Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Yakuza 6: The Song of Life

Featured Replies

Opublikowano

Ograj na ps3, wg mnie 5 najsłabsza 4 bardzo fajna.
Raczej trzeba przed 6 całość inaczej tego nie widzę.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

• Odpowiedzi 459
  • Wyświetleń 69,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
34 minuty temu, Schranz1985 napisał:

Ograj na ps3, wg mnie 5 najsłabsza 4 bardzo fajna.
Raczej trzeba przed 6 całość inaczej tego nie widzę.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Ja grałem w Y6 bez znajomości 3-5 i pewnie trochę straciłem, ale IMO nie aż tyle.

Poza Haruką i jej historią nie ma raczej aż tyle ważnych rzeczy, które nie były w 0-1-2.

• 3 lata później...
Opublikowano

Ogrywam powoli fabułkę w moim runie Yakuzowym, lecę to razem z Y7 i moje wrażenia po 17h gry więcej niż pozytywne.

System walki mocno podstawowy, gorszy niż w starszych grach z serii i Kiwami 2, natomiast patrząc na release date to gra wyszła nieco wcześniej niż Kiwami 2 i to widać. Większy nacisk na Extreme Heat Mode, niż bronie białe, wolałem z nowożytnych jednak Kiwami 2 pod tym względem. 

Jednak wszystko inne prezentuje odpowiednią jakość.

Fabuła przede wszystkim jest ciekawa, historia trzyma w napięciu, a substories rozbudowane. 

Nowa lokacja to fajny powiem świeżości w serii.

Po raz pierwszy w serii dałem się też wciągnąć w tryb rozbudowy własnego gangu, daje radę, chociaż jest nieco za łatwo, ze względu na to, że mam karty z Clan Creator Codes rozdawanych po premierze (są lepsze niż te co do tej pory zdobyłem w grze), ale druga część tej minigry czeka na mnie w Kamurocho, więc będzie pewnie trudniej. 

Ogólnie znowu mnie wciągnęło jak odkurzacz i bynajmniej nie będę na tym kończył, ogrywam wersje PC, port też niczego sobie, wspiera UW, wysoki framerate, FOV itp. Raczje na Y6 i Y7 nie skończę przygody, spinoffy już czekają :D. 

1 minutę temu, Pupcio napisał:

To niezły brak swojego tematu :gigabeta:

Kto normalny szuka w dziale PS4 ...

Czy jakiś mod może to zmergować i wrzucić do tego działu Yakuz? 

Opublikowano

Ja musiałem w googlu wpisać żeby znalazło ten temat xD

Ja 6ke uwielbiam. Po nijakiej trylogii z ps3 czekałem na ogrywanie tej części jak na zbawienie. Fajna ekipa, hiroshima z DUSZĄ no i "ostatni raz" jako kiryu Wielka szkoda że nie chcą już dać odpocząć chinolkowi :nosacz2:

Opublikowano

Zacznij od 0 -> potem Kiwami 1-2 -> 3-5  staroszkolne, przydługawe remastery albo grasz jak człowiek, albo jak zwierzę streszczenie fabuły w necie i/lub w Y6 w odpowiedniej sekcji w menu (to jest nieco krótkawe, ale da się, ja obie te rzeczy ogarnąłem)) -> 6 -> 7 (to już zacząłem dawno, ale gram powoli, to moloch, bo walka w turze). Potem spinoffy Judgement -> Lost Judgment oraz Issin. To moja ścieżka i niczego bym nie zmienił :D. 

Opublikowano

nie, ścieżka jest jedna - najpierw Yakuza 0, a potem obojętnie, a najlepiej to nic.

Opublikowano

Czeka mnie teraz męczarnia z figurami woskowymi w 3,4 i 5. Robię przerwę mimo iż 0,1 i 2 przechodziłem jedną po drugiej. Teraz znowu zapisy w określonych miejscach, brak własnego znacznika na mapie i takie tam naleciałości z past past genów. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Y6 ukończone. 

Świetna historia, fajne pożegnanie z Johnem Yakuzą.

Spoiler

(no jednak to nie wyszło, jak się okazuje typ dalej rządzi i dzieli, emeryturka daleko).

Do któregoś środkowego chaptera ogrywalem z Y7, ale potem przyspieszyłem, żeby sobie nie spojlerować.

Bardzo podszedł mi klimat Hiroshimy i tej nowej grupki.

System walki najgorszy z tych co gralem w serii z realtime, ale jego prostota i pacing nawet mi odpowiadały, mimo, że na pewno Kiwami 2 (czy Judgement zapewne) to krok do przodu na nowym silniku.  

Jednak jako całość gra jest po prostu boska, fabuła dowozi, klimat dowozi, Kiryu dowozi, Haruto dowozi. 

9/10, myślałem, se to będzie slaba część, a ja już będę wypalony Yakuzami, nic takiego się nie stało.