Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Battlefield 6

Featured Replies

Opublikowano

Ja mam tylko nadzieję, że BR nie będzie połączony z podstawką, bo nie chcę gry która będzie zajmować 300 GB, a grać w ten tryb nie będę.

• Odpowiedzi 904
  • Wyświetleń 47,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dla tego nie kupiłem nowego BF, tylko że ja miałem takie odczucia już w becie, a według niego full jest jeszcze gorszy. Za mało BF w BF.

• Czy gunplay w pełnej wersji różni się od tego z bety? Bo w becie był tragiczny. Programiści odpowiedzialni za ten element gry powinni dostać dożywotni zakaz tworzenia gier oraz tysiąc godzin prac społ

• BFowe bingo się wypełnia kolejny raz. Wychodzi BF, gracze na forumku: mapy za małe mapy robione pod snajperów, nie da się biegać nie czuć "ciężkości" postaci bronie jakieś takie inne niż pamiętam z

Opublikowano

No właśnie chciałem zapytać, czy ten #REDSEC to ich kodowa nazwa na BattleRoyale, bo mi się takie coś w menu wyświetlało:

1761584410229.png

BF6 ma fajny movement, gunplay i ma też niezaprzeczalną zaletę bycia tylko FPP, więc nie ukrywam, że bardzo chciałbym, aby ten tryb BR był udany, bo wtedy może wreszcie uwolniłbym się od PUBG.
Niestety z przykrością stwierdziłem po pograniu chwilę w BF6, że normalne multi z bieganiem, zabijaniem i respieniem już mnie raczej nie robi i nie oferuje mi tych wrażeń, co dobrze skrojone BattleRoyale, gdzie każde starcie ma znaczenie i ogromne konsekwencje, więc chciałbym, żeby jedyna słuszna gra tego gatunku otrzymała wreszcie jakąś godną konkurencję, bo fajnie byłoby przesiąść się na coś nowszego.
Oczywiście będzie bolało, jak dadzą aim-assist (a dadzą niestety na bank) i jak to zacznie przypominać Warzone tym ogólnym chosem i hałasem, ale fajnie by było, gdyby jednak nie było aż tak festyniarsko i fortnajtowo jak w CoDzie.

Opublikowano
1 hour ago, Banan91PL said:

Ale przy etapie projektowania testowania nikt nie zwrócił uwagi na takie absurdy. ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Widać, że dużo rzeczy w tym wyzwania im chyba chatgpt wymyślał, tak samo z mapami - legendarne już schody kończące się ścianą, albo mnóstwo nieotwieralnych drzwi na Manhattanie.

Opublikowano

Na tę chwilę AI to raczej dialogi układa, assety jakieś pomoże zrobić albo zakodować feature, więc niestety za chujowy design map odpowiada biologiczna istota. Co do definicji wyzwań - całkiem prawdopodobne. A już na pewno nikt ich nie testował.

Edytowane przez Pianista911

Opublikowano
9 godzin temu, Bartg napisał(a):

No nie gra się w to jak w BF3 czy Bf4. No ale czy nadal chcemy grać od 10 lat w to samo?

goście typu walek chcieliby po prostu map packi do bf4, niech im zrobią te mp, zarobią na tym i wszyscy szczęśliwi

Opublikowano

2 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):

goście typu walek chcieliby po prostu map packi do bf4, niech im zrobią te mp, zarobią na tym i wszyscy szczęśliwi

No już widzę reakcję ludzi na płatne mapy. To nie czasy CoD Elite. Ludzie chcą broni i map za darmo. Jakością nie wytłumaczyliby opłat za to, bo kontrolą jakości leży xD

Opublikowano

Akurat shotgun działa tak jak powinien. Czyli robi sito z bliskiej odległości.

10 godzin temu, Faka napisał(a):

Oglądałem strim Kromki i tam mówił, że ma być jakiś balans dla tych broni smg, bo są przesadzone z tym zasięgiem. Tak samo ze shotgunem w becie była lipa, tak poszedł nerf i jest ok, to z tym smg też ogarną temat i będzie dobrze.

Jest patch. 21gb. Oby naprawili te hitboxy nieszczęsne.

Opublikowano
2 minuty temu, Hubert249 napisał(a):

Akurat shotgun działa tak jak powinien. Czyli robi sito z bliskiej odległości.

Ale ze shotgunem w becie był problem, że potrafił z daleka na hita ściągać, tak teraz tego nie ma i musisz z bliska robić, stąd ten nerf był.

Opublikowano
3 godziny temu, Pianista911 napisał(a):

Właśnie mnie się pobrał ten update na plejaku. Ciekawe, czy już poprawki weszły w życia, a tylko content jutro wjeżdża. Mi się strzela tak samo :)

Nie, bo instalacja tego wszystkiego dopiero od jutra o 10

Opublikowano

Aaaa, no właśnie się zastanawiałem, czemu to gówno nie chce zniknąć z powiadomień i ciągle wisi jako "Installable".

Debilny pomysł, że tyle plików teraz "wisi".

Opublikowano
45 minut temu, Wredny napisał(a):

Aaaa, no właśnie się zastanawiałem, czemu to gówno nie chce zniknąć z powiadomień i ciągle wisi jako "Installable".

Debilny pomysł, że tyle plików teraz "wisi".

Ani mi nie mów. Coś takiego jak preload poprawek to jakaś abstrakcja. Powinno normalnie zainstalować, a mapy itp. udostępnić w dniu premiery

Opublikowano
10 minut temu, McDrive napisał(a):

Ani mi nie mów. Coś takiego jak preload poprawek to jakaś abstrakcja. Powinno normalnie zainstalować, a mapy itp. udostępnić w dniu premiery

Zagrałem mecz na nowej mapie, wydaje mi się, że poprawili te hitboxy.

Opublikowano

Pewnie większość jakieś tam filmiki z poradami widziała, ale tu samo gęste i przydatne

Opublikowano

Dobra mapka XD Sniperfield, ale mi pasuje. Bekowa.

Śmiagam cały czas M433 od premiery, ale z ciekawości sprawdziłem ten smg pierwszy z brzegu. Bodajże SGX. Hehe. 0 recoil i wali jak superman laserowymi oczami. No mi to nie przeszkadza, ale jak kogoś wkurwia to się nie dziwie, bo mocne strasznie, aż ciekawe jak na premierę to musiało dawać. To sieka jak Jackal w rankedach w codzie.

Opublikowano

Pamiętam, że w poprzednich grach bronie miały dmg w zależności od odległości do celu i np smg - 30 pkt do 20 metrów, a powyżej 50 metrów było już 7 punktów. Ciekawe jak jest teraz...

Opublikowano
50 minut temu, Shankor napisał(a):

Pamiętam, że w poprzednich grach bronie miały dmg w zależności od odległości do celu i np smg - 30 pkt do 20 metrów, a powyżej 50 metrów było już 7 punktów. Ciekawe jak jest teraz...

Jest podobnie ale SMG nadal ma zbyt wysoki dmg na dalszą odległość.

Opublikowano
59 minut temu, Shankor napisał(a):

Jest tak dalej - możesz to łatwo sprawdzić na strzelnicy w grze. Normalnie przy tych tarczach wyskakują obrażenia. Okazuje się, że pomimo 2 bronie mają w teorii taki sam damage w statystykach, to na strzelnicy na 30m w jednej mocniej spada, w drugiej mniej.

Opublikowano

No to ewidentnie coś zesrali skoro smg rządzi na dalekie odległości, zaraz pewnie pójdzie nerf i tyle.

Opublikowano
W dniu 27.10.2025 o 11:01, walek napisał(a):

To nie chodzi o to ile masz lat tylko ile godzin przesiedziałeś w poprzednich Battlefieldach. Jak ktoś ma tysiące godzin na Metro, Locker, Szanghaj, Fabryka 311, to widzi wszystko, każdy najmniejszy niuans, każdy drobiazg w fizyce, w animacji, w odrzucie, w dźwięku. Wystarczy pięć minut i już czujesz że coś jest nie tak. To jak przesiadka z Tesli do elektrycznej Łady, niby jedzie, niby ma prąd, ale czuć że to nie ten poziom, nie ta dusza, nie ten feeling.

Battlefield 6 to nie jest już Battlefield. To jakieś dziwne coś, Frankenstein zlepiony z COD-a, Warzone i Battle Royale. Rakiety latają jak laserowe dzidy, helikoptery prowadzą się jak drony z arcade, a czołgi to już nawet nie czołgi tylko jakieś sterylne wanny na gąsienicach. Setting niby modern warfare, ale klimat? Plastik, jakbyś grał w COD-a po dopalaczach.

I wiesz co najbardziej wkurza? Że teraz po forach i serwerach latają goście którzy wychowali się na gównie typu Warzone czy Call of Duty i mówią że Battlefield 6 jest super. No pewnie że jest, jak nigdy nie wiedzieli jak wygląda prawdziwy chaos na Metro albo jak brzmi pełne natarcie na Lockerze. Dla nich wszystko co błyszczy jest „epickie”. A dla nas to po prostu puste.

Pierdolić kocopoły w stylu "BF6 to już nie ten stary Battiefield" jednocześnie powoływać się na wspomnienia z Metro albo Operation Locker czyli jednych z najgorszych, tunelowych map w serii które celowały w typowego gracza ADHD z call of duty do nabijania skinów broni kekw

weźcie wy stare battiefieldowe grzyby zróbcie z Maestre jedno:

a man in a suit and tie is standing next to another man in a sweater .

Opublikowano
W dniu 27.10.2025 o 11:00, UberAdi napisał(a):

Dalej nie oglądam bo szkoda czasu. To jest typowy współczesny giereczkowy jutube, nie wiem po co wy takie coś jeszcze oglądacie. Każdy z tych jutuberków teraz musi się silić na jakiś "hot take" żeby mu ktoś w to kliknał w ogóle więc później wypuszczają takie bzdurne wysrywy. Ta gra ma minusy które można omówić ale nie są wystarczająco szokujące i klikalne więc trzeba szyć pod publike, tyle.

To x100

Opublikowano

No i już wygląda to jak cod milion kolorów skórek karnetów sklep nawet spadochrony można kolorować i defiblyratory [emoji1787]