1
Posted
3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał:

najpierw Mutant

Wspaniałe chwile zatem przed Tobą. Nie zapomnij o dodatku w którym jest Big Khan:obama:

• Upvote 1
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Najgorsze, jak w dlc dopiero dojdą; w Mutaku było sporo na dzień dobry, a w dlc doszły konkrety i obszar piękny. Zobaczymy. 

Generalnie nic nie czytam o grze, nie oglądam, chcę to wszystko sam sprawdzić i ocenić obiektywnie.

Poziom trudności z Mutanta mogłby zostać.

Posted
8 minut temu, messer88 napisał:

Przydałoby się tylko więcej niż te 3 postacie do drużyny. 

W sensie, że nie będzie większego teamu? Czyli postacie będą bardzie rozbudowane i wszechstronne.

Teraz, messer88 napisał:

W podstawce Mutanta było kilka postaci, dlc dodało 1? 

No renifera. Ale nie jeszcze kogoś? Może mi się pomyliło.

Posted

5 plus jedna z dlc. Czyli sobie można było coś tam zmieniać czasem, u mnie pamiętam że kaczka i lis były na stałe w party a 3 już wymiennie. Obejrzałem urywki i widzę 3 postacie tak samo tylko liczę że będzie ktoś więcej jeszcze. A poza tym wygląda zajebiście, mało takich gier teraz, coś się poczyta/obejrzy jak to będzie działać na konsolach i biorę. 

Posted

Mi się podoba to że nie jest to czysta turówka tylko jest eksploracja jeszcze, jak w jedynce czy chociażby gorky 17.

Cena full price?

Posted
1 minutę temu, XM. napisał:

Mi się podoba to że nie jest to czysta turówka tylko jest eksploracja jeszcze, jak w jedynce czy chociażby gorky 17.

Cena full price?

W jedynce czego, ta gra to chyba nie jest żadna kontynuacja?