Opublikowano 14 maja14 maj Jak ci się tyłek nie pali z podjarki to śmiało czekaj. Na pewno jakieś usprawnienia będą. Te przydałyby się AI npców, bo czasami zachowują się niedorzecznie. Poza tym jest naprawdę fajna gierka na krótkie posiedzenia. Oprócz standarowych powtarzanych aktywności mamy również większe, kilku etapowe śledztwa, które posuwają fabułę do przodu i odkrywają nowe mechaniki.
Opublikowano 15 maja15 maj 23 godziny temu, jimmy napisał(a):Wchodzicie na Ceneo.plDodajecie jako Kup Teraz w Avansie (152zł)Używacie kuponu -25 zł (za zakup min. 150zł)Darmowa przesyłkaWychodzi 127zł za nóweczkę z dostawą pod same drzwi Lecz bywa i takŻe zrywa się wiatrRozwiewa wspomnieniaI zmienia ich smakNiby nicCzasu znakŻaden wstydMoże tylko pragnienieMoże nieI znika strachI znika lękChociaż ból głowyDoskwiera jak cierńI znika lękI znika strachChoć cień goryczyNa sercu masz
Opublikowano 19 maja19 maj Wbiłem dziś platynę więc mogę coś napisać o grze.Przede wszystkim do gry trzeba podejść jak do tytułu mocno budżetowego i to widać na każdym kroku, to nie GTA jak zapewne wielu będzie myślało. Ma sporo błędów, ale nie aż tyle i nie takie poważne aby uniemożliwiały grę, sam model jazdy autem to tragedia, lecz szczerze wątpię czy czekanie na patcha ma sens, bo tego już raczej nie poprawią.Co do samej gry. Nie jest to także gra w stylu GTA czy innych open world, nie ma tutaj dziesiątek misji w stylu „pojedź do punktu A, wysłuchaj rozmowy, pojedź do punktu B, postrzelaj i zakończ misjie”. To bardziej gra w stylu Dredge i jeżeli tam nie przeszkadzało was robienie tego samego czyli łowienia tych samych ryb setkę razy to tutaj będziecie w domu. Główne założenie gry to patrol miasta, możemy to robić na kilka sposobów, pieszo, autem bądź śmigłowcem. Mamy sporo opcji do wyboru, sprawdzenie dowodów w systemie czy osoba nie jest poszukiwana za coś, przeszukać, sprawdzić stan trzeźwości itd. Zdobywamy punkty doświadczenia, odblokowujemy nowe umiejętności, zdobywamy nowe bronie i auta. Mamy wyścigi uliczne, pokonywanie wyznaczonej trasy na czas, znajdujemy ukryte walizki, które aby otworzyć musimy rozwiązać łamigłówki. Podsumowując, ja bawiłem się świetnie, 16 godzin zleciało moment, nie odczułem nudy, choć miejcie na uwadze to co napisałem to taki Dredge tylko w klimatach miejskich, ogromna część gry to patrolowanie, robienie tych samych czynności do porzygu.
Opublikowano 19 maja19 maj Właśnie robiąc te patrole :))) kiedy aresztujemy kogoś, może wpaść nam dowód na członka gangu, kiedy uzbieramy wystarczają ilość, pojawia się do wyboru misja aresztowania członka gangu. Ale ostrzegam fabuła jest płyciutka i krótka wręcz odważę się napisać, że jest tylko dodatkiem do gry, jak wspominałem platyna wpadła po 16 godzinach z wyścigami i innymi pobocznymi zadaniami, więc nie ma co tutaj oczekiwać czegoś więcej :)
Opublikowano 20 maja20 maj To jest RNG, prawda? Czytałem, że pomysł na grę jest fajny, ale szybko staje się ona powtarzalna, a wątek główny popychany jest przez losowość, bo albo trafisz na te poszlaki, albo nie. Dlatego pytam. Demo mi się podobało, ale zmartwiły mnie opinie o pełnej wersji.
Opublikowano 21 maja21 maj Trochę tak jest, ale ludzie za bardzo histeryzują, jest losowość jak pisałem, ale bardzo często się trafia. Na bossa gangu trzeb było zebrać 12 dowodów, podczas jednego patrolu który trwa 20 minut możemy trafić na 4-5 dowodów czy to tak mało?
Opublikowano wtorek o 06:105 dni Po około pięciu godzinach gry widać, że bycie gliniarzem ma ogromny potencjał, aż chciałoby się zobaczyć dużą grę w tym stylu. Oczywiście, wiele elementów potraktowano z przymrużeniem oka, na przykład fakt, że non-stop można jeździć jak pirat drogowy, przejeżdżajac cywili, a tak naprawdę nic się nie dzieje.Co prawda schematyczność jest obecna, ale jeszcze jej tak mocno nie odczułem. Dość często pojawiają się drobne misje fabularne, które popychają akcję do przodu, dzięki czemu moim zdaniem grind nie jest aż tak widoczny. Po 5 godzinach gry nadal jest ochota na wykonanie jeszcze jednej “zmiany”.Jeśli chodzi o sterowanie na konsoli, od razu ustawiłem automatyczne namierzanie – inaczej celowanie w tym systemie byłoby koszmarne. Teraz mogę grać przynajmniej komfortowo. Dużym plusem jest dla mnie klimat lat 80. Do tego miasto jest brudne i ponure. Nie wiem, na jakim mieście się wzoruje, ale przypomina mi Detroit z Robocopa.Dużym minusem jest na pewno sztuczna inteligencja naszego partnera. Często robi głupie rzeczy, blokuje się lub nie może wsiąść do radiowozu. Kiedy liczy się każda sekunda, by odebrać wezwanie, potrafi to być frustrujące. Dopiero później odkryłem, że można go zignorować – i tak magicznie teleportuje się do pojazdu. Edytowane wtorek o 06:235 dni przez Lukas_AT